Programul Animest este unul mult aşteptat

Pe 4 octombrie are loc decshiderea celui mai aşteptat festival al toamnei. Este vorba de Anim’est, Festivalul Internaţional de Animaţie, care se află la cea de-a opta ediţie.

Gala de deschidere a festivalului va avea loc pe data de 4 octombrie, la Cineme Patria, unde începând cu ora 19:00 se va proiecta animaţia franco-belgiană “Ernest et Célestine”

Programul Animest este unul mult aşteptat

Printre programele speciale pregătite de cei de la Anim’est pentru ediţia din 2013, enumerăm The Night of the Trash Bin Treasures,
Animusic Night
şi Creepy Animation Night.

 • The Night of the Trash Bin Treasures este un program de filme ciudate, malefice, perverse sau pur şi simplu nepotrivite, selecționate cu grijă de curatorul și colecționarul Michael Helmerhorst, care a cotrobăit prin cele mai murdare colțuri ale arhivelor animației și cele mai rare colecții, scoțând la lumină filme greu de văzut în altă parte.

  Programul Animest este unul mult aşteptat

  Vorbim despre un eveniment nou, greu de digerat, dar la fel de greu de uitat, care va avea loc sâmbătă, 5 octombrie la Cinema Patria, începând cu ora 23:00.

 • Animusic Night, sau Competiția Videoclip&Advertising, aduce animații pentru branduri cunoscute, trailere pentru evenimente, o campanie pentru libertatea lui Jafar Panahi, sau clipuri pentru muzicieni ca Gotye, Amanda Palmer, Of Monsters and Men şi românii de la Tony Baboon. Cele 13 clipuri publicitare și 29 de videoclipuri vor fi proiectate joi, 10 octombrie, de la ora 21:00 în Club Control.

  Programul Animest este unul mult aşteptat

  Seara continuă cu un concert și o lansare de album marca Toulouse Lautrec.

 • O noapte intensă și senzații tari promite cea de-a cincea ediție a Creepy Animation Night. Cele mai stranii şi mai înfricoșătoare animaţii vor provoca, amuza şi îngrozi spectatorii în noaptea zilei de vineri, 11 octombrie, începând cu ora 23:00.

  Programul Animest este unul mult aşteptat

Pe lângă secţiunile speciale, avem şi programul Competiţiei româneşti şi balcanice (Balkanimation). 19 scurtmetraje românești concurează anul acesta pentru trofeul competiției naționale. Pe lângă acestea, alte 10 filme din România, Bosnia-Herțegovina, Grecia, Turcia, Croația, Serbia și Bulgaria vin în premieră la București în competiția Balkanimation, unele după selecții în numeroase alte festivaluri.

Programul Animest este unul mult aşteptat

Mai multe detalii despre scurtmetrajele selecţionate şi despre programul Balkanimation poţi găsi aici.

Alături de Competiţia românească, avem şi programul Animash, care aduce în fața publicului o selecție de lung și scurtmetraje premiate prin festivaluri de pe tot globul. Pe lângă cele 6 lungmetraje, secțiunea din 2013 oferă și 37 de scurtmetraje pe care spectatorii le pot vota, iar câştigătorul va primi Premiul Publicului, oferit de Sony.

Programul Animest este unul mult aşteptat

Detalii despre secţiunea Animash şi animaţiile selecţionate, aici.

În fiecare an, Anim’est aduce în fața spectatorilor o serie de invitați speciali, animatori sau producători ai unor animații celebre. Festivalul are plăcerea să vi-l prezinte în acest an pe Michel Ocelot. Celebrul regizor, animator și graphic designer francez va fi prezent la București în perioada 10-13 octombrie, toate cele șase lungmetraje ale sale precum și o selecție de 8 scurtmetraje urmând a fi proiectate.

Programul Animest este unul mult aşteptat

Aşadar, unul dintre cele mai renumite studiouri din lume – Studioul Aardman – vine la Anim’est 2013, iar publicul se va bucura de o zi cu totul specială dedicată acestuia, duminică, 6 octombrie, la Cinema Patria, între orele 12:30-00:00. Atunci se vor putea viziona scurtmetraje din primii ani ai studioului, dar și din perioada în care Aardman devenise un nume important în lumea animației. Mai multe detalii aici.

Aşa cum era de aşteptat, colaborarea dintre Pixar și Anim’est continuă! Pentru al doilea an consecutiv, un reprezentat al celebrului studio va oferi publicului român o lecție autentică de animație. Alex Woo, story artist la Pixar, le dă întâlnire tuturor fanilor animației, vineri, 11 octombrie, de la ora 18:30, la Cinema Patria. Acesta le va povesti celor prezenți despre câteva dintre cele mai de succes titluri realizate de studio și de ce “Povestea e regele” la Pixar. Despre activitatea lui Alex se pot citi mai multe detalii aici.

Programul Animest poate fi găsit în întregime mai jos printr-un click pe imagine:

Programul Animest este unul mult aşteptat

Abonamentele şi biletele pentru fiecare proiecţie în parte pot fi achiziţionate în avans de pe Eventbook.ro, sau pot fi cumpărate de la casieriile fiecărui cinematograf – Cinema Patria şi Cinema Studio.

Distribuie:

Corina Niţescu

Perioada în care trăim nu ne mai ajută să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Tocmai de aceea evenimentele, cărţile şi filmele pe care le recomand sunt câteva dintre micile bucurii care mă ajută pe mine, şi sper să te ajute şi pe tine să vezi lumea cu alţi ochi.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.