Prima dată la un Yard Sale

Nu de mult timp am participat pentru prima dată la un Yard Sale şi am fost uimită de atmosfera călduroasă de acolo, dar şi de practicile celor care veneau la eveniment. Citisem mult despre genul ăsta de târg şi văzusem multe fotografii de la diferite ediţii, dar curiozitatea nu m-a împins până la a vizita unul. Asta până în urmă cu câteva luni, când am ajuns să văd cu ochii mei ce înseamnă de fapt acest tip de sale şi am fost impresionată de toate lucrurile adunate laolaltă de diferite persoane: de la haine super drăguţe, la rochii de ocazie, pantofi de toate felurile, haine de bebe şi jucării.

Prima dată la un Yard Sale

Încă nu m-am prins dacă treaba asta cu vândutul de lucruri care nu îţi mai sunt necesare este o afacere. În sensul în care mi s-a spus că unii oameni fac asta cu regularitate şi câştigă chiar bine. Deci, pare că funcţionează. Mai ales că există şi o taxă de înscriere, care nu e una tocmai neînsemnată, iar oamenii ăştia îşi acoperă cheltuielile şi rămân şi cu bani în plus.

Am rămas plăcut surprinsă de faptul că există şi femei şi bărbaţi care vin, îşi aşează standul şi petrec o zi întreagă în astfel de împrejurări. Şi mi se pare super interesant de observat diferenţele de abordare. Pe propria piele am experimentat cumpăratul de câteva articole vestimentare de la o tipă care m-a ochit din prima. A văzut ce caut, a ştiut cum să mă abordeze, ce preţ să îmi ofere şi toată lumea a fost super mulţumită la final. Pe tip, cât am stat eu acolo, nu l-am văzut interacţionând cu prea multă lume, dar mi-a plăcut să observ cum învaţă din acea experienţă pentru dăţile viitoare.

La târg se fac adesea schimburi, iar asta mi se pare a fi excelent. Pentru că nu ştiu dacă te duci acolo ca să te îmbogăţeşti, dar sigur pentru a mai scăpa de nişte haine sau accesorii pe care tu nu le mai foloseşti. Iar dacă cineva, care are un stand, îşi doreşte ceva din lucrurile tale, poţi foarte bine să îi propui un schimb. Pentru mine pare un win-win situation dar, ce-i drept, încă nu am încercat asta din perspectiva unui vânzător la Yard Sale.

Văzând cât de mişto a fost experienţa de client al târgului, parcă aş aduna şi eu o mână de lucruri (haine pe care le-am cumpărat şi nu le-am purtat niciodată, jucării de pe la Noriel, poate şi nişte cărţi…) şi aş merge cu o prietenă să ne închiriem un stand la Yard Sale. Din câte am auzit, pare o idee mai bună să împarţi costurile şi spaţiul. Dar până să fac acest pas, trebuie să mă apuc de curăţenie! Iar asta cred că va dura ceva…

[Sursă foto]

Distribuie:

Corina Niţescu

Perioada în care trăim nu ne mai ajută să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Tocmai de aceea evenimentele, cărţile şi filmele pe care le recomand sunt câteva dintre micile bucurii care mă ajută pe mine, şi sper să te ajute şi pe tine să vezi lumea cu alţi ochi.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.