Prietenie adevarată?!

Despre prietenie s-a tot discutat, se discută şi, cu siguranţă, se va mai discuta. Există, nu există, ce e, cu ce se mănâncă, toată lumea se întreabă.

111

E ceva ce nu poate fi definit exact, ca şi dragostea. De fapt cam niciun sentiment nu se poate explica. Se pare că nu s-au inventat încă cuvintele potrivite pentru explicarea lor. Poate peste câţiva ani se vor schimba lucrurile.

Eu nu voi încerca însă să explic ce înseamnă prietenia. Bineînţeles că ceea ce aş scrie ar fi foarte subiectiv şi optimist, datorită experienţelor prin care am trecut. Poate (deşi sper că nu), peste un timp aş gândi cu totul altceva. Încerc să fac clare, doar, unele lucruri.

În primul rând, un prieten, nu este un robot. Nu zic că nu trebuie să ai anumite aşteptări de la el, dar întotdeauna trebuie să te pui în locul lui. E şi el om ca tine. Şi da, mai greşeşte. Un lucru esenţial e să ştii să ierţi. Bine, acum nu zic că trebuie să îl laşi să te fraierească de multe ori. Vorbesc de greşeli mai micuţe, pe care dacă stai să te gândeşti mai bine, realizezi că le poţi face şi tu.

În al doilea rând, ai grijă ce prieteni îţi alegi. Ai grijă în cine te încrezi tu aşa tare. Dacă de abia ai cunoscut o persoană, nu trebuie să îi împărtăşeşti secretele tale. Dacă te trădează, singurul vinovat eşti tu.

Prietenia adevarată nu ştiu dacă există. Însă eu cred în ea. E ca şi religia într-un fel. Dacă tu crezi că există un Dumnezeu, atunci el chiar există, pentru tine. Nu ai nevoie ca el să ţi se arate sau să îţi dea dovezi ale existenţei sale. Tu pur şi simplu crezi.

Eu zic că prietenii există. Mie ai mei mi-au demonstrat asta. Şi chiar eu însămi demonstrez asta. Pentru că ştiu că mă mai gândesc şi la alte persoane înafară de mine şi familie. Şi faptul că vreau să fug repede la cineva să povestesc ceva ce mi s-a întâmplat, faptul că mă gândesc mereu la aceleaşi persoane, care mi-au demonstrat că şi ele ţin la mine.

Persoanele care afirmă că prietenia adevarată nu există nu au întâlnit probabil încă persoane care să le arate contrariul. Nu orice persoană cu care te înţelegi mai bine îţi este prieten adevărat. Aceştia sunt foarte rari şi uneori ai ghinionul să treci pe lângă ei fară să “îi observi”.

Şi încă ceva… ţineţi de prietenii voştri adevăraţi cu toată forţa (ştiu că sună ciudat, dar cu ei rămâneţi toată viaţa şi pe ei vă veţi putea baza mereu)!

Distribuie:

Echipa

AmDoar18Ani.ro este un blog colectiv ce îşi propune să informeze tinerii liceeni. Îi vom ţine la curent cu evenimente care mai de care mai interesante, ce îi vor ajuta să îşi petreacă într-un mod folositor timpul liber.

6 Comentarii

 • Reply 31.May.2009

  Iriz

  Am ramas impresionata. Ai scris ceva foarte adevarat. Cred ca ai spus tu totul. :X:X:X

  ps: imi place poza :>

 • Reply 31.May.2009

  Iriz

  “Un prieten este cineva care te cunoaşte aşa cum eşti, înţelege ce ai fost, acceptă ce ai devenit şi, cu blândeţe, te lasă să creşti în continuare.”

  “Toţi oamenii te aud când vorbeşti; prietenii însă înţeleg ce spui, iar cei mai buni prieteni sunt cei care pricep şi ceea ce n-ai spus în cuvinte.”

  “Un prieten este o persoană care ştie totul despre tine şi încă te place.”

  “O multime de oameni vor sa mearga cu limuzina, dar tu vrei sa ai pe cineva care sa doreasca sa calatoreasca cu tine cu autobuzul, atunci cand limuzina s-a defectat.”

 • Reply 31.May.2009

  flori

  si eu sunt de parere ca prietenia adevarata exista!

 • Reply 31.May.2009

  Moca

  Oricum, problema pe care o ridici se spulbera o data cu varsta. Problematica prieteniei adevarate este tipica adolescentei; se manifesta altfel si capata forme diferite o data ce depasesti perioada asta de incertitudine.

 • Reply 5.June.2009

  Maus

  Intr-adevar, prietenia e ceva care nu stiu daca va putea fi explicat vreodata in totalitate… Este inexplicabil (dupa parerea si trairile mele de pana acum) cum se poate ca o persoana pe care o considerai prieten de 5 minute, 2 zile sau 30 de ani… in 2 secunde sa iti dea motive sa iti schimbi parerea si sentimentele fata de el.

  Imi plac articolele tale, felicitari pentru gandirea matura (parerea mea, a unui pusti de 15 ani) si deasemenea felicitari intregii echipe pentru tot ce inseamna acest loc`sor!

  Bafta in continuare! :D

 • Reply 5.June.2009

  Patty

  @Maus- Multumesc :) Ma bucur ca iti plac articolele.

Lasă un răspuns

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.