Pregătirea picioarelor pentru vară – proces de lungă durată

A venit vara, iar una dintre micile probleme care apar este aceea că vrem ca picioarele noastre să arate cât mai bine. Fie că e vorba de sandale, sau alte încălţări de vară, picioarele noastre trebuie să fie pregătite pentru a ieşi la lumină.

Pregătirea picioarelor pentru vară - un proces de lungă durată

Câteva sfaturi pe care le-am aplicat pe propria piele sunt cele pe care le voi prezenta în continuare. Bineînţeles că nu sunt dedicate exclusiv fetelor, aşa că voi încuraja şi băieţii să aibă grijă de acest aspect. Tocmai de aceea mă voi rezuma la a vă spune cum mi-am îngrijit pielea tălpilor timp de o săptămână, fără a intra în detalii legate de partea de epilarea cu benzi de ceară, sau creme.

Pregătirea picioarelor pentru vară - un proces de lungă durată

Încă de mică am considerat că pielea îngroşată a tălpilor este un aspect foarte neplăcut. Eu una am început să am bătături încă din liceu. Niciodată nu credeam că voi ajunge să îmi fac griji din cauza acestei probleme, dar iată că nici acum nu mă simt tocmai confortabil cu ideea că părţi ale tălpilor mele sunt îngroşate şi zgrumţuroase.

Timp de o săptămână m-am ţinut de un program care implica la început curăţarea şi înmuierea picioarelor, aplicarea unui ser şi apoi hidratarea pe timp de zi şi de noapte. Procesul a început cu ajutorul pilei Velvet Smooth cu diamante de cristal şi a continuat cu relaxarea şi înmuierea picioarelor într-o apă plăcut mirositoare în care am adăugat câteva picături de Velvet Smooth Gel emolient. Serul intens hidratant a completat întregul proces şi m-a ajutat să obţin o piele catifelată, exact aşa cum îmi doream.

Pregătirea picioarelor pentru vară - un proces de lungă durată

Iniţial am fost amuzată de momentul în care am folosit pila. Mă simţeam ca la dentist, ca atunci când doctorul începe eliminarea părţilor de care nu mai are nevoie. După 10 minute în care am scăpat de pielea moartă cu ajutorul unor mişcări circulare, blânde, am simţit că există totuşi o şansă de a avea tălpile la fel de fine ca în copilărie.

Am avut grijă ca în fiecare dimineaţa, înainte de a pleca, să folosesc Crema hidratantă de zi Velvet Smooth cu efect de absorbţie rapidă. Deşi se spune că în 60 de secunde poţi fi gata de plecare, am simţit că absorbţia durează puţin mai mult. Dar, ăsta nu a fost un lucru atât de deranjant, în contextul în care mirosul cremei este unul super plăcut, iar efectul de hidratare este cel aşteptat. Trebuie să mai spun că textura cremei este într-adevăr una uşoară, iar în componenţă se găsesc Vitaminele A şi E, alături de Omega 6.

Pregătirea picioarelor pentru vară - un proces de lungă durată

Seara, înainte de culcare am încercat şi Masca hidratantă de noapte Velvet Smooth, care are textura asemănătoare unei creme, doar că este puţin mai groasă. Se absoarbe foarte repede în piele, lăsând pielea catifelată. Efectul de hidratare este unul de durată, iar mirosul este unul discret. Şi acest produs conţine Vitaminele A şi E, Omega 6, precum şi Ulei de migdale.

Pregătirea picioarelor pentru vară - un proces de lungă durată

Sunt foarte încântată de efectele pe care le au aceste produse dedicate îngrijirii picioarelor, dar şi de textura, compoziţia şi mai ales mirosul acestora, care este unul conceput pentru a fi plăcut de ambele sexe.

Trebuie să menţionez că toate aceste produse nu fac minuni şi nu au un efect după doar o aplicare. Procesul de întreţinere a sănătăţii picioarelor este unul de lungă durată care începe cu curăţarea acestora, îngrijirea cu produse specifice, dar şi alegerea unor încălţări comode. Este important să alegi încălţăminte pe măsură, care să nu îţi pună sănătatea picioarelor în pericol. Încălţările prea strâmte sau prea mici duc la apariţia bătăturilor, băşicilor şi pot favoriza deformarea osaturii labei piciorului.

Pregătirea picioarelor pentru vară, tu cum o faci?

Distribuie:

Corina Niţescu

Perioada în care trăim nu ne mai ajută să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Tocmai de aceea evenimentele, cărţile şi filmele pe care le recomand sunt câteva dintre micile bucurii care mă ajută pe mine, şi sper să te ajute şi pe tine să vezi lumea cu alţi ochi.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.