Precum în Iad, aşa şi pe Pământ / As above, So below (2014)

Precum în Iad, aşa şi pe Pământ este unul dintre cele mai captivante filme horror din ultimii ani, după părerea mea. După vizionarea acestui film, atunci când vei auzi o legendă, te vei gândi mai mult la originea ei – există o mare posibilitate ca ea să fie adevărată.

Precum în iad, aşa şi pe pământ As above, So below 2014

Sinopsis

Scarlett (Perdita Weeks), o studentă eminentă, alege să continue căutările pietrei filosofale a lui Nicholas Flamel, începute de tatăl său. Aceasta îşi face o echipă cu care va explora catacombele Parisului. Deşi la început, pare o aventură obişnuită, pe parcursul drumului, descifrează semnele, iar aventura începe să devină din ce în ce mai terifiantă pentru cei implicaţi.

Precum în iad, aşa şi pe pământ As above, So below 2014 5

Fiecare om, cu al său demon – aşa este o vorbă din popor. Demonii protagoniştilor încep să îşi facă culcuş în mintea fiecăruia, în momentele grele, de disperare. Ei apar sub diverse forme. Păcatele lor îi vor măcina până când nu vor mai putea face distincţia între realitate şi ficţiune, ce se află în suflet şi ce iese afară, Între trecut şi prezent.

Precum în iad, aşa şi pe pământ As above, So below 2014 2

Despre Precum în Iad, aşa şi pe pământ

Eu sunt o mare fană a filmelor horror. Cred că am văzut cam tot ce era mainstream, vechi şi nou, dar şi câteva filme ciudăţele, mai mult sadice. Am văzut filme foarte bine realizate, dar şi mai slăbuţe, din diferite puncte de vedere. Pot spune că pe filmul Precum în iad, aşa şi pe pământ îl consider un film bun, cu prea puţine hibe pentru a le mai pune la socoteală.

Precum în iad, aşa şi pe pământ As above, So below 2014 4

Filmarea este de tip found footage, adică totul apare ca un montaj de filmări făcute chiar de actori. Camerele au fost montate pe căştile de siguranţă ale actorilor, iar în plus mai exista o singură cameră video a cameramanului, pe care l-aţi putea recunoaşte din The Purge. Acest tip de filmare este regăsit îndeosebi la filmele hororr, pentru a adăuga un plus de mister situaţiei, precum în: REC 2, Paranormal Activity,  Grave Encounters.

Precum în iad, aşa şi pe pământ As above, So below 2014 6

Cunoscutele catacombe ale Parisului au adăugat poveştii un aer de credibilitate. Cimitirul de sub picioarele parizienilor odihneşte cele mai multe oseminte de oameni din toată lumea, făcându-l cel mai mare cimitir. Aspectul de peşteră, combinat cu peretii din oase de oameni, plus întunericul care îţi poate juca feste formează împreună un decor perfect pentru un film horror.

Precum în iad, aşa şi pe pământ As above, So below 2014 7

Un alt punct forte al filmului ar fi dat de momentele în care sari de pe scaun de frică. Ghost meetings, nici prea multe, nici prea puţine, fiinţe sau nefiinţe ciudate care bănuieşti că se vor transforma într-un demon oribil, cu faţa schimonosită şi lipsa luminii, te fac să stai în priză pentru o oră jumate.

Precum în iad, aşa şi pe pământ As above, So below 2014 9

Filmul trece de cliche-urile standard, în care prima persoană care moare este cea de altă etnie sau finalul clasic în care toată lumea moare sau este posedată. Finalul s-ar putea să te şocheze, lăsând loc imaginaţiei să răspundă întrebărilor ridicate de-a lungul peliculei.

Precum în iad, aşa şi pe pământ As above, So below 2014 0

Recomand Precum în iad, aşa şi pe pământ pentru iubitorii de filme horror, pentru cei care consideră că cele de tip found footage sunt cele mai interesante şi pentru cei care cred în legendele auzite din moşi strămoşi.

Filmul este distribuit de RO Image 2000 în cinematografe, începând cu data de 12 septembrie 2014.

Distribuie:

Alice Mircescu

Pasiunea scrisului am avut-o de mică. Mi-a plăcut să experimentez cât mai multe domenii şi să pot scrie orice tip de text. Prin scris mă eliberez, vocea mea se face auzită şi prin articolele mele pot ajuta pe cineva aflat într-un impas al vieţii.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.