Prădător de noapte/Nightcrawler (2014)

Povestea de succes a unui sociopat care devine cel mai bun jurnalist independent.

Prădător de noapte/Nightcrawler (2014)

Sinopsis

Louis Bloom (Jake Gyllenhaal) este un tip care trăieşte din escrocherii. Ele însă nu îi satisfac nevoile, găsindu-se nevoit să se angajeze. După mai multe încercări eşuate, acesta este martor al unui accident auto unde soseste o echipă de filmare de liberi profesionişti, lucru care îl inspiră să devină freelancer în domeniul jurnalismului. 

Prădător de noapte/Nightcrawler (2014)

Despre Prădător de noapte

Primul lucru care iese în evidenţă şi nu am cum să nu vorbesc despre acest lucru, este prestaţia lui Jake Gyllenhaal care m-a surprins plăcut, el interpretându-şi perfect rolul. Poate îl recunoaşteţi din rolul principal al filmului Donnie Darko. Se pare că personajele psihopate, sociopate i se potrivesc ca o mănuşă. Să fie oare o coincidenţă?

Prădător de noapte/Nightcrawler (2014)

Dacă tot am adus în discuţie rolul lui, aş vrea să vorbesc puţin despre în acest aspect. Personal, mi s-a părut unul din cele mai interesante personaje cu probleme mintale din ultimii ani. Lou este un sociopat care trăieşte singur într-un apartament. Foarte riguros, autodidact şi cu o putere foarte mare de convingere, el reuşeşte să devină prin metode neobişnuite si riscante, unul dintre “prădătorii de noapte” demni de luat în seamă. 

Prădător de noapte/Nightcrawler (2014)

Fiecare gest, fiecare replică a conturat perfect tipologia aleasă. Gyllenhaal pot spune că a adus un plus de savoare acestui personaj şi prin aspectul fizic tipic unei persoane cu tulburări mintale de acest gen. Părul lins, perfect aranjat, cămaşa călcată mereu cu o precizie uimitoare şi faţa lui care exprima atât de multe, deşi nu se folosea prea mult de mimcă, au construit personajul Louis Bloom, perfect, din punctul meu de vedere interpretat de Jake.

Prădător de noapte/Nightcrawler (2014)

Un alt lucru care mi-a plăcut a fost povestea în sine.  Am tot încercat să ghicesc finalul, însă nu am reuşit. Filmul te ţine în suspans, mai ales datorită succesiunii de evenimente şi a schimbării de situaţie în momentele “moarte”. Nu mai auzisem până acum de slujba de “prădător de noapte”, iar interpretarea ei prin prisma unui freelancer a fost foarte interesantă.

Prădător de noapte/Nightcrawler (2014)

Filmul primeşte din partea mea nota 9.5 pentru originalitatea ideii, prestaţia actorilor, personajele foarte bine conturate, realitatea crudă expusă a jurnalismului şi a televiziunii şi a suspansului creat pe toată perioada filmului. 

Prădător de noapte/Nightcrawler (2014)

Recomand Prădător de noapte iubitorilor de filme cu persoane cu tulburări mintale, al pasionaţilor de filme de acţiune şi pentru oricine doreşte să vadă un film de calitate şi o evoluţie extraordinară a unei cariere în jurnalism. 

Filmul este distribuit de Ro Image 2000 şi poate fi vizionat la orice cinematograf din 5 decembrie 2014. De asemenea, el nu este recomandat persoanelor sub 15 ani.

Distribuie:

Alice Mircescu

Pasiunea scrisului am avut-o de mică. Mi-a plăcut să experimentez cât mai multe domenii şi să pot scrie orice tip de text. Prin scris mă eliberez, vocea mea se face auzită şi prin articolele mele pot ajuta pe cineva aflat într-un impas al vieţii.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.