POINT New Writing – Program pilot de scriere dramatică

În perioada martie-mai 2017, POINT lansează POINT NEW WRITING – un program pilot de scriere dramatică.

Programul presupune:

  • un workshop susținut de conf. univ. dr. Ana-Maria Nistor pe durata a două luni (întâlniri de grup și individuale)
  • un spațiu de lucru nonconformist (POINT ArtHub)
  • realizarea de spectacole-lectură publice pe baza textelor rezultate
  • promovarea programului, informarea părților interesate (producători, directori de teatre, edituri, critici, regizori)
  • posibilitatea de a revizui/rescrie textul participând la repetiții.
  • posibilitatea punerii în scenă a piesei la POINT (în functie de feedback-ul primit după spectacolele-lectură, se va alege un text pentru a fi montat)

Ana-Maria Nistor este conf. univ.dr. la Facultatea de Teatru din cadrul UNATC „I.L. Caragiale” unde predă Istoria teatrului universal, Teatru contemporan și Analiza textului dramatic. Este scenarist, critic de teatru, autorul unor studii de specialitate, al unei cărți despre public și receptare: Teatrokratia, al volumului Cele mai frumoase 100 de piese de teatru – o incursiune în dramaturgia universală și al recentei Piața Teatrului – scena interbelică văzută de scriitori, volum apărut la Editura Academiei Române. Colaborator al unor ziare și reviste importante, a fost redactor șef adj. a două publicații, scrie scenarii TV, dramatizări, piese de teatru, lucrează cu importanți actori și regizori ai momentului, coordonează workshopuri de scriere dramatică, a organizat evenimente culturale și nu numai, participă la importante festivaluri de teatru și conferințe de specialitate naționale și internaționale, este membru în diverse jurii și membru AICT-Teatrologie. Printre alte distincții, a primit Premiul Studenților ANOSR – Profesor Bologna – Marii profesori care ne inspiră.

POINT  urmărește descoperirea și punerea în scenă a textelor noi, în premieră, în țara noastră sau revigorarea radicală a unor texte clasice; încurajează creațiile performative și interdisciplinare şi propune promovarea tinerilor artişti din zona artelor spectacolului.

POINT NEW WRITING reprezintă o oportunitate pentru tineri dramaturgi de a-și pune în valoare potențialul creativ.

Înscrierea se face pe bază de CV si text (deja scris, dacă este cazul, sau fragmente dintr-un text în lucru) pe adresa: contact@prodrama.ro

*Atelierul este dedicat celor care locuiesc în Bucuresti sau sunt în Bucuresti pe perioada desfășurării programului.

Deadline înscrieri: 5 martie 
Participanții vor fi anuntați pe 15 martie
Desfăsurare workshop: 23 martie – 23 mai
Spectacolele-lectură vor avea loc în perioada: 15 – 31 mai

Distribuie:

Echipa

AmDoar18Ani.ro este un blog colectiv ce îşi propune să informeze tinerii liceeni. Îi vom ţine la curent cu evenimente care mai de care mai interesante, ce îi vor ajuta să îşi petreacă într-un mod folositor timpul liber.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.