Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (2011)

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (2011)Acum vreo săptămâna am văzut “Piratii din Caraibe: Pe ape şi mai tulburi” în avanpremieră. Fiind deja al 4-lea film din serie, recunosc să nu mă fi aşteptat la mult. Chiar dacă sunt o fană avidă a lui Johnny Depp , cred că orice om care a văzut ultimul film din seria Piraţii din Caraibe ar fi de acord că sus-menţionatul a cam făcut tot filmul. El şi aparitita călduroasă (hot) a latinei focoase Penelope Cruz, pe care rolul de pirata a prins-o mai mult decât bine.

Personajul jucat de ea, Angelica, pretinsa fiică a căpitanului Black Beard, reprezintă subiectul afecţiunii lui Jack, astfel luând naştere o tensiune sexuală evidentă între cei doi şi, implicit, nişte scene intense pentru care vă promit că veţi fi recunoscători regizorului.

Scenele din Anglia secolului 18 sunt absolut delectabile, iar Richard Griffiths joacă un rege George al 2-lea deosebit de amuzant. Spre deosebire de filmele anterioare, acţiunea se petrece majoritar pe uscat. Între scenele de acţiune, mult prea multe la număr, lipsesc cu desăvârşire scenele ceva mai calme, fapt ce metamorfozează tot filmul într-un episod de Loony Toons.

O remarcă de făcut este că “Pe ape şi mai tulburi” a fost poate mai bun decât celelalte din aceeaşi serie datorită umorului şi efectelor speciale. Printre replicile haioase dintre Jack şi Angelica (sau Jack şi orice alt personaj) mai sărea câte o sirenă frumos colorată, mai o corabie prinsă într-o sticlă, şi uite-aşa s-a făcut un alt blockbuster grăbit să rupă gura târgului.

Finalul a fost abrupt, complet nesatisfăcător, cele 3 dimensiuni pretinse nu şi-au prea avut rostul dar per total aş recomanda să-l vedeţi. Dacă nu la cinema de 17 lei biletul, poate la unul de 10 lei, într-o zi de miercuri.

Distribuie:

9 Comentarii

 • Reply 29.May.2011

  Amalia

  L-am vazut si eu si mi s-a parut sincer destul de bun

  • Reply 1.June.2011

   Oana

   da, si mie mi s-a parut destul de bun per total. daca citesti articolul o sa observi atat parti bune cat si negative. cum e de fapt, un review. daca faci totalul o sa-ti iasa “destul de bun”

 • Reply 31.May.2011

  Ioana

  Pentru mine a fost o experienta misto

  • Reply 1.June.2011

   Oana

   experienta a fost misto. doar e distractiv un film de genul asta… dar pentru mine asta inseamna un film bunicel. pentru un film sa fie cu adevarat bun, trebuie sa treaca de distractiv.

 • Reply 31.May.2011

  Ana P.

  foarte foarte tare nu ca bunicel

  • Reply 1.June.2011

   Oana

   sure. pentru un om care nu pretinde un standard mai inalt decat filme de hollywood cu buget imens si efecte, da, e “foarte foarte tare, frate”.

 • Reply 3.June.2011

  va

  nu ma duc sa il vad ca e 3D si sigur e o mizerie astept sa apara pe filelist

  • Reply 3.June.2011

   Oana

   din punctul meu de vedere nu merita sa dai banii doar pt 3d. deci daca il iei de pe filelist e perfect.

 • Reply 2.July.2011

  Endril

  Pentru un film 4 dintr-o serie, On Stranger Tides este surprinzator de bun. Nu este la nivelul filmului 1, dar mie mi s-a parut mai bun decat 2 si 3. Macar a disparut pretentia de lucruri profunde si a ramas doar actiunea. Finalul lasa clar de dorit, iar Penelope Cruz nu mi s-a parut niciodata cine stie ce actrita.
  Pe de alta parte, eu am un punct slab in ceea ce priveste pe Geoffrey Rush, cel care il joaca pe piratul Barbossa. Mi-a placut si in filmul de fata, dar din pacate a fost cam putin utilizat.

Lasă un răspuns

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.