Personalitate multiplă sau Alter Ego? #adevarulracoritor

Internetul este acel loc în care marea majoritate a oamenilor se simte liberă. Este locul în care poţi fi tu, fără a le arăta celorlaţi adevărata faţă. Îţi poţi crea o realitate în care ţi-e uşor să trăieşti şi în care îţi e uşor să interacţionezi cu alţi oameni. Cu alte cuvinte, este locul ideal pentru oamenii introvertiţi.

De ce spun asta? Pentru că pe Internet nu poţi da greş. Îţi creezi o imagine cu care crezi că îi vei da gata pe alţi internauţi. Poţi construi de la zero un personaj care să se comporte aşa cum vrei tu şi care să îi impresioneze doar pe oamenii pe care tu doreşti să îi impresionezi.

Alter Ego. Aşa cum spune Dicţionarul Urban, Alter Ego este manifestarea opusă a personalităţii tale. Este exact opusul a ceea ce eşti, de fapt. Şi care este mediul propice pentru a pune în acţiune Alter Ego-ul, altul decât Internetul, fără a părea un om cu dublă personalitate? Nu prea putem găsi altul.

Ei bine, deşi merg pe ideea ca fiecare dintre noi să îşi arate adevărata personalitate, chiar şi pe Internet, nu cred că am sărit şi eu această etapă a vieţii. Este posibil ca măcar o dată să fi încercat să par pe Internet altfel decât sunt în viaţa reală. Chiar şi neintenţionat. Dar, niciodată nu am exagerat cu acest lucru. Nu mi-am alterat personalitatea în aşa manieră încât să nu mă mai poată recunoaşte lumea când ieşim la un suc.

Şi asta pentru că merg pe ideea adevărului răcoritor. Îmi place să cred că dacă eu mă arăt aşa cum sunt şi ceilalţi îşi vor arăta adevărata identitate pe internet. Şi, dacă nu o fac, eu îi încurajez să încerce. Nimic nu e mai plăcut decât să ştii că şi pe internet se pot porni relaţii sincere.

Trebuie să încerci şi tu să spui adevărul răcoritor şi să îţi dai seama că imaginile pe care vrei să o creezi în mediile online nu sunt altceva decât cele ale unor personaje care nu te reprezintă. Fii tu însuţi şi ceilalţi te vor aprecia pentru ceea ce eşti… chiar dacă nu şti să faci flotări!

Distribuie:

Corina Niţescu

Perioada în care trăim nu ne mai ajută să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Tocmai de aceea evenimentele, cărţile şi filmele pe care le recomand sunt câteva dintre micile bucurii care mă ajută pe mine, şi sper să te ajute şi pe tine să vezi lumea cu alţi ochi.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.