Pepsi vrea să dea Refresh vieţii urbane

Pepsi vrea să dea Refresh mediului urbanExact cum auzi: Pepsi s-a gândit să ajute la împlinirea celei mai bune idee care poate da un Refresh Vieţii Urbane. Cum? Păi oferind 20.000 de euro celui care a venit cu cel mai bine pus la punct plan de “însufleţire” a urbanismului.

Dar să o luăm cu începutul. Ai o idee pe care de mult îţi doreşti să o pui în practică, dar eşti conştient că nu ai materia primă necesară pentru a o realiza? Eşti convins că visul tău va schimba modul de viaţă, sau gândirea omului care trăieşte în jungla urbană? Atunci Proiectul Pepsi Refresh este cel care te poate ajuta să îţi vezi visul devenit realitate.

Ce trebuie să faci?

Păi înscrie-te în competiţia ideilor. Pune pe hârtie planul tău şi împărtăşteşte-l cu prietenii. Convinge-i că ideea ta e cea mai bună şi poate ajuta la revigorarea urbană şi ai şansa de a câştiga suportul celor de la Pepsi. De aici mai trebuie doar să treci două etape şi ajungi în faţa juriului.

Care-s etapele?

Prima etapă (22 septembrie – 19 octombrie) este cea de înscriere şi de promovare a ideii. De aici trebuie să începi să îi convingi pe cei din jur că ai cea mai bună ideea care va aduce schimbare. Tot ce trebuie să faci este ca al sfârşitul etapei celei de-a doua etape (20 octombrie – 26 octombrie) să rămâi printre primii 100 de candidaţi.

Dacă ai trecut şi de acest hop, mai ai de depus un mic efort şi ajungi în faţa juriului. Trebuie să apelezi şi de această dată la prieteni şi să reuşeşti să ajungi în primii 10 concurenţi care vor fi votaţi pe perioada celei de-a treia etape (27 octombrie – 02 noiembrie).

Acu eşti în faţa juriului! Este etapa finală (03 noiembrie – 17 noiembrie) în care trebuie să prezinţi proiectul tău bine structurat în faţa celor trei mari juraţi: Mihai Dobrovolschi, Cristina Bazavan, Cabral Ibacka.

Pepsi te convinge că este timpul să dai un refresh vieţii urbane

Încă mai ai timp să îi ajungi din urmă

Deşi sunt multe proiecte foarte interesante deja înscrise în competiţie, mai ai timp până pe 19 octombrie să îţi faci cunoscută ideea. Cei de la Tribul au început în forţă, au deja voturi multişoare, iar ideea lor este una mai mult decât genială. Ar fi mişto să îi vedem din ce în ce mai des prin traficul Bucureştean, animând oraşul posomorât.

O altă idee tare bună, menită să aducă educaţia şi cititul mai aproape de oamenii grăbiţi ai acestor vremuri, este “Ia o carte pân’ la prima!”. Din păcate nu a reuşit să se ridice foarte mult la suprafaţă, dar încă mai are timp să treacă de primele etape.

Bineînţeles, nelipsitele probleme ale oamenilor sunt legate de câinii vagabonzi. Mulţi au avut idei asemănătoare care vizaui “bietele animale”.

Am şi eu o idee!

Trecând în revistă multitudinea ideilor, am văzut că nimeni nu s-a gândit la asta: prize în parcuri. Da! Îmi doresc prize în parcuri. Ştiu că la prima vedere sună puţin ciudat, sau te gândeşti “Cum să ai o priză într-un parc?”, dar eu vizualizez asta.

Închid ochii şi văd deja o mulţime de oamei pe pajişti, pe bănci, care au cu ei un laptop şi lucrează. De ce ai vrea aşa ceva, sau la ce ar fi necesar? Păi cred că nu sunt singura care a considerat că e mai productiv să lucrezi undeva în “sânul naturii”, în loc să stai închis într-un birou ca un animal în cuşcă.

Dacă este realizabilă ideea mea? Eu cred că da! Pentru că şi aşa parcurile sunt iluminate şi există posibilitatea amenajării unor spaţii care să aibă dispozitive de alimentare. Bineînţeles că există şi mici probleme. Vorbind despre ideea mea, am ajuns la concluzia că oamenii vor petrece timpul non-stop în parcuri şi vor ieşi chiar şi cu televizoare şi reşouri pentru a profita de câteva minute în plus în aer liber.

Chiar dacă în ultimă fază ideea mea poate întâmpina mici dificultăţi, cred că un dram de decenţă şi educaţie ar putea ajuta la punearea ei în aplicare în condiţii prielnice. Şi de ce să nu vezi că oamenii pot fi creativi acolo unde şi Eminescu a pus versuri pe hârtie – adică în natură.

Aşa arată ideea mea, tu cum vezi că se poate schimba viaţă urbană actuală şi cu ce idee vei intra în Proiectul Pepsi Refresh?

Distribuie:

Corina Niţescu

Perioada în care trăim nu ne mai ajută să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Tocmai de aceea evenimentele, cărţile şi filmele pe care le recomand sunt câteva dintre micile bucurii care mă ajută pe mine, şi sper să te ajute şi pe tine să vezi lumea cu alţi ochi.

3 Comentarii

 • Reply 27.September.2011

  Rares

  Misto ideea ta. Ai inscris-o in concurs? Am trecut un pic astazi pe pagina lor si am citit cateva idei inscrise. Chiar am ramas uimit, toate sunt foarte bune. Dar nici a ta nu e de ici de colo. Prize in parc…super! Inscri-o si da un link sa aruncam cu un vot!

 • Reply 5.October.2011

  azone24

  Nu-i rea deloc ideea ta si cred ca vei gasi si o multime de sustinatori dar iti sugerez o modalitate de abordare un pic diferita si poate un pic mai eficienta.

  Cnad spui prize spui curent electric. Cand spui curent electric spui bani. Deci cum sa impaci si Capra si Varza?

  O solutie ar fi acoperirea unor zone din aceste parcuri ( Transformarea lor in locuri amenajate gen foisoare) unde cei care doresc sa foloseasca sursa de curent autonoma de care dispune fiecare foisor o poate face daca acoperisul acestor foisoare ar fi facut din Panouri Solare.

  Spun si eu ca tine: Parca si vizualizez cum sub un foisor o trupa de break dance se antreneaza pe muzica casetofonului conectat bineinteles la priza, sub un alt foisor tineri se aduna la un brainstorming , sub un altul dotat cu o mare plasma unii se uita la diverse documentare…

  Orice pentru a tine oamenii ocupati pentru a nu-si folosi creierul pentru a descoperi raspunsuri sau intrebari primordiale care ar intoarce lumea pe dos.

  Asa si cu acest concurs care pentru doar 20 de mii oferiti sug ca niste vampirei o tona de idei si unde mai pui promovarea virala de care beneficiaza…. Dar vai vreau si eu sa particip si sa le dau cu “Ideile” mele in cap,,,

  • Reply 5.October.2011

   Corina Niţescu

   Băi, îmi place cum sună ce zici tu acolo. Şi partea cu panourile solare e mai mult decât bestială. Merită gândit pe bune un plan pentru punerea acestor două idei în aplicare.

Lasă un răspuns

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.