ParaNorman (2012) – lansare în cadrul Anim’est

Am avut aseară ocazia de a viziona în premieră ParaNorman, o animaţie tare interesantă creată în studiourile Laika.

În cadrul deschiderii Anim’est, organizatorii l-au chemat pe Mark Shapiro, Head Of Entertainment Brand Marketing al studioului american Laika, şi au proiectat cel mai recent film realizat sub coordonarea lui. A fost o plăcere pentru el să vină în România şi şi-a prezentat muca cu mult entuziasm. Ne-a povestit că a lucrat timp de trei ani la acest film şi părea foarte mândru că o sală întreagă a râs la unison, a aplaudat minute în şir şi a stat cu sufletul la gură pe tot parcursul proiecţiei. A menţionat de aseamenea că în timpul filmului putem să ne detaşăm puţin de poveste şi să ne gândim că fiecare secundă care trece are în spate 24 de cadre separate la care s-a muncit enorm.

Şi, chiar dacă trecem peste efortul mare care a fost depus pentru a se da naştere acestui film, nu poţi spune altceva decât că a fost unul foarte bun. Deşi nu se compară cu Coraline, mi-a plăcut foarte mult pentru că a fost amuzant, a fost şi scarry, m-a ţinut cu sufletul la gură şi a reuşit să mă şi sensibilizeze la final.

Pe scurt, povestea filmului este despre un puşti, Norman, care poate vedea fantome. Şi cum toată lumea îl consideră un ciudat, ajunge să fie marginalizat. Copil deştept şi matur pentru vârsta lui, încearcă să depăşească situaţiile dificile prin care trece şi dă dovadă de un caracter puternic.

Partea care m-a sensibilizat a fost că odată ajuns la ananghie, Norman le dă o lecţie celor din oraşul lui, ameninţaţi fiind de blestemul vrăjitoarei.

Mai multe nu are rost să vă spun. Decât că este genul de film motivaţional, care are multe substraturi pe care poţi sau nu să le înţelegi, depinde cât de deschis eşti atunci când te duci să îl vizionezi.

Îţi recomand doar să îl vezi măcar o dată la cinema pentru că momentele în care toată sala se prăpădeşte de râs sunt de nepreţuit.

Şi pentru că tot pomenisem de Anim’est, Mark Shapiro a venit din America împreună cu câteva din personajele lui. Coraline, Norman, dar şi unul dintre zombie vor fi prezenţi duminica aceasta începând cu ora 20:30 în Cinema Patria la o prezentare despre studioul Laika, despre cum sunt create acolo animaţiile, dar şi despre cum au fost creaţi ei şi alte păpuşi care ajung mai apoi personajele cunoscutelor desene animate.

De asemenea, înaintea evenimentului, se va face proiecţia filmului Coraline la care vă recomand să mergeţi.

Aşadar, ParaNorman şi Coraline, două filme pe care merită să le vezi măcar o dată… la cinema!

Distribuie:

Corina Niţescu

Perioada în care trăim nu ne mai ajută să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Tocmai de aceea evenimentele, cărţile şi filmele pe care le recomand sunt câteva dintre micile bucurii care mă ajută pe mine, şi sper să te ajute şi pe tine să vezi lumea cu alţi ochi.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.