Otaku Festival 2014 – Cosplay Edition

Ești pasionat de anime, manga, literatura și filme japoneze, ori jocuri video? Dacă arta și cultura japoneză te atrag, sigur nu vrei să ratezi ediția de anul acesta a festivalului Otaku, de pe 3-4 mai. Anul acesta se ține la Universitatea Româno-Americană și dedicată cosplay-ului.

 Otaku Festival 2014 – Cosplay Edition

Otaku Festival 2014 aduce în România unii dintre cei mai apreciați artiști din lumea cosplay-ului: Reika și Kaname din Japonia, Pugoffka din Ucraina, Miyo din Coreea de Sud, Lina Lau din Hong Kong/UK și Peggy din Singapore.

Atmosfera va fi întreținută de prezentatorul Victor Vrabete (Rammy), care de această dată va fi însoțit de un invitat special, Big Man Tyrone, un cunoscut vorbitor motivațional, autor de carte și fost prezentator TV, iubitor al genului anime.

Pentru ca fanii să îi cunoască mai bine pe invitați, va există și o sesiune meet-and-greet, în cadrul căreia aceștia pot afla mai multe informații despre activitatea de cosplay pe care invitații  o desfășoară, cum își fac costumele sau machiajul, ori alte curiozități din această fascinantă lume.

Printre atracțile festivalului se numără o mulțime de ateliere: la Atelierul de Desenat Crochiuri, poți învăța mai multe despre perspectivă și volum în desenele manga și bandă sau poți să fii desenat într-o ipostază de personaj fantasy sau un super-erou de către Akira.

Talentul la desen ți-l mai poți testa și în cadrul workshop-ului Composition, Flow and Layout. Ești pasionat de avioane? Poți participa la Atelierul de avioane din balsa sau la cel din Plamo.

Pe lângă acestea, mai sunt o mulțime de workshop-uri, precum cel  de stilizat peruci, Atelierul de machiaj în care vei afla mai multe despre machiajul de zombie, pregătirea pentru photoshoot și posturi,construcții lego și un Atelier de Croitorie Cosplay, unde vei afla cum să îți realizezi singur jacheta uniformei din Shingeki no Kyojin.

De asemenea, pentru ca aceste două zile să îți ofere experiența japoneză de care ești interesat, vor avea loc diferite prezentări: Nicolae Berbece, creatorul jocurilor Kawairun si Concerned Joe te va învăța tot ce trebuie să știi dacă îți dorești să creezi primul tău joc, iar Mirela Murgescu va ține un atelier în care vei afla mai multe despre Makoto Shinkai, celebrul regizor, scenarist, producator, artist manga al culturii japoneze contemporane, care a adunat o mulțime de fani prin talentul și arta sa pline de sensibilitate.

Îți vei aminti de copilărie printr-o prezentare dedicată celebrei jucării Lego, iar prezentarea seriei Sailor Moon te va face să-ți amintești de nerăbdarea cu care așteptai să înceapă desenele. Pentru a pătrunde în lumea misterului și a fascinației, alege să mergi la atelierul despre lumea vampirilor, sau vizitează atelierul numit Japan International Airport, dacă te interesează elementele culturale de marcă japoneză care fac această țară atât de interesantă.

Nu vor lipsi nici concursurile (poți să participi la concursul de Cosplay sau la cel de Anime Music Video) și nici surprizele! Mai sunt șase zile, așa că încă ai timp să îți cumperi bilet, sau să îți faci abonament, în caz că nu vrei să pierzi nicio oră de distracție din week-end-ul viitor!

Distribuie:

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.