OST Fest- ziua 3: Megadeth și Motorhead

De unde vin? De la OST Fest, ziua a treia, unde am reușit să îi văd pe cei de la Megadeth și Motorhead pentru prima dată live.

Ieri, la Romexpo, începând cu ora 16:00 s-au deschis porțile pentru cea de a treia zi a festivalului OST, care de altfel a fost și ultima.

Căldură mare, ca și alaltăieri, de altfel. Dar de data asta nu eram singura îmbrăcată în negru, ci toți eram așa. M-am simțit foarte homie printre pantalonii de piele, pletele cârlionțate, bandanele cu cranii, tricourile diferitelor trupe, bocancii de armată și tatuajele celor din jur.

De asemenea, am adorat faptul că nu erau doar puștani la concert. Găseai printre oamenii și indivizi super tari, la 60 de ani, care se țin bine și parcă nu vor să se despartă de plete și look-ul clasic. Găseai, pe de altă parte, copilași de vreo șapte anișori, care fredonau împreună cu noi versurile melodiilor.

S-a făcut un pogo haotic la Megadeth, dar şi la sfârșit la Motorhead în Golden Circle. Iar fiecare trupă a aruncat cu penele sau bețele lor de tobe spre cei din Fire Circle (cel mai apropriat sector de scenă). Pe la gazon mirosea a mici…

Deja după ce începuseră să cânte cei de la Lake of Tears, sectorul Golden era pe jumătate full.

La Motorhead de abia mai aveai loc să bagi un headbang pe Ace of Spades. La Megadeth au fost câteva probleme cu sonorizarea, primele cântece de abia se auzeau din față, iar pe Symphony of Destruction, care este și unul din cele mai cunoscute melodii ale lor… au cam uitat versurile! Noroc cu cei mici…

Oricum, oameni frumoși, respect pentru categoria de vârstă cuprinsă de acel concert!

În lateralul scenei se aflau monitoarele pe care erau proiectate imagini în timp real de pe scenă și din public. (Ca să nu mă laud, o să zic că am apărut și eu de câteva ori cu prietenii mei pe ecran…)

Concertul m-a făcut să îmi doresc să vin și eu peste câțiva ani cu copilul meu la un concert rock, deși, sincer, nu l-aș duce de la o vârstă atât de mică.

Când eram în autobuz în drum spre casă, vă dați seama că am urcat numai oameni care au fost la concert. A fost foarte amuzant să aud cum se țipă la șofer să ne bage o melodie de la Motorhead sau să aud binecunoscuta melodie Farmacia inimii Catena, cântată rock cu growluri.

Foto: Alice Mircescu

Nu uitați că pe 29 iunie-1 iulie este Green Fest-ul, care se organizează tot la Romexpo.

Distribuie:

Alice Mircescu

Pasiunea scrisului am avut-o de mică. Mi-a plăcut să experimentez cât mai multe domenii şi să pot scrie orice tip de text. Prin scris mă eliberez, vocea mea se face auzită şi prin articolele mele pot ajuta pe cineva aflat într-un impas al vieţii.

2 Comentarii

 • Reply 21.June.2012

  Ioana

  Hahaha! Asta cu uitatul versurilor s-a intamplat si la case mai mari. Chris de Burgh a primit cadou din partea unui fan o carticica cu toate versurile la toate cantecele lui – si a folosit carticica in concerte, cand se intampla sa mai uite cate ceva.

  Cat despre Eric Clapton…am auzit ca au facut un concert in care au anuntat ca acum vor canta melodiile lor cu versurile originale! In primi ani, trupa era asa fumata incat toti aveau tendinta sa improvizeze pe scena. :P

  • Reply 2.July.2012

   Alice Mircescu

   Hahaha! Foarte interesant! Partea proastă a fost că după ce se auzea foarte încet, au mai și încurcat versurile fix pe melodia mai sus menționată. Îți dai seama cât de strâmb s-au uitat cei din public…Și din plictiseală, au început să facă pogo! :))
   Am mai rămas șocată pentru că eu, cu o zi în urmă fusesem la Ursus Evolution și am văzut trupe românești care pur și simplu au știut să facă spectacol. Atunci când dai milioane pentru a vedea o trupă mare, te aștepți totuși la o anumită prestație. Totul e la noroc. Oricum, cei de la Motorhead au salvat seara, din fericire!

Lasă un răspuns

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.