Oscars Night. O seară cu dichis și covor roșu la NexT Film Festival

Inițiat în memoria a doi cineaști talentați, regizorul Cristian Nemescu și sound designer-ul Andrei Toncu, NexT continuă să descopere voci și viziuni noi în cinema.

Oscars Night. Covor roșu ajunge la NexT Film Festival

Cea de-a noua ediţie a Festivalului Internaţional de Film NexT revine cu cea mai importantă competiție de scurtmetraj din România, o selecție unică de filme, masterclass-uri, workshop-uri și petreceri. Festivalul va avea loc între 15 și 19 aprilie 2015, la Cinema Studio, Elvira Popescu, CinemaPRO și într-o serie de alte locuri neconvenționale.

Unul dintre cele mai populare evenimente NexT Film Festival, Oscars Night, revine la CinemaPRO vineri, 17 aprilie, începând cu ora 20:30, într-o seară cu dichis și covor roșu. Cele cinci titluri (live action) nominalizate anul acesta la premiile Academiei Americane de Film, inclusiv câștigătorul statuetei pentru Cel mai bun scurtmetraj, The Phone Call, în regia lui Mat Kirkby, vor putea fi savurate în premieră în România, oferite de Shorts TV.

Multi-premiat înainte de a ajunge la Oscar, The Phone Call o aduce pe actrița britanică Sally Hawkins într-un rol emoționant, cel al unei angajate la un call center care intră în discuție cu un bărbat misterios (Jim Broadbent) ce-i va schimba viața.

Oscars Night. Covor roșu ajunge la NexT Film Festival

Aya, regizat de Mihal Brezis și Oded Binnun, a marcat o premieră, fiind primul scurtmetraj lansat cu succes în Israel în cinematografe, pe cont propriu.

Oscars Night. Covor roșu ajunge la NexT Film Festival

În Parvaneh, al iraniencei Talkhon Hamzavi, o tânără afgană merge la Zurich să le trimită bani părinților și întâlnește o punkeriță.

Oscars Night. Covor roșu ajunge la NexT Film Festival

În Boogaloo and Graham, de Michael Lennox, doi puști, cu doi pui de găină pe umăr, învață lucruri despre viață.

Oscars Night. Covor roșu ajunge la NexT Film Festival

Iar în fascinantul Butter Lamp, distins cu numeroase premii, regizorul Hu Wei conturează subtil un întreg tablou politic în Tibet.

Oscars Night. Covor roșu ajunge la NexT Film Festival

Biletele la Oscars Night, precum și abonamentele NexT sunt puse în vânzare, începând din 27 februarie, pe www.eventbook.ro.

Distribuie:

Corina Niţescu

Perioada în care trăim nu ne mai ajută să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Tocmai de aceea evenimentele, cărţile şi filmele pe care le recomand sunt câteva dintre micile bucurii care mă ajută pe mine, şi sper să te ajute şi pe tine să vezi lumea cu alţi ochi.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.