Oscar: poate cel mai mare kitsch american

Oscar: poate cel mai mare kitsch american
În ziua de luni, 28 februarie, la 3:00 după ceasul României, a început difuzarea în direct a decernării premiilor Oscar. Prima jumătate de oră a fost, bineînţeles, ocupată de prezentatorii TV comentând alături de vedete alese aleatoriu de pe covorul roşu, cum deja  ne-am obişnuit, ba despre favoriţii anului, ba despre toaletele şi planurile de viitor ale fiecăruia.

Când cei din spatele scenei au ajuns la concluzia că premianţii şi premiile s-au lăsat aşteptate îndeajuns de mult, spectacolul a început cu un colaj haios menit să ne prezinte atât filmele nominalizate la categoria “cel mai bun lungmetraj” cât şi prezentatorii din acea seară/dimineaţă:  Într-un setting marca Inception, prezentatorii noştri Anne Hathaway şi James Franco se plimbă prin visele lui Alec Baldwin, fiecare întruchipând unul dintre filme.

Protagonista filmului “Love and other drugs” a schimbat în total 9 rochii de seară, toate purtând semnături celebre în lumea modei.

Decernarea premiilor a început cu cea mai bună direcţiune artistică, înmânată filmului Alice in Wonderland de către Tom Hanks.

Apoi au urmat în această ordine premiile pentru: cea mai bună cinematografie (câştigată de cinematograful Wally Pfister al filmului Inception);

cel mai bun scurt-metraj animat (The lost thing);

cel mai bun lung-metraj animat (Toy story 3);

şi cel mai bun scenariu, adaptat şi original (Social Network, respectiv The king’s speech).

Premiile pentru cei mai buni actori în roluri secundare au fost câştigate de Christian Bale şi de Melissa Leo pentru rolurile lor în “The Fighter”, film nominalizat la 6 categorii, incluzând cel mai bun film.

Cea mai bună muzică de fundal a fost aleasă cea din Social Network, în vreme ce “We belong together” din Toy Story 3 a fost desemnat cel mai bun cântec original.

Colleen Atwood a realizat cele mai bune costume pentru Alice in Wonderland, iar machiajul cel mai bun s-a regăsit în filmul The Wolfman.

Fiind a 83-a ediţie a premiilor Oscar, audienţa s-a deprins deja cu lipsa suspansului chiar şi în momentele dinaintea acordării premiilor majore ale serii, astfel încât singurii surprinşi când “Inception” a primit premiul pentru cele mai bune efecte speciale au fost poate cei ce uitaseră complet de existenţa acestui film. Acelaşi lucru se poate spune şi pentru al doilea Oscar al extraordinarei Natalie Portman (da, am un mare punct sensibil pentru ea), cel pentru cea mai bună actriţă într-un rol principal, în filmul Black Swan.

Favoritul serii a fost de departe filmul The King’s Speech, care, dintre cele 11 nominalizări ale sale, a reuşit să câştige 4, printre care premiul pentru cea mai bună regie, cel mai bun actor şi, desigur, cel mai bun film al anului 2010.

Seara s-a încheiat cu o interpretare a vestitei piese “Over the rainbow”, din Vrăjitorul din Oz, interpretată de un cor de copii de clasa a 5-a.

Lăsând la o parte pauzele de publicitate ce întrerupeau premiile după fiecare 2 decernări, falsitatea unora dintre distinşi şi glumele uneori nesărate, am apreciat atât designul evenimentului cât şi toaletele participanţilor. De asemenea un mare plus îl primesc şi prezentatorii, doi actori demni de toată admiraţia mea.

Distribuie:

2 Comentarii

 • Reply 2.March.2011

  Calin

  Din descrierea ta nu prea pare “kitsch”. Nu am vazut ceremonia de anul asta, dar din ce am vazut in anii trecuti, e ultimul lucru pe care pot sa-l zic. Vedetele lor nu-s ca vedetele noastre, sunt charismatice, pe ecran sunt modeste si, evident, au talent. Si glumele alea cred ca-s pregatite cu saptamani inainte de scenaristi (remember greva scenaristilor de acum 2-3 ani).

  • Reply 3.March.2011

   Oana

   fata de premiile Bafta sa globurile de aur…

Lasă un răspuns

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.