Oraşul în mişcare – Atelierele Festivalului EXCELSIOR TEEN-FEST

Dacă eşti pasionat de teatru, fotografie, dans contemporan sau dramaturgie observaţional-emparică, locul tău este la Festivalul de Teatru EXCELSIOR TEEN-FEST. Organizat în perioada 25 septembrie – 2 octombrie 2015, festivalul se bazează pe o serie de ateliere susţinute de profesionişti în domeniu, care au ca scop iniţierea adolescenţilor în domeniile de care sunt pasionaţi. Modulele pregătie sunt atât unele teoretice, cât şi unele practice.

Oraşul în mişcare - Atelierele Festivalului EXCELSIOR TEEN-FEST

La atelierele pregătite sub numele de “Oraşul în mişcare” sunt aşteptaţi adolescenţi cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani. Fiecare atelier va cuprinde un număr de zece participanţi.

Atelierele de fotografie şi dans contemporan sunt organizate de Teatrul Excelsior in parteneriat cu Asociaţia Culturală Control N şi Centrul Naţional al Dansului (CNDB).

Participanţii la ateliere vor fi încurajaţi să descopere şi să aprofundeze cunoaşterea oraşului Bucureşti pentru evidenţierea acelor lucruri specifice care îl fac să fie în mişcare. Fiecare participant va putea să îşi dezvolte propria viziune asupra temei – Oraşul în mişcare – fie prin suita de fotografii realizate, fie prin crearea unor coregrafii care să conţină acest subiect.

Îmbinarea celor două laturi ale atelierului se va concluziona într-un performance pregătit de grupul de adolescenţi-dansatori, în care vor fi incluse şi fotografiile realizate de adolescenţii din cadrul atelierului axat pe artă fotografică.

La rândul său, atelierul de dramaturgie observaţional-empatică îşi propune să descopere fragmente de realitate în mişcare, care au un potenţial teatral, devenind puncte de pornire pentru un monolog sau pentru un dialog, pentru un scurt poem dramatic sau pentru un cântec dintr-o viitoare piesă.

În cadrul atelierului se va folosi tehnica observaţiei directe, care presupune alegerea unor „obiective dramaturgice” pe care participanţii le vizitează, construind în funcţie de dinamica lor mini-scenarii de teatru. Plimbări pe stradă, atenţia concentrată pe anumite detalii duc mai apoi către scriere, integrand aceste experienţe în fragmente de text în mişcare.

Cum te poţi înscrie la atelierele EXCELSIOR TEEN-FEST?

Înscrierile se fac online, iar doritorii sunt rugaţi să trimită un email la adresa presa[@]teatrul-excelsior[.]ro, până la data de 23 septembrie, specificând următoarele:

  • Numele
  • Vârsta
  • Liceul / şcoala la care eşti înscris
  • Atelierul la care vrei să participi (câteva rânduri prin care descrii dorinţa de a participa la atelierul ales)
  • Datele de contact (telefon & adresă de email)

Şi dacă crezi că toate aceste ateliere sunt contra-cost, ei bine te anunţ că nu se percepe taxă de participare.

Distribuie:

Corina Niţescu

Perioada în care trăim nu ne mai ajută să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Tocmai de aceea evenimentele, cărţile şi filmele pe care le recomand sunt câteva dintre micile bucurii care mă ajută pe mine, şi sper să te ajute şi pe tine să vezi lumea cu alţi ochi.

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.