Oraşul de dincolo de ape

Alege-ţi o zi. Ia aparatul foto cu tine şi caută cel mai plăcut traseu pe care îl poţi urma în acea zi. Caută un prieten care să te însoţească şi mergeţi să cutreieraţi oraşul împânzit de maşini. Este o reţetă care te va ajuta să te relaxezi şi să vezi lumea cu alţi ochi.

Eu am încercat-o. Într-o zi de vineri, în plina aglomeraţie a orei de prânz. Am ieşit cu o serie de prieteni la suprins instantanee şi furat de emoţii. Am descoperit atunci oraşul de dincolo de ape.

1a

Nu este greu să îl observi. În el sunt încleştate momente trecute şi viitoare. Acolo găseşti oameni dragi şi oameni necunoscuţi. Părţile gri şi părţile luminoase ale oraşului. Acolo îl găseşti de-a-ntregul cu tot ceea ce este bun şi rău.

2a

La o primă impresie, lumea este cu susul în jos. Te bulversează şi te face să te întrebi care este rostul tău în cadrul oraşului. Cum o să supravieţuieşti acestei încleştări? Te va salva cineva, sau va trebui să te lupţi singur pentru a răspunde propriilor nevoi?

3a

Dar, după un moment lung de meditaţie, este cineva care te readuce cu picioarele pe Pământ. Un singur element care aparţine ambelor lumi te ajută să ieşi din starea de transă. Îl priveşti lung şi îl admiri pentru curajul pe care îl are. Ştie exact unde se delimitează realitatea de imaginar.

4a

Ridici privirea şi obervi că nu eşti singurul care a fost vrăjit de această nouă lume. Se află acolo şi el şi urmăreşte cu atenţie tot ceea ce îl înconjoară. Oare şi-a dorit să rămână prins în acel nou univers? Probabil farmecul apei este cel care îl cheamă zilnic, în acelaşi loc, pentru a mai fura câteva clipe alături de oraşul de dincolo de ape.

5a

Fotografiile au fost realizate cu un Canon EOS-M de la F64, sub îndrumarea lui Cristian Vasile.

Foto: Corina Niţescu

Distribuie:

Corina Niţescu

Perioada în care trăim nu ne mai ajută să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Tocmai de aceea evenimentele, cărţile şi filmele pe care le recomand sunt câteva dintre micile bucurii care mă ajută pe mine, şi sper să te ajute şi pe tine să vezi lumea cu alţi ochi.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.