One day (2011)

One day (2011)Am auzit multe vorbe bune despre acest “O singură zi” înainte de a intra în sala de cinema şi probabil de aceea mă aşteptam la mult mai multe din partea lui. Îmi imaginam o cu totul altă poveste şi o cu totul altă viziune asupra unei relaţii de iubire.

Filmul nu e chiar rău, dar pe mine m-a lăsat rece. Poate eu nu sunt făcută să înţeleg filmele romantice, aşa cum nu am înţeles nimic nici din The Notebook. E mult spus “nu am înţeles”, dar ideea este că nu am rămas cu nimic în urma vizionării filmului.

Povestea e una relativ simplă. Un el şi o ea care se iubesc şi care nu îşi împărtăşesc dragostea până ajung undeva în pragul vârstei de 40 de ani. Se tot întâlnesc, se tot “giugiulesc”, dar nimic mai mult. Totuşi între ei este ceea ce înţeleg eu prin dragoste adevărată.

Actorii principali sunt nişte drăguţi. Interpretează super bine rolurile pe care le au şi asta m-a făcut să trec puţin peste simplitatea acţiunii.

Dacă tot amintisem de The Notebook, pot face şi o comparaţie între cele două filme. Dramatismul dintr-unul se regăseşte şi în celălalt!

Odată cu premiera filmului în România, cei de la Editura Litera au scot şi cartea care a stat la baza scenariului. Pentru că nu vreau să desfiinţez în totalitate acest gen de poveşti, am început deja să o citesc şi începe să îmi placă foarte mult. Este cu totul altceva să urmăreşti toate detaliile care construiesc firul acţiunii. (Aşadar, revenim curând şi cu o recenzie a cărţii!)

Dacă te numeri printre cei care au vărsat lacrimi de crocodil la The Notebook, atunci îţi recomand să mergi din 14 octombrie în Hollywood Multiplex să vizionezi “O singură zi”.

Distribuie:

Corina Niţescu

Perioada în care trăim nu ne mai ajută să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Tocmai de aceea evenimentele, cărţile şi filmele pe care le recomand sunt câteva dintre micile bucurii care mă ajută pe mine, şi sper să te ajute şi pe tine să vezi lumea cu alţi ochi.

2 Comentarii

  • Reply 29.February.2012

    Elena

    abia astept sa vad filmul..

Lasă un răspuns

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.