Once upon a time (Tv Series 2011)

Once upon a time (Tv Series 2011)Cum ar fi să te trezeşti într-o zi cu următoarea veste: “Eşti copilul Albei-ca-Zăpada şi a Prinţului din poveste“? Să afli că de fapt eşti un urmaş al personajelor de basm şi că trebuie să te transformi dintr-un om obişnuit într-un erou?

Ei bine, prin asta a trecut Emma Swan, persoanjul principal al serialului Once upon a time. Într-o bună zi, apare la uşa ei un băieţel care îi spune “Eu sunt copilul tău, iar tu trebuie să te întorci cu mine acasă pentru a salva toate personajele din poveste”.

Aşadar, Emma trebuie să se ducă în Storybrooke, Maine, şi să ajute locuitorii din acel mic oraş să îşi descopere identitatea şi să se reîntoarcă acolo de unde se presupune că vin: Lumea de Poveste.

Este uimitor cum un serial poate îmbina firele poveştilor copilăriei cu firele realităţii, astfel încât să pună bazele unei noi poveşti pline de aventură, suspans, bucurii şi tristeţi.

Foarte interesant la această producţie a fost modul în care toate basmele copilăriei au fost ţesute într-unul singur, astfel formându-se adevărate legături între Albă-ca-Zăpada, Regina cea Rea, Prinţul, Vânătorul şi alte personaje precum Rumpelstilskin, Scufiţa Roşie, Bunicuţa, Cenuşăreasa, Greierele lui Pinnocchio şi Geppetto. Astfel că, poveştile binecunoscute de toată lumea, iau în acest serial întorsături nebănuite şi au finaluri la care nimeni nu se aştepta.

Bienînţeles că, pentru a se adeveri spusele micuţului Henry, pe parcursul celor 10 episoade (publicate până în prezent) se vor observa asemănările între personajele de poveste şi cetăţenii oraşului Storybrooke.

De aceea, Emma are o misiune destul de grea. Ea trebuie să nu îl rănească pe Henry, fiul ei pe care l-a dat spre adopţie imediat după naştere şi pe care abia l-a regăsit. Deşi acesta susţine că oraşul în care trăieşte este unul blestemat şi poate fi salvat doar de fiica Albei-ca-Zăpada, aceasta nu îl crede şi intră în jocul lui doar pentru a nu-l dezamăgi.

Dar oare să fie acest blestem doar o poveste pentru copii? Aflaţi şi voi asta urmărind serialul Once upon a time.

Şi pentru a intra cu adevărat în lumea poveştilor, vă las aici adresa locului unde puteţi pune şi voi întrebări de genul “Oglindă, oglinjoară, cine e cea mai frumoasă din ţară?”.

Distribuie:

Corina Niţescu

Perioada în care trăim nu ne mai ajută să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Tocmai de aceea evenimentele, cărţile şi filmele pe care le recomand sunt câteva dintre micile bucurii care mă ajută pe mine, şi sper să te ajute şi pe tine să vezi lumea cu alţi ochi.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.