Oamenii mari nu îmbătrânesc degeaba!

Oamenii mari nu îmbătrânesc degeaba!Am albit. Pe bune, mi-au apărut câteva fire de păr alb și m-am speriat. Adică, nu e cam devreme? Credeam că dacă totul merge conform planului meu, primele fire albe vor apărea când voi avea nepoți și voi ajunge la o vârstă când proteza și părul cărunt vor fi ceva “la modă”. Singura excepție ar fi fost în cazul în care facultatea mi-ar fi mânca zilele. Cum încă asta nu s-a întâmplat… am intrat în panică.

Am stat și am stat în fața oglinizii, și am tot stat așa cam până când am rezlizat că ar fi mai comod să mă așez eventual pe pat, să meditez.

M-am gândit, evident, dacă am făcut destule încât să îmi permit să albesc. Poate am intrat într-un club al oamenilor înțelepți. Da, sigur firele astea albe sunt rezultatul evoluției mele. Nu se poate altfel.

Și așa am început să analizez cam tot ce am făcut până acum și mi-am dat seama că printre cele mai bune lucruri pe care le-am făcut a fost să particip la conferințe și evenimente culturale.

Nu pot să mă mândresc cu prezența la vreo conferință a lui Steve Jobs, Bil Gates sau Donald Trump, dar am fost la câteva chiar mai tari decât aș fi crezut.

Am învățat de la Marcel Iureș, care era unul din invitații de onoare, că un om își poate impune o părere în doar 2 minute, timp destul în care să spună cât se poate de elegant ceva de genul “să vă ia dracu’ pe toți, sunteți niște snobi, iar eu sunt mândru de țara mea”. Desigur, momentele geniale, sunt rare. Antevorbitorul lui Iureș nu a reușit decât să mă adoarmă, pe mine și pe restul sălii, în cele 45 de minte în care s-a lăudat și contrazis totodată.

Așa că timpul meu nu a fost irosit, am reușit să fac câte ceva și, mai presus de atât, am învățat să am curaj și să am dorințe. Am ascultat niște oameni care au reușit să își transforme visurile în realitate și am început să am curajul să îmi îndeplinesc rând, pe rând propriile dorințe.

În cazul în care și voi aţi vrea să auziți câţiva oameni mari care nu au albit de pomană, echipa site-ului AmDoar18Ani.ro vă pregătește o nouă ediție a evenimentului intitulat “Îmi caut vocaţie”. Atât pentru moment, mai multe detalii în zilele ce vor urma.

Distribuie:

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.