Oameni nobili, idei nobile (12 decembrie)

Pe 12 decembrie, la ora 12 (adica 12.12 12:00), avem intalnire în Van Gogh Cafe (Bucuresti, Str. Smârdan nr. 9) ca să aflăm poveştile din backstage a 4 idei nobile de la câţiva oameni nobili.

Oameni nobili, idei nobile (12 decembrie)

Tara Duveanu a pus bazele unui proiect foarte curajos pentru o ţară precum România: SoupNights. De ce curajos? Pentru că a vinde supă pe stradă (în parcuri) în România e ceva extrem de ciudat. Pe lângă faptul că oamenii sunt încuiaţi la mine, chiar şi statul îşi pune uneori întrebări de igienă. Dar Tara a reuşit. A dat supă pe stradă şi banii i-a donat. O să ne zică ea mai multe.

Adrian Ciubotaru (blog) a repus în mâinile multor oameni din ţara asta cartea prin Lecturi Urbane. Totul a început în metrou, în Bucureşti, dar s-a extins incredibil de mult. A convins statul să implementeze în parcuri locuri speciale de citit şi a reuşit să strâng cărţi de peste tot pentru a le dona oamenilor simpli.

Liana Buzea a dat naştere proiectului la care probabil mai toată lumea a participat (sau cu siguranţă a auzit de el): Let’s Do It Romania! Cum a pornit, de unde atâţi voluntari, care au fost rezultatele şi multe altele o să ne spună Liana, care este şi membru al ONG-ului EcoAssist.

Roxana Radu (blog) şi câteva fete n-au pus bazele unui proiect ambiţios, ca cele 3 persoane de mai sus, dar … fete fiind, cu păr lung, s-au tuns pentru o cauză nobilă. Da, e spectaculos şi nu chiar. Dar Roxana Radu şi fetele care s-au tuns sunt simbolul unui prim pas în ceea ce noi numim implicare.

În sală sunt 40 de locuri. Intrarea e liberă şi oricine e binevenit. Rezervă-ţi un loc aici. Primul venit, primul servit. Când sala dă pe dinafară vom sta în picioare.

Fiecare invitat ne va vorbi 30 de minute despre el şi proiectul său, iar apoi îl vom lua la întrebări.

Ideea acestui mic eveniment este să conecteze adolescenţii şi tinerii cu nişte exemple proaspete, care merită toată admiraţia pentru că FAC CEVA şi schimbă într-un mod lumea asta.

Distribuie:

3 Comentarii

 • Reply 12.December.2010

  cby

  Poate reusiti sa puneti prezentarea tarei Duveanu pe site, si daca au existat si altele dar din pacate nu au fost prezentate, si pe acelea. Multumesc! :)

  • Reply 12.December.2010

   Ariel Constantinof

   Doar Tara a avut o prezentare vizuală, dar din care nu ai ce să înţelegi dacă o punem aici. În sensul că s-a ghidat foarte puţin din ea. Mai bine aştepţi să vezi filmarea… Aşa-i mult mai bine.

  • Reply 12.December.2010

   Ariel Constantinof

   De fapt… tu erai în sală. :)

   Deeeci nu ştiu cât sens are prezentarea Tarei aşa, fără ea. Nu? Mult mai bine ar fi să punem filmările.

Lasă un răspuns

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.