O tipă… dezastru / Trainwreck (2015)

Ştim toţi câte una.

O tipă... dezastru / Trainwreck (2015)

Comedia Trainwreck, sau O tipă… dezastru, abordează un subiect tabu: libertatea totală pe care şi-o însuşeşte o femeie şi lipsa de implicare în multiplele relaţii cu diferiţi bărbaţi.

Amy, redactorul unei reviste pentru bărbaţi, a fost învăţată încă de mică faptul că “monogamia nu este realistă”. Cu această regulă în minte porneşte la drum în viaţă şi ajunge într-un punct în care, deşi vrea să pară o tipă care îşi trăieşte viaţa din plin, este ancorată într-o rutină zilnică.

O tipă... dezastru / Trainwreck (2015)

În momentul în care este trimisă pe teren pentru a realiza un articol despre un medic sportiv, Aaron Conners, ajunge să îşi evalueze viaţa şi să se întreabe dacă nu cumva a ratat vreuna din lecţiile despre dragostea adevărată care ar putea dura o veşnicie.

Subiectul, care intră în categoria celor ce merită a fi dezbătute, a fost tratat cu umor, iar asta a fost un mare avantaj. Am putut urmări drama unui personaj dintr-o perspectivă uşor de digerat, ce a stârnit râsete în sala de cinema, dar totodată a pus publicul pe gânduri.

O tipă... dezastru / Trainwreck (2015)

Mi-a plăcut că s-a putut urmări construcţia unor relaţii dintre personaje, lucru care a adus un plus de valoare întregii producţii. În primul rând consider importantă relaţia tată-fiică, frumos conturată şi care a adus explicaţii asupra comportamentului lui Amy. De asemenea, relaţia dintre surori (Amy-Kim), precum şi antiteza dintre cele două, a ajutat la o mai bună înţelegere a conceptului de dragoste, văzut din perspecitve total diferite.

Nu în ultimul rând, conexiunea dintre Amy şi Aaron este exploatată la maxim şi aduce în prim plan o poveste de dragoste cu suişuri şi coborâşuri.

O tipă... dezastru / Trainwreck (2015)

Pe partea de umor trebuie menţionat faptul că apar multe glume cu şi despre sportivi. Tema de la care porneşte acţiune este aceea a pregătirii articolului despre medicina sportivă, punct din care încep şi scenele comice. Totul porneşte de la schimburile de replici dintre Amy şi Aaron despre echipele preferate: “What is your favorite team?”“The… Orlando… Blooms?!” şi continuă cu o serie de alte poante din domeniu.

Tot la capitolul comedie intră şi apariţia lui LeBron James care aduce o doză considerabilă de umor fin. Asistăm la destule scene în care el este pricipalul factor al amuzamentului publicului, lucru care pe mine una m-a încântat.

O tipă... dezastru / Trainwreck (2015)

Ceea ce am observat este că, la fel ca şi în Ted 2, se fac multe referiri la seriale, filme şi personaje contemporane cunoscute în cultura actuală. Dacă eşti la curent cu ultimele seriale şi filme, actori şi personaje mondene, sigur te vei bucura la referinţele făcute în Trainwreck.

Un alt lucru care m-a fascinat este faptul că însăşi actriţa principală, Amy Schumer, este scenarista filmului O tipă… dezastru. Chiar observasem că rolul i s-a potrivit ca o mănuşă, lucru care mă face să cred că a făcut o treabă bună şi ca scenarist, dar şi ca actor.

Bonus: sunt câteva scene în care apare Daniel Radcliffe. Nu are un rol semnificativ, dar a fost o revedere plăcută a actorului.

O tipă... dezastru / Trainwreck (2015)

Per total, Trainwreck / O tipă… dezastru prezintă cu umor un subiect delicat. Timp de două ore urmărim viaţa tumultoasă a unei tipe care nu crede în dragoste, dar care întâlneşte un tip ce nu vrea să o părăsească sub niciun chip.

O tipă… dezastru apare la cinema pe 24 iunie, mulţumită celor de la Ro Image 2000.

Părerea autorului

Distribuie:

Corina Niţescu

Perioada în care trăim nu ne mai ajută să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Tocmai de aceea evenimentele, cărţile şi filmele pe care le recomand sunt câteva dintre micile bucurii care mă ajută pe mine, şi sper să te ajute şi pe tine să vezi lumea cu alţi ochi.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.


Nota noastră