O seară ca toate serile la Festivalul Internațional George Enescu

Sunt un mare norocos. Spun asta pentru că prin măiestria de care am dat dovadă pe Facebook am reușit să câștig o invitație la Festivalul Internațional de Muzică George Enescu. Acum să nu credeți că aș fi atât de Hagi Tudose încât să nu dau macar 40 de lei pe un bilet, doar că o seară la Sala Palatului nu era o prioritate pentru mine.

Și uite așa am ajuns și eu în lumea reală a muzicii clasice. A fost pentru prima dată când mergeam la un astfel de eveniment, dar simțul meu civic s-a activat și mi-a spus că am nevoie de o toaletă cât mai elegantă.

Și uite așa a sosit și seara cea mare, seara în care eu pășeam spășit în Sala Mare a Palatului, cu sacou și pantaloni închisi la culoare, printre o mare de converși și jeansi de toate culorile. M-am linistit doar când am ajuns în sala și am zărit încă 10 tipi care erau îmbrăcați cam ca mine.

Când eram eu puțin mai mic, urmăream din când în când concerte de genul și, deodată, mi-a venit în minte imaginea dirijorului. Un om sobru, dar totodată jovial și îmbracat cu frac și pantofi de lac. Dar la ce văzusem până în acel moment mă așteptam ca dirijorul nostru să vină îmbrăcat cu vreo cămașă marca Botezatu, pantaloni slim-fit și UGG-uri în picioare. Așa cum probabil vă așteptați, imaginația mea bolnavă s-a înșelat și de data aceasta.

Am stat cuminte în scaunul meu până la pauză, iar în momentul în care domnul cu frac a părăsit scena, toată lumea s-a îmbulzit spre ieșire de parcă se dădeau gogoși moca. Unii dintre ei nici nu au mai revenit la finalul pauzei, lucru pe care nu l-am regretat nicio secundă.

Una peste alta a fost o seară reușită, The Mariinsky Theatre Symphony Orchestra au dat un spectacol de nota 10, iar eu am ajuns la concluzia că vremurile în care concertele de muzică clasică erau un moment prielnic pentru toată suflarea aristocrată, să-și etaleze valoarea în lume, au trecut.

Distribuie:

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.