O nouă competiţie în cadrul Dracula Film Festival

Cea de-a patra ediție a Dracula Film Festival, eveniment dedicat iubitorilor de filme horror și fantasy, revine la Brașov, între 12 și 16 octombrie, cu o competiție digitală care se adresează adolescenţilor cu vârste cuprinse între 16 şi 29 ani din toată ţara, pasionaţi de film și fotografie.

dracula-digital-visual-1

Scopul Dracula Digital este acela de a promova educaţia cinematografică în rândul adolescenţilor, de a le oferi tinerilor din toată ţara șansa de a se apropia de lumea filmului şi de a descoperi şi cultiva noi talente în cinemaul din România.

Înscrierile se fac în perioada 13 – 30 septembrie 2016 pe site-ul oficial, unde participanții pot trimite un film realizat cu telefonul mobil, a cărui durată să nu depășească trei minute. Votarea filmelor înscrise se face în perioada 1-7 octombrie pe același site, iar reprezentații primelor cinci filme clasate în funcție de numărul de voturi obținute vor fi invitați la Dracula Film Festival unde, cu asistența unor specialiști, vor realiza câte un film horror, SF, supranatural, thriller sau fantastic. Filmul va fi realizat cu telefonul mobil în orașul Brașov, pe o temă aleasă de juriu și va avea 3 minute.

Filmele vor fi proiectate în cadrul festivalului, duminică, 16 octombrie, iar câștigătorul va fi ales prin votul juriului. Premiul acordat este în valoare de 500 Euro.

De asemenea, în perioada 13-14 octombrie, cele cinci echipe selectate vor participa și la două workshop-uri din cadrul Dracula Film Festival: Totul despre smartphone și Despre suspans (montaj și scenaristică). Acestea vor fi deschise și publicului larg.

Mai multe detalii despre Dracula Digital găsiți pe site-ul oficial.

Dracula Film Festival va avea loc în Brașov, în perioada 12 – 16 octombrie, la Teatrul “Sică Alexandrescu”, Cinemateca Patria și Cinema One.

Distribuie:

Echipa

AmDoar18Ani.ro este un blog colectiv ce îşi propune să informeze tinerii liceeni. Îi vom ţine la curent cu evenimente care mai de care mai interesante, ce îi vor ajuta să îşi petreacă într-un mod folositor timpul liber.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.