Nu “Sunt gay. Şi punct.”

EU, nu sunt de acord cu fenomenul gay. PUNCT. De ce? Pentru că sunt unele lucruri fireşti şi altele care se încercă a fi făcute/considerate fireşti.

Nu Sunt gay şi punct.

Gay-ii vor să se căsătorească. “Perfect”. Ce am eu împotrivă? Chiar nimic. Vor să aibă şi un câine. Şi mie îmi plac animalele. Vor să aibă un copil. Aici avem o problemă… Pentru familiile (compuse din doi bărbaţi) ce vor un copil, răspunsul meu ar fi: “faceti voi un copil!”. Cum s-ar simţi un copil în aşa o familie? “Bună, Mariana, eu sunt Paul. Am un tată şi o tată. Tu?…

Bineînţeles că gay-ii vor zice că au acelaşi drept, de a adopta un copil, precum şi familiile compuse din 1bărbat+1femeie. Mda… POATE că le este permis acestor cupluri, considerate în Ro. ca fiind “normale”, să înfieze copii, POATE pentru că femeia NU poate să fie mamă (din diverse motive), poate că au avut copii dar i-au pierdut (accidente, boli… Domane fereste!) şi vor să aibă în casă gălăgie, dezordine…să aibă din nou acestea? Poate pentru că statul consideră că micuţii din orfelinate merită o mamă şi un tată care să-i iubească mai mult decât părinţii naturali care i-au neglijat…

Într-un cuplu de doi bărbaţi (la naiba, “cuplu” un termen aşa de delicat, ce desemnează încă din vremuri ancestrale unirea a doua suflete pereche al caror scop preasfânt e procreerea, e folosit şi în acestă situaţie) nu a fost şi nu este şi nici nu poate exista un copil care să fie, din punct de vedere genetic, fiul sau fiica celor doi. Deşi japonezii au găsit o soluţie, combinând materialul genetic a două ovule pentru a rezulta o celulă-ou, şi astfel, două femei pot avea PRACTIC un copil al căror părinţi sunt, în cazul bărbaţilor acest lucru nu este posibil. Ştiinţa a reuşit, în cazul femeilor, să treacă peste ordinea firească a lucrurilor. DEŞI acum, două femei pot fi “mame” (ciudat termen..:| Mă rog, una va purta şi naşte copilul… pe când cealaltă nu va avea decât statutul de… “tată”?), şi pot avea copilul lor, NU mi se pare corect şi moral ca un copil să crească în o astfel de familie. E ciudat să auzi: “are ochii lu’ maica-sa, şi gura lu’ taică-su…” (tata= femeie?.. cuvântul “tată” are în consistenţa sa ideea de bărbat; în subconştientul nostru ne trezeşte ideea de masculinitate.). Ştiu că se zice “copil cu două mame”, dar nu sună cam ciudat, (situaţie) SPECIAL(ă)?

Să ieşi în evidenţă nu e totdeauna un lucru bun, dar să ieşi în evidenţă (într-un mod negativ, fiind supus bârfelor şi criticilor) cu ceea ce e mai sfânt, şi anume familia, care stă la baza dezvoltării şi formării din punct de vedere psihologic şi moral al copilului, VIITORUL adult… e de neacceptat. În cazul bărbaţilor, dacă se adoptă totuşi un copil, cât de “materni” vor fi cei doi? Vor încerca vreodată vreunul din sentimentele pe care le-ncearcă mamele atunci când micuţii lor, cărora le-au dat viaţă, învaţă să vorbească, să mergă, etc.? Într-o familie “normală” (adică cea mai frecvent întâlnită în lume) mama se ocupă, în general, de formarea spirituală a copilului, de educarea lui, îl face să aibă “cei 7 ani de acasă”. Care din cei doi bărbaţi va înlocui cu succes mama-femeie? CHIAR vor înţelege doi bărbaţi nevoile şi suferinţele unei fetiţe adoptate, vor putea să-i fie sprijin, să o înţeleagă?.

Aşadar, sunt aceste “cupluri” (cele formate din doi bărbaţi sau două femei) mediul propice creşterii şi educării unui copil?! Să intrăm şi în religie. Vorbim de România, ţară ortodoxă, creştină deci. Întrebare: “De ce n-a făcut Dumnezeu un Adam şi un…John? sau doi Adami?” ori “De ce n-a făcut Dumnezeu o Eva şi o Mariam? sau doua Eve?”. POATE fiindcă tot ce este pe lume este cu un scop, are o utilizare, POATE că aşa este bine: un bărbat şi o femeie. POATE că un cuplu are DATORIA SFÂNTÃ de a da naştere la copii, de a procrea specia, prin metodele preabine ştiute, nu?

SEXUALITATEA sau ATINGERILE pe stradă

Eu nu am nimic cu nimeni, atata timp cât se păstrează o doză de decenţă şi atâta timp cât ceea ce se-ntâmplă nu intrigă pe nimeni. Dar să vezi doi bărbaţi, unul cu mâinile pe fundul celuilalt, sărutându-se pasional, cu ochii închişi, în mijlocul străzii, e de-a dreptul dezgustător (valabil şi pentru două femei).

Eu am 17 ani, înţeleg… DAR sunt şi copii… O astfel de imagine afectează foarte mult un copil. Copii înţeleg dragostea şi iubesc de mici. Când “mami şi tati lor” se pupă ei chicotesc, râd, îşi fac cu ochiul şi-i lasă pe părinţi singuri sau îi îmbrăţişează: totul e bine când “mami şi tati se-nţeleg”. Acum nu se ceartă, ci din contră, se sărută. Dar ce înţeleg ei din situaţia de mai sus, cu dragoastea dintre persoanele de acelaşi sex? Nu cumva rămân copii marcaţi, afectaţi, de cele văzute? Va influenţa asta viaţa lor viitoare?

Copiii spun de mici că “vreau să fiu cântăreaţă, vedetă…”; le place să fie în centrul atenţiei, să fie iubiţi, să aibe fani, să fie aclamaţi… să fie în faţa unui public (de cele mai multe ori familia e acel public), să se uite toţi ceilalţi la ei, să atragă privirile. Micuţii observă ca gay-ii reuşesc asta foarte uşor… Le poate rămâne în minte imaginea… Calea uşoară spre atenţie… Prin demonstraţii, parade, haine fistichii (bărbaţi cu sutiene şi fustă mini; femei îmbrăcate milităreşte), zgomot şi fanfară, gay-ii se manifestă.

Aceşti discriminaţi ai societăţii prezintă lumii nu doar pe ei, ci şi aspecte din viaţa de dormitor. Dacă ai un copil şi nu vrei să vadă toate acestea (şi dacă eşti un părinte în deplinătatea facultăţilor mintale, aşa faci) nu îl laşi să vadă toate acestea, să intre în contact cu această lume, până când el nu va fi destul de copt la minte încât să înţeleagă că sunt şi altfel… de oameni.

Aşadar, oamenii “normali”, cu copii “normali”, trebuie să ascundă privirii celor mici asemenea imagini.

Totdeauna am considerat că sunt unele lucruri ce nu trebuie să părăsească dormitorul. Sunt felurite case de toleranţă ce oferă diverse servicii şi nici una nu-şi satisface clienţii în stradă. E inacceptabil să le cobori în stradă.

Se ştie că traumele din copilărie determină schimbări în modul de viaţă a celor ce au avut de suferit. Un pedofil poate “naşte” mai mulţi ca el… O parte din victimele sale devin agresori mai târziu, o parte işi schimbă orientarea sexuală. Nu toţi se nasc gay.

Sunt prea multe de spus…

“Vă declar SOŢ şi SOŢIE”

Distribuie:

Echipa

AmDoar18Ani.ro este un blog colectiv ce îşi propune să informeze tinerii liceeni. Îi vom ţine la curent cu evenimente care mai de care mai interesante, ce îi vor ajuta să îşi petreacă într-un mod folositor timpul liber.

108 Comentarii

 • Reply 30.January.2009

  andra

  sunt total de acord cu tine..adică..eu n-am nimic împotriva celor care sunt gay,dar numai să nu-i văd sărutându-se pe stradă că nu mai mănânc trei zile.iar faza cu adoptatul copiilor..e prea de tot.păi dacă 2 bărbaţi adoptă o fetiţă,ce o vor învăţa ei când va ajunge la adolescenţă şi va avea nevoie de sfaturile unei mame?o vor învăţa ei cum să-şi pună absorbantul şi la câte ore să-l schimbe?o_O

  • Reply 4.April.2012

   Mikymouse

   @ andra Ai o mare problema cu GAY !!! Chiar daca tu zici ca nu ai nimic cu ei, faptul ca nu mai poti manca 3 zile dupa ce ii vezi ca se saruta da dovada ca esti o cretina, impecila, indoctrinata care nu meriti sa iti expui parerile in mediul virtual !

 • Reply 30.January.2009

  poetul

  da cine e?
  nui nimeni , doar oameni bolnavi :)
  nu exista libertate sexuala in asa ceva
  aia e boala si trebuie tratat ca o boala
  nu lesi bolnavi sa mearag pe strada si sa-i inbolanveasca si pe altii nu?

 • Reply 30.January.2009

  Anonim

  “.eu n-am nimic împotriva celor care sunt gay,dar numai să nu-i văd sărutându-se ” te contrazici singura.
  “aia e boala si trebuie tratat ca o boala” ce te faci sa afirmi ca e o boala ? doar ca religia spune asa ? si religia e o problema.

  overall, mai avem de invatat.

  • Reply 14.June.2011

   abaa

   GAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAYYY.. buy a life!!!

 • Reply 30.January.2009

  poetul

  religia e crednita , si tu afirmi ca si credinta e o problema ?

 • Reply 30.January.2009

  poetul

  nu contrazic pe nimeni nici macar pe mine .
  nu am nimic importriva am vazut multi si multe .
  chair nu ma deranjeaza , din partea mea sa umble si pshiopati liberi cu iatagane in mana ca fix undeva ma doare .

 • Reply 30.January.2009

  ratza

  toti zic ca nu au nimic cu ei si totusi impun conditii.toti avem ce avem cu comunitatea gay din vina lor.nu e nimeni impotriva relatiilor lor atita timp cat sunt discreti si nu militeaza pentru diferite lucruri.avem o constitutie si niste legi pe care toti trebui sa le respectam.nu mi se pare normal ca un cuplu de gay sa aiba drepturi mai multe ca noi sau sa toleram astfel de comportamente in public.nu e frumos cand vezi un cuplu hetero ca se saruta,dar un cuplu de doi barbati.ce-ar intreba un copil pe parintele lui cand ii vede,aici ii citez pe Parazitii:are pasarica Elton john.concluzia este ca atita timp cat isi vad de treaba si nu se arata e ok.

 • Reply 30.January.2009

  Flor4

  Mi se pare ca ,,Ratza” a zis bine ce a zis. ,,cat sunt discreti”.

 • Reply 30.January.2009

  Monica

  Nu prea sunt de acord cu ceea ce exprima articolul. Da, intr-adevar ar fi deranjant sa vezi “doi bãrbaţi, unul cu mâinile pe fundul celuilalt, sãrutându-se pasional, cu ochii închişi, în mijlocul strãzii” si nici doua femei evident, dar ti se pare mai de bun simt ca un cuplu ‘normal’ sa se comporte astfel? Pt ca pana la urma tine de bun simt..evident ca problema la homosexuali este ca nu prea sunt intelesi de oameni, deci trebuie sa se abtina total. Si sunt de acord cu asta, cu urmarile pe care le-ar avea asupra unui copil care ar fi martor la asa ceva. Insa nu sunt de acord cu interzicerea de adoptii. Chiar credeti ca unui copil ii va fi mai bine intr-un orfelinat? Serios? Eu nu cred. Oricum nu este usor sa adopti un copil (nu stiu exact cum e la noi, dar prin alte tari sunt multe evaluari, liste de asteptare etc. etc.). Plus ca sunt multi tati singuri care isi cresc copiii si se descurca foarte bine.
  Am vazut un documentar despre un cuplu de homosexuali care adoptasera o fata, pe care au educat-o si i-au oferit cam tot ce avea nevoie, iar ea pleca la facultate. Crezi ca daca ar fi crescut intr-un orfelinat ar fi avut aceeasi sansa?
  Nu sunt toti homosexualii la fel. Nu sunt toti excentrici, nu apar pe la tv sa se dea in spectacol si probabil ca multi nu sunt de acord nici cu gay parade si alte chestii. Daca ai trece pe langa ei pe strada nu ai putea sa-i deosebesti de un om heterosexual. Si atunci de ce sa nu adopte? Poate ar putea sa salveze viitorul unui copil. [n-as fi de acord ca un cuplu de barbati sa adopte un baiat, cred ca ar fi ciudat, dar o fata, de ce nu?]
  De precizat ca nu am prieteni homosexuali nici nu cunosc si nici am avut vreodata contac cu cineva atras de sexul opus. Pur si simplu ii tolerez, consider ca nu-s ei scursura societatii, si nici nu cred ca homosexualitatea ‘se ia’. Nu e alegere proprie. Atunci cand e alegere proprie ori e doar o etapa, ori e pur si simplu prostie. Scuze de commentul lung :D

 • Reply 30.January.2009

  Flor4

  Imi palc comentariile contra, sustinute de argumente, ce pot sa zic:)? Mi-a palcut. Insa, sa nu uitam ca la televizor se prezinta , in documentare mai ales, intamplarile bune, cazurile fericite. Nu e bine sa stea in orfelinate copii, dar nici sa ajunga de aratat cu degetul in astfel de familii. Cine sunt eu sa decid?:) Sa decida copii:) (poate sunt prea mici pentru asta…)? Sa decida cei ce au grija de ei? Sa decida statul? Pai, statul a luat deja o decizie: ,,nu” . El exprima vocea poporului. N-am auzit de ,,rebeliunile” si protestele oamenilor de rand cu privire la aceasta decizie.:) Tu:)? Ba din contra, mai toti din cei intervievati au fost de acord cu decizia ,,alesilor” ce i-au reprezentat foarte bine, de data asta:).

 • Reply 30.January.2009

  Pitic

  @Monica – pai te contrazici singura. Zici ca esti de acord cu efectul pe care asemenea scene l-ar avea asupra unui copil si apoi zici ca esti de acord cu adoptia de catre aceste cupluri.

  Scuza-ma, dar un copil care creste intr-o asemenea “familie” nu are cum sa fie NORMAL pur si simplu prin faptul ca atunci cand e mic copilul practic isi imita parintii. Ce s-ar intampla cand, sa zicem, fetita adoptata de o familie de gay s-ar intreba de ce ceilalti copii, care au o mama si un tata, sunt anormali? Pentru ca, vazand toata viata DOI BARBATI pe post de parinti, ea va crede ca asa e normal.

  Oricat s-ar dezbate acest subiect, un lucru ramane batut in cuie… ADOPTIA DE CATRE CUPLURI GAY, NU ESTE NORMALA SI NU AR TREBUI PERMISA.

 • Reply 30.January.2009

  Monica

  @ Flor4
  pai da, era un caz fericit. Si asta doar demonstreaza ca se poate. Depinde si de cuplu, si de copil si probabil de mult mai multe lucruri, dar se poate. Si nu cred ca in Romania ar fi posibil asta momentan, doar suntem cu nu-stiu-cati ani in urma, dar observ ca in alte state e posibil [parca era un cuplu din SUA, dar nu garantez si am vazut documentarul macar acum 2 ani..destul de mult :))]
  @ Pitic
  nu ma contrazic singura, doar nu m-am exprimat bine in comment pt ca deja era prea lung si deh.. Ma refeream la impactul pe care l-ar avea doi barbati care se saruta dizgratios pe strada(am dat si citat din articol), nu la impactul pe care l-ar avea asupra unui copil adoptat. Banuiesc ca respectivul cuplu, asa cum vad eu lucrurile(poate sunt prea idealista) ar trebui sa-i explice cum poate copilului atunci cand ar fi timpul potrivit ca ei sunt homosexuali, ca nu e alegerea lor si ca au fost nevoiti sa indure multe umilinte etc. Plus ca nu trebuie sa adopte neaparat un bebelus, pot adopta si un copil de 9-10 ani, caruia cred ca-i poti explica macar putin. Si totusi, nu toti copiii imita. Multi care au fost batuti de parinti, sau au avut un caz de parinti alcoolici, drogati sau mai stiu eu, nu vor face niciodata ce au facut parintii.

 • Reply 30.January.2009

  Pitic

  @Monica – din punct de vedere psihologic, toti copiii imita. Dezvoltarea lor ca fiinta sociala este determinata de exemplul dat de catre parinti.

  Cum invata un copil sa vorbeasca? Cuvintele le invata auzindu-le, deci imitand. Apoi… copilul ai carui parinti au un vocabular “colorat” vorbesc la fel… de colorat si tot asa.

  Daca adopta un copil mai mare… este si mai rau. Un copil de zece ani este un copil care abia incepe sa isi contureze personalitatea. Cum va fi acel copil, care ii vede in fiecare zi pe tati si pe … tati.. sarutandu-se?

  Iar impactul pe care il au aceste familii asupra unui copil care traieste cu ei in aceeasi casa, te asigur ca este mai mare si mult mai negativ decat un copil care vede doi barbati sarutandu-se pe strada.

 • Reply 30.January.2009

  Monica

  @Pitic, again :))
  cred ca e ultimul reply pe care il dau ca deja am comentat prea mult, sa mai zica si altii.
  Revenind. Psihologic, nepsihologic nu toti copii ajung precum parintii. A se sublinia ca nu toti, deci da, multi ajung.
  “Cum va fi acel copil, care ii vede in fiecare zi pe tati si pe “¦ tati.. sarutandu-se?” eu sustineam toate alea bazandu-ma pe faptul ca tati si tati sunt inainte evaluati de niste comisii care se pricep si ca s-ar abtine Doamne iarta-ma in fata copilului. Daca ar fi peste masura de tandri unul cu celalalt, ar fi cam ciudat pt copil. Sau ar putea sa le zica altora sau chiar copilului ca-s frati sau stiu eu ce. Irelevant asta. Eu nu sustineam ca e normal 100%, ca nu vor fi unele urmari cat de mici asupra copilului, insa problema s-ar pune cum e mai bine: orfelinat vs parinti adoptivi gay. Atat.

 • Reply 30.January.2009

  Pitic

  @Monica: scuza-ma, dar imi permit sa rad :)). CUM SA ZICA ALTORA SAU COPILULUI CA-S FRATI?

  Si sa se ascunda de copil? In propria casa? Asta nu se va intampla niciodata. Casa lor este singurul loc in care sunt liberi sa faca ce vor. Sa se dea pe role dezbracati chiar sau mai stiu eu ce chestii de genul. Niciun om nu se va ascunde in propria casa si niciun om rational nu-si va minti copilul (chiar si adoptat).

 • Reply 30.January.2009

  Monica

  of..”si niciun om rational nu-si va minti copilul (chiar si adoptat).” totusi, multi nu spun copilului ca e adoptat. Si crede-ma ca daca ar fi orfelinatele altfel, poate nu as fi nici eu de acord, dar din pacate e cam ca in jungla acolo. Asta e principala mea ideea, si tocmai in legatura cu asta nu ai zis nimic, te-ai legat de ceva ce-am zis mai mult la plesneala :))
  acum chiar ca nu mai zic nimic :D promit :))

 • Reply 30.January.2009

  Pitic

  @Monica – daca aia e principala ta idee, atunci esti off topic.

 • Reply 30.January.2009

  criss

  incredibil, toti suntem egali in fata Lui Dumnezeu si nu cred ca El citez “PERMITE” ceva si altora nu din punctul meu de vedere asta e discriminare .. da este probabil ca acel copil sa fie aratat cu degetul de ceilalti dar in acelasi timp poate sa-si gaseasca prieteni sa-si faca mai corect spus si sa-l doara undeva de ce zic ceilalti, poate sa primeasca o educatie buna sprjin sanse pe care poate nu le-ar fi avut intr-un orfelinat
  ..dicriminare

 • Reply 31.January.2009

  Flor4

  Da, domnule, criss? ,,Cum poate sa le fie permisa casatoria unora si altora nu? Si Dumnezeu sa faca aceasta ,,discrimare”? Simplu, domnule, criss: Dumnezeu a stabilit o serie de reguli pe care oamenii trebuie sa le respecte pentur a intra in imparatia SA. De exemplu, EL, nu primeste ucigasii si inca alte ,,categorii” de oameni (dar nu-mi vin in minte acuma, ceilalti exclusi:P). Ii ,,discrimineaza”? Da. Considera ca sunt prea pacatosi, ca faptele facute sunt prea grave pentru a fi primiti. Sa ne aducem aminte ca Dumnezeu totusi a distrus Sodoma si Gomora. Sa aibe acum, in prezent, ganduri mai bune pentru aceste ,,activitati”, aceste relatii dintre cei de acelasi sex :)? Sau oare DUMNEZEU NU GRESESTE:)? si ceea ce e facut e bine facut si ar face-o mereu, pentru ca EL nu gresete.. si nu regreta:)?

 • Reply 31.January.2009

  Pitic

  Well.. cred ca Dumnezeu trebuie lasat in afara acestei discutii. Pana la Dumnezeu e o societate intreaga, care, daca e destul de inteleapta, nu il implica pe Dumnezeu peste tot. Daca tie iti cade o piatra in cap si lesini, nu Dumnezeu a aruncat-o, daca tu esti gay si esti “discriminat”, nu Dumnezeu te-a discriminat… si tot asa.

 • Reply 31.January.2009

  i ping

  te dai tanara dar ai niste conceptii comunistoide tip mamaie de 75 de ani. sa iti fie rusine pt ingustimea mintii

 • Reply 31.January.2009

  Pitic

  @ i ping – cand o sa vii cu argumente, parerea iti va fi luata in considerare. Pana atunci… “unde nu-i cap, vai de picioare”. Bye bye

 • Reply 31.January.2009

  i ping

  argumente vrei domnule pitictembel? iata argumente

  -doar o mamaie habotnica educata in comunism si la biserica mai crede ca homosexualitatea e o boala

  -doar o mamaie care si-a trait viata intr-un sistem opresiv de cea mai joasa speta are aceeasi inchidere a mintii, refuzand sa gandeasca pentru ea

  -doar o mamaie batrana si uracioasa poate sa fie atat de intoleranta cu niste oameni care nu i-au facut niciun rau

  -doar o mamaie batrana nu poate accepta ca dragostea poate fi simtita si de doi barbati si a aceeasi dragoste pe care a lasat-o Dumnezeu sa o simta toti oamenii, facuti dupa chipul si asemanarea lui

  -doar o mamaie isi pune ochelari de cal si nu vede ca in alte tari homosexualitatea este acceptata, tari mai civilizate decat a noastra, cu oameni mai toleranti, deci mai buni, deci mai pe placul lui Dumnezeu

  inca o data, tie si altor inchisi la minte, va doresc rusine.

  -doar o mamaie proasta poate sa “scuipe” rautati la adresa unor oameni diferiti de ea

  -doar o mamaie alege sa nu accepte ca sistemele de valori se mai schimba si ca oamenii care sunt inteligenti se schimba si ei si nu aleg sa raman inchistati in niste gandiri cretine

 • Reply 31.January.2009

  Pitic

  @i ping – iar tu esti singurul care a enuntat aceste lucruri.

  Daca recitesti postul lui Flor (care, by the way, e baiat) vei observa ca nu a zis in nici un rand ca homosexualitatea e o boala, a zis ca nu are nimic cu ei atata timp cat nu adopta un copil sau nu ies in evidenta prin parade sau chestii de genul.

  De acord, sistemul de valori se schimba, insa trebuie sa avem grija cum il schimbam. Pentru ca nu se schimba singur.

  Oamenii inteligenti stiu sa faca diferenta intre NORMAL si ANORMAL. Nu-mi spune mie ca a fi gay e normal. NU E NORMAL. Bineinteles, asta nu inseamna ca trebuie sa ii persecutam.

  Iti recomand sa vezi filmul Idiocracy. Poate iti schimbi putin parerea despre directia pe care ar trebui sa o urmeze aceste valori.

  Si… singurul care a scuipat rautati aici la adresa unor oameni esti tu.

 • Reply 31.January.2009

  Flor4

  Terminati. Ultimul post al ,,Piticului” a subliniat ce am spus eu. Cititi articolul si apoi comentati. si va rog, NU mai mult de doua comentarii de persoana. ADUCETI argumente, sustineti-va ideeile si nu va insultati.

 • Reply 31.January.2009

  i ping

  tinere dictator, homosexualii ies la parada pentru ca sunt persecutati de oameni ca tine/voi care insista sa le spuna ce e normal si ce e bine. cand ies la parada trebuie sa fie aparati de jandarmi de furia unor oameni ca tine/voi care considera ca e ok sa ii ia la bataie pentru ca sunt diferiti.
  nu ai facut decat sa ma convingi si mai mult ca ai o educatie anacronica, perimata, expirata si atat de necrestineasca.
  repet tinere dictator, valorile se schimba singure si noi ne schimbam dupa ele, incercarea de a le duce intr-o directie aleasa de cineva reuseste doar in dictaturi precum Coreea de Nord si alte state model.
  Esti poate prea mic sa intelegi din pacate, as vrea sa te gandesti totusi ca e gresit sa impui modul tau de gandire altor oameni. Oamenii sunt nascuti liberi sa aleaga ce e mai bine pentru ei. Iar Flor ar face bine sa isi aduca aminte ca Dumnezeu ii iarta pe toti si se asteapta de la noi sa ii iertam pe toti gresitii nostri.

 • Reply 31.January.2009

  i ping

  scuze pentru confuziile de sex :)

 • Reply 31.January.2009

  Pitic

  @ i ping – nu-mi spune ca-s eu vinovatA, ca ei trebuiesc sa fie paziti de jandarmi in timpul paradelor.

  In momentul in care esti discriminat, fa o plangere, nu iesi pe strada sa “protestezi” sau sa “defilezi”. Cati oameni cu, sa zicem, un handicap nu au fost discriminati (nu li s-a oferit un job, de exemplu. asa si in cazul femeilor insarcinate)? Cati dintre ei au facut asemenea defilari? Iti spun eu, niciunul.

  Inca o data, NU SUNT IMPOTRIVA LOR (daca eram nu mai lasam sa se posteze pe blogul acesta ceva scris de un gay sau “am fost la marsul GayFest” – cauta posturile si citeste-le). Pot sa faca CE VOR EI, in limita bunului simt (daca esti atat de NECOMUNIST probabil stii ca democratia spune “libertatea inseamna sa faci tot ceea ce vrei tu, atata timp cat nu ingradesti libertatea altuia”).

 • Reply 31.January.2009

  i ping

  si cu ce iti ingradeste tie libertatea un mars al unor oameni care aleg sa isi exprime asa o nemultumire? de ce e ok sa faca taximetristii un mars dar nu si homosexualii? cu ce iti ingradeste tie libertatea imaginea unor baieti care se saruta? si btw, constitutia ne-comunista a romaniei apara dreptul de a protesta si organiza proteste.
  chill and relax, nu homosexualii sunt periculosi, ci oamenii care sustin asta sunt periculosi.

 • Reply 31.January.2009

  Pitic

  Pai daca eu imi las copilul sa vada doi barbati sarutandu-se… oare ce consecinte are asupra lui?

  Deci da, atata timp cat are un efect asupra copilului meu sau a oricarui alt copil, ingradeste libertatea.

  Cine a zis ca sunt periculosi? Nu domnule, nu sunt periculosi. Numai dumneata ai pus cuvantul “periculos” langa “homosexual”

 • Reply 31.January.2009

  kantumnumen

  Ziceti pe fata ce va convine sau nu .
  Mi se pare revoltator ca un cuplu de homosexuali sa adopte , dar nu am nimic impotriva sa ii vad sarutandu’se . Suntem in secolul 21 , cica suntem o tara dezvoltata…
  Se pomenea undeva mai sus de Dumnezeu . Hai sa fim seriosi . Cati mai cred in Rai si Iad ?
  Si bine , teoretic vorbind , toti o sa ajungeti in Iad(eu nu cred , deci nu am unde sa ajung decat in Nimic ,OHHH Nirvana) ,iar practic e alta poveste . Biserica , ingeri , sfinti , post negru , post , etc , alea alea . II compatimesc pe acei naivi.

  Hai sa discutam despre o problema reala, ce ameninta intreaga lume . Prostia . V’a trecut prin cap cat la suta din populatia Tarii noastre mirobolante e analfabeta ? Documentati’va . O sa fiti mandrii ca sunteti romani.
  Iar o dau pe langa subiect . Revenind , am cunoscut multi tipi gay , designerii de mare prestigiu , arhitecti , etc . Si am discutat despre subiectul adoptiilor iar raspunsul lor a fost , in mare parte :”NU as pune nicio fiinta in rolul de fiu/fiica a unui cuplu gay.E si asa greu sa fii gay , de ce sa obligi si pe altul sa iti poarte crucea?”

  Peste 200 de ani credeti ca o sa mai fim aici (ma refer la rasa umana , nu la noi , ca sa nu cumva sa dau impresia unora ca’s batuta in cap :)) ) ca sa ne mai facem probleme in legatura cu ceea ce e moral sau nu…?

  @ Pitic: Doi barbati care se saruta e ultima din problemele pe care o sa le ai . Gandeste’te la drogati, tigani (care se bat intre ei , cu noi , cu voi , cu toti , ca deh , sunt discriminati ..) , societate , stirile de la ora 5 , minciuna ce domina in politica , falsa democratie, controlul total pe care il au (legea 298/2008) Cum o sa il protejezi atunci ?

  Pam pam :)

 • Reply 1.February.2009

  curca nurca

  da’ ce-ai frate cu drogatii? ce ti-au facut? natie de hateri, asta suntem

 • Reply 1.February.2009

  unu

  da voi credeti ca exista d-zeu? si credeti ca prin rau puteti indrepta lucruri? am senzatia ca de cand a aparut indobitocirea numita religie sutem mai frustati mai reci mai intoleranti. religia este o simpla unealta de conducere a maselor prin minciuna.
  sa iubesti este la indemana oricui. dar de ce oamenii ” normali” au acest drept si altii nu? poate ma simt implinit daca iubesc un barbat si o femeie… de asemenea nu am nevoie de chestii gen casatorie, cuplu, copii… astea sunt ptr hetero… oricum multi nu agreeeaza chestia cu crescutul unui copil care are tot felul de necesitati si probleme. dupa ce ca sunt o gramada de lucruri care iti ocupa tot timpul mai ai nevoie si de un copil…
  si daca stam sa ne gandim suntem din ce in ce mai multi ca si populatie. doi hetero procreeza, inmultesc; asta inseamna resurse consumate, probleme pentru un stat, bani cheltuiti in plus comparativ cu un cuplu de gay… si cred ca la un moment dat se va vedea o toleranta clara din partea unor state doar cu scopul de a economisi niste bani…
  a apropo de bani: cati hetero credeti ca ar incerca sa faca sex cu un gay doar pentru bani?
  si ce ne facem daca o sa le placa?

 • Reply 1.February.2009

  Pitic

  @curca nurca – ai dreptate. N-au nimic. Hai sa fim o “natie de drogati”, ca deh… daca zicem ca nu-s ok, suntem “hateri”. Mai bine drogati decat “hateri” :-?

 • Reply 1.February.2009

  kantumnumen

  :)) n’are voie omul sa dea exemple, huo :)))

  aia de trag din punga si pun mana pe tine,ce dracu sunt, pe langa homeless? sunt tare dragalasi. Ca sa va spun de ce am ceva cu eu , am vazut un cuplu d’astia intretinand relatii sexuale in spatele magazinul Mega Image de pe Eminescu , asta dis de dimineata , ca sa imi stea bine micul dejun…

  cu drogatii n’am nimic , ma rog am , dar ma ia SRI’ul daca mai zic ceva.

  Si da urasc , prostia , tigania ,nesimtirea , ignoranta , barfa . Tot hater sunt ?

 • Reply 1.February.2009

  kantumnumen

  Da’ tu de ce le iei apararea , Nurca Purca ?

  Ai ceva sa impartasesti ?

  Sau nici macar nu stii sa distingi un om ce fumeaza iarba de unul care e dependent de heroina ?
  Stii ca e posibil sa te omoare daca nu are bani ?

  Naivitatea unora ma amuza .

 • Reply 1.February.2009

  John

  Si oricate pareri ar exista, anormalul o sa-l intalnim. E viata lor si pot face ce vor, nu-i condamn, nu-i judec, poate asa reusesc ei sa ajunga la fericire.

  Mai bine am face altceva decat sa criticam oamenii pe care nu-i intelegem.

  Normalul e atras de ceva majoritar, dar nu putem spune ce e cu adevarat normal. Ne putem obisnui, ca si altii, cu zicala ne place cum suntem.

 • Reply 1.February.2009

  i ping

  bravo dom’le, uite ca exista pe aici si oameni care gandesc corect si cu bun simt

 • Reply 4.February.2009

  fanaticul

  Flor4 in alte chestii nu am avut aceleasi pareri cu tine, dar nici eu nu sunt de acord cu fenomenul gay :)) adik ce am vazut in italia mi-a provocat greata …. la intrare in parcuri cupluri de poponari unu peste altu ( GROAZNIC) bine ca in Romania nu se face asa … sau daca se face nu am vazut eu :))

 • Reply 20.February.2009

  remus

  Am 30 de ani, sunt ateu, sunt gay si traiesc in Olanda de 5 ani. Am studiat aici, am propria mea afacere si nu-mi place sa ma sarut pe strada. Eu si partenerul meu ne-am propus ca pana implinim 35 sa adoptam un copil (fata sau baiat) de vreme ce aici adoptia este permisa. As prefera in orice moment sa adopt un copil dintr-un orfelinat romanesc, dar daca statul si societatea romana considera ca poate avea grija de el mai bine ca mine ii urez succes. Pana acum nu a dovedit acest lucru.
  Legat de autorul acestui blog, no comment. Ii doresc sa afle cat de curand cum ca unul din membrii familiei sale este gay si multe impliniri … mult mai concrete decat a scrie niste randuri despre ceva ce nu intelegi, ce-ti displace sau dezaprobi…

 • Reply 20.February.2009

  Unul

  articol gresit!

 • Reply 20.February.2009

  flor4

  Prin cuvinte putine ti-ai sustinut punctul de vedere, Remus. ,,GG”! (foarte bine!) Multumesc de gandurile bune, mai putin de ,,sa afle cat de curand…” O rusine… Dar… Nu consider ca este ,,rusinos” doar fiindca asa, am eu o ,,mentalitate de baba”, ci pentru ca nu ar accepta nici unul dintre cei ce CUNOSC familia aceasta (rude, prieteni) asa ceva. Incapabil de a avea o prietenA, o iubitA, o nevastA cu care sa-i BUCURE pe parinti, bunici , etc.. cu nepotii pe care si-i doresc, desigur, asa un membru nu ar fi vazut prea bine. Ar insemna ca pana acum totul a fost…alceva… Ca a fost considerat normal (normal= ca mai toti copii) si privit ca un copil bun, si apreciat si de fapt nu poate sa-i bucure pe cei ce l-au crescut cu un copil.. un nepot pentru ei, o nora, si legare prin casatorie cu alta familie… =>noi neamuri. E adevarat ca e mult mai usor sa te cuplezi cu cineva din acelasi sex: ambii barbati merg la sala… cam acelasi pasiuni; ambele femei merg la shopping, cam acelasi pasiuni. DAR e mai greu sa-ti intemeiezi o familie. Oricum, sangele apa nu se face. Copilul tau, carne din carnea ta. Nu cred ca o femeie poate fi fericita mai mult decat cu un copil. (sunt de sex masculin, dar…din ce am auzit. Ma gandesc ca nu de fraiere unele femei ce nu pot ramane insarcinate apeleaza la fertilizarea in vitro; sau ca si cele care au SIDA, decid sa… se bucure de ceea ce se numeste: ,,a fi mama”. FEMEI+FEMEI, BARBATI+BARBATI.. nu cred ca rezolva asta. E putin egoism? Se iau lucrurile prea putin in serios, si notiunea de ,,familie” ca pe ceva gen ,,distractie”, convietuire doar?…) Oricum ar fi, vad ca parerile raman impartite.

 • Reply 21.February.2009

  remus

  Rationamentul tau are cel putin doua mari lacune:
  1. Daca cineva din familia ta ar fi gay si si-ar declara orientarea sexuala consideri ca ar fi respins de familie si rude. In realitate, in cele mai multe cazuri, cei care sunt bine informati si il cunosc pe respectivul il vor accepta asa cum este si-l vor iubi in continuare. Exista intr-adevar cealalta tabara care va considera ca trebuie sa se schimbe, ca e rusinos, blabla…. vestea proasta pentru acestia din urma este ca odata ce simti atractie pentru o persoana de acelasi sex nu mai exista cale de inoarcere. Prin urmare nu au decat sa se informeze mai mult despre homosexualitate si sa decida daca mai vor sa aiba de a face cu respectiva persoana. O persoana gay nu-si va dori niciodata sa se schimbe (pentru ca nu e posibil) si nici nu-si doreste sa fie inconjurat de persoane care nu il accepta.

  2. Pentru tine fericirea altora (i.e. a familiei tale) este si fericirea ta. Vestea buna e ca lucrurile stau tocmai invers. Nu-i poti face fericiti pe altii decat daca tu esti fericit mai intai, daca te accepti si te iubesti pe tine insuti, cu ceea ce esti, calitati si defecte…

 • Reply 21.February.2009

  i ping

  remus, din pacate atitudinea lui flor este simptomatica in randul multor tineri si vine din educatia care se face acasa sau, si mai rau, in orele de religie la scoala. este ingrozitor sa vezi un tanar de 18 ani atat de intolerant, dar eu cred ca lucrurile se pot si se vor schimba.
  partea buna e ca flor a ales sa scrie despre atitudinea lui fata de homosexualitate si nu sa se duca la parada sa arunce cu pietre. poate ca vazand si alte pareri isi va mai domoli pornirile homofobe, sau macar isi va pune niste intrebari despre corectitudinea atitudinii lui.

  flor: pentru societate sunt mai daunatori indivizii care urasc si discrimineaza decat sunt homosexualii. exista un procent prea mic de oameni atrasi de parteneri de acelasi sex ca sa sustii ca suntem in pericol sa dispara casatoriile. spuneai ca familia e lucrul cel mai sfant. nu e asa, familia trebuie respectata si iubita in aceeasi masura in care ea te iubeste si te respecta. e de ajuns sa te gandesti la tati care isi violeaza fetitele ca sa iti fie clar ca o familie nu garanteaza deloc binele unui copil.
  cel mai sfant lucru, lucrul pe care trebuie sa il respecti si sa il iubesti cel mai mult si mai mult este sufletul tau, pe care daca il umpli de ura il distrugi si e pacat, nu?

  citeste inca o data articolul tau si comentariile pe care le-a generat. nu le considera atacuri la persoana, lasa ego-ul si prejudecatile familiei tale deoparte. nimeni nu e perfect, dar toti putem deveni mai buni.

 • Reply 21.February.2009

  flor4

  (eu am zis cam tot ce am avut de zis despre asta. ,,pornirile homofobe”… Hmm… N-am facut rau nici unuia/uneia mai mult decat mi-a facut vreounul/vreouna mie. Cum am zis: ,,Pareile SUNT si RAMAN impartite) I will say no more…

 • Reply 24.February.2009

  Dna Diriginta

  EU, nu sunt de acord cu fenomenul gay. PUNCT. De ce? Pentru cã sunt unele lucruri fireşti şi altele care se încercã a fi fãcute/considerate fireşti.

  Tu nu esti de acord cu fenomenul gay si conchizi cu un “žpunct“ cat se poate de final. Prin asta nu iti expui o parere si nu inciti la dezbateri. Ne arati cat de impermeabil esti si atat. De asemenea ne arati ca nu stii ce inseamna cuvantul fenomen, pentru ca il alaturi de termenul gay. Termenul “žfenomen“ implica ideea de “žtrecator“ iar homosexualitatea este atat de stabila si de comuna la fel ca si dorinta oamenilor de a se manifesta artistic, spre exemplu. Nu poti denumi fenomen ceva ce este dintotdeauna. In arta, cubismul este un “žfenomen“, arta propriu-zisa e un “žnomen“. De ce ai tu aceasta parere ? “žPentru cã sunt unele lucruri fireşti şi altele care se încercã a fi fãcute/considerate fireşti.“ Sistemele de valori difera de la o societate la alta, de la un grup de varsta la altul, si de la un individ la altul. Da, ai ghicit, un lucru pe care tu il consideri “žfiresc/nefiresc“ tine de un sistem de valori. Sistemul de valori este un ansamblu de cognitii (acte de gandire) care te ajuta pe tine ca individ sa te adaptezi la mediu. Este un mod unic de a vedea lumea si se schimba greu. De la individ pana la societate. E influentat de ceea ce vezi, de ceea ce stii si influenteaza ceea ce vezi si ce stii. Am spus ca se schimba greu, dar nu e imposibil de schimbat, in fapt schimbarea sistemului de valori e un act necesar supravietuirii, adaptarii (da, da, am mai spus asta). Si ca dovada ca se schimba, cu siguranta nu mai crezi in sistemul planetar geocentric. Sistemul heliocentric este “žfiresc“, nu ? Iar faptul ca acele lucruri “žnefiresti“ pentru tine, “žvor sa fie facute firesti“ de catre“¦ o forta invizibila de care tie ti-e teama si pe care o combati in acest articol, este doar manifestarea schimbarii in sistemul de valori la nivel planetar, fata de care tu incerci sa ramai distinct. Te asigur ca nu este o forta nivelatoare care iti va distruge caracterul “žspecial si unic“. E o miscare la fel de naturala precum castigarea independentelor statale, Declaratia Drepturilor Omului si combaterea rasismului. Aceste miscari nu te-au deranjat cu nimic. Tot tu esti, iar unele chiar ti-au priit.
  Inainte de a trece la articolul propriu-zis, vreau sa notez ca mi se pare deosebit de interesant faptul ca tu, in intimitatea ta cerebrala, ti-ai fundamentat niste argumente pe care le-ai crezut imbatabile. In fapt, nu ai venit cu nimic nou si nimic solid. Da, sunt foarte usor de demontat. Suporta-ma si vei vedea.

  Gay-ii vor sã se cãsãtoreascã. ,,Perfect“. Ce am eu împotrivã? Chiar nimic. Vor sã aibã şi un câine. Şi mie îmi plac animalele. Vor sã aibã un copil. Aici avem o problem㓦 Pentru familiile (compuse din doi bãrbaţi) ce vor un copil, rãspunsul meu ar fi: ,,faceti voi un copil!“. Cum s-ar simţi un copil în aşa o familie? ,,Bunã ,Mariana, eu sunt Paul. Am un tatã şi o tatã. Tu?“¦“

  Sunt deosebit de incantat sa aflu ca nu ai nimic impotriva casatoriilor dintre persoanele de acelasi sex. Ca sa te corectez putin, persoanele de orientare homosexuala nu vor sa se casatoreasca, vor doar dreptul la parteneriat civil. Casatoria implica biserica, preoti, parteneriatul civil implica drepturile societale si legale de a avea un consort. Biserica nu este in interesul niciunui gay, desi daca ar fi, nu as vedea nicio problema in asta. Trecand peste ironia “žcainelui“, invoci ca fiind problematica dorinta persoanelor homosexuale de a adopta copii. Trecem din nou peste ironia imposibilitatii anatomo-functionale de a procrea (pe care o reiei mai tarziu, interesant de altfel, se pare ca esti la curent cu ultimele descoperiri stiintifice legate de genetica). Exista copii adoptati de familii cu parinti de acelasi sex. Nu e o noutate. Daca nu s-ar fi dovedit ca avand calitati de parinti, probabil adoptiile nu ar fi fost facute, iar in momentul de fata nu exista nicio dovada care sa ateste ca persoanele de acelasi sex nu pot fi parinti, exista doar speculatii, ca cele de fata. Da, ale tale. Daca invoci cum s-ar simti un copil cu parinti de acelasi sex, trebuie sa stii un lucru foarte important. Acel copil nu esti tu. Tu ai parinti heterosexuali, ceea ce a contribuit la conceptia ta despre familie si componenta ei fireasca, asa cum am vorbit cand ti-am explicat ce sunt sistemele de valori. Atunci cand un copil ca si tine ar lua in deradere un copil ce creste intr-o familie cu parinti de acelasi sex, pe motivul sexualitatii parintilor, nu ai cum sa presupui ca acel copil s-ar simti lezat. Te simti lezat atunci cand consideri ca homosexualitatea este o rusine, si trebuie luata in ras. Tu te-ai simti lezat. Acel copil ar sti ca doar ca parintii lui au acelasi sex, si nu ar intelege ca acest lucru poate fi o insulta. Pentru ca nu este.

  Bineînţeles cã gay-ii vor zice cã au acelaşi drept, de a adopta un copil, precum şi familiile compuse din 1bãrbat+1femeie. Mda“¦ POATE cã le este permis acestor cupluri, considerate în Ro. ca fiind ,,normale“, sã înfieze copii, POATE pentru cã femeia NU poate sã fie mamã (din diverse motive), poate cã au avut copii dar i-au pierdut (accidente, boli“¦Domane fereste!) şi vor sã aibã în casã gãlãgie, dezordine“¦sã aibã din nou acestea? Poate pentru cã statul considerã cã micuţii din orfelinate meritã o mamã şi un tatã care sã-i iubeascã mai mult decât pãrinţii naturali care i-au neglijat“¦

  Nimic concludent, nimic logic. Ne arati doar ca ai prefera ca un copil sa creasca pana la 18 ani in conditiile oferite de stat, intr-un centru de plasament, privat de orice forma de afectiune si grija parentala, doar pentru a te impotrivi adoptiilor de parinti de acelasi sex. Cum te face sa te simti stiind asta? Daca tot te gandesti la soarta micutilor, pentru ca in fond, de asta ai scris articolul, preferi sa ii stii intr-un centru de plasament decat in grija unor parinti care au acelasi sex? Trist este ca da. Sa continuam. Mutam problematica in Romania, dupa cum observ. Haotic, dar necesar. Romania noastra se schimba, la fel cum ai sa te schimbi si tu. Poate tu n-ai sa te schimbi, dar Romania da.

  Într-un cuplu de doi bãrbaţi (la naiba, ,,cuplu“ un termen aşa de delicat, ce desemneazã încã din vremuri ancestrale unirea a doua suflete pereche al caror scop preasfânt e procreerea, e folosit şi în acestã situaţie) nu a fost şi nu este şi nici nu poate exista un copil care sã fie, din punct de vedere genetic, fiul sau fiica celor doi.

  Nu. Tu nu dai o definire a cuplului, ci dai o definire crestineasca a actului sexual dintre un barbat si o femeie. Definitia cuplului este “žstructura bipolara, de tip biopsihosocial, bazata pe interdeterminism mutual (partenerii se satisfac, se stimuleaza, se dezvolta si se realizeaza ca individualitati biologice, afective si sociale, unul prin intermediul celuilalt)“ (Iolanda Mitrofan, 1998, apud Diana Vasile, Introducere in psihologia familiei si in psihosexologie, Editura Fundatiei Romania de Maine, 2006, p. 14). Nu vedem nicio restrictie la procreere si nici la heterosexualitate. Pentru ca nu exista una.

  Deşi japonezii au gãsit o soluţie, combinând materialul genetic a douã ovule pentru a rezulta o celulã-ou, şi astfel, douã femei pot avea PRACTIC un copil al cãror pãrinţi sunt, în cazul bãrbaþilor acest lucru nu este posibil. Ştiinţa a reuşit, în cazul femeilor, sã treacã peste ordinea fireascã a lucrurilor. DEŞI acum, douã femei pot fi ,,mame“ (ciudat termen..:| Mã rog, una va purta şi naşte copilul“¦ pe când cealaltã nu va avea decât statutul de“¦ ,,tat㓝?), şi pot avea copilul lor, NU mi se pare corect şi moral ca un copil sã creascã în o astfel de familie. E ciudat sã auzi: ,,are ochii lu“™ maica-sa, şi gura lu“™ taicã-su“¦“ (tata= femeie?.. cuvântul ,,tat㓝 are în consistenţa sa ideea de bãrbat; în subconştientul nostru ne trezeşte ideea de masculinitate.). Ştiu cã se zice ,,copil cu douã mame“, dar nu sunã cam ciudat, (situaţie) SPECIAL(ã)?

  Daca inainte propuneai ca homosexualii sa-si “žfaca“ propriul copil, si acum, ca vezi ca e aproape tangibil acest lucru, te contrazici, si spui ca oricum n-ai fi de acord nici in aceasta situatie. Te intrebi macar de ce oamenii de stiinta sunt finantati pentru asemenea cercetari? E vorba de progres. Familia nu va mai fi formata din tata si mama. Va avea doi parinti indiferent de sexul lor, de aceea e inutila observatia cu “žtata=femeie?“. Nu face sens, dar vad ca invoci “žmoralitatea“. Abia astept sa ajungem acolo.

  Sã ieşi în evidenþã nu e totdeauna un lucru bun, dar sã ieşi în evidenþã (într-un mod negativ, fiind supus bârfelor şi criticilor) cu ceea ce e mai sfânt, şi anume familia, care stã la baza dezvoltãrii şi formãrii din punct de vedere psihologic şi moral al copilului, VIITORUL adult“¦ e de neacceptat.

  Poate ca acesta este singurul punct in care tind sa fiu de acord cu tine. Da, intr-o societate intoleranta, este riscant pentru viitorul copilului supunerea acestuia la critici de orice fel. Dar, asa cum am spus, societatea se schimba, iar aceasta problema nu trebuie folosita ca argument pentru impiedicarea evolutiei mentalitatilor, in scopul perpetuarii discriminarii. Acum ceva timp in Statele Unite, tu ai fi fost genul de persoana care ar fi pus pus problema adoptiei unui copil alb intr-o familie de afro-americani.

  În cazul bãrbaþilor, dacã se adoptã totuşi un copil, cât de ,,materni“ vor fi cei doi? Vor încerca vreodatã vreunul din sentimentele pe care le-ncearcã mamele atunci când micuţii lor, cãrora le-au dat viaţã, învaţã sã vorbeascã, sã mergã, etc.? Într-o familie ,,normal㓝 (adicã cea mai frecvent întâlnitã în lume) mama se ocupã, în general, de formarea spiritualã a copilului, de educarea lui, îl face sã aibã ,,cei 7 ani de acas㓝. Care din cei doi bãrbaţi va înlocui cu succes mama-femeie? CHIAR vor înþelege doi bãrbaţi nevoile şi suferinþele unei fetiţe adoptate, vor putea sã-i fie sprijin, sã o înţeleagã?.

  Incerc de mult sa ma abtin in a face anumite observatii dar vad ca nu imi dai de ales. Ai anumite fixatii cu “žsuferinta copilului“, cu familia “žnormala“ si cu …tatal care nu este receptiv la problemele propriului copil. In regula, ma abtin inca. Nu stiu de unde sa incep. Dublul standard este o forma de discriminare sexuala (sau de gen) care isi are originile in societatile arhaice, si care este foarte implementata inca in societatile moderne. Presupune conceptii, reguli si expectante diferite pentru indivizi in functie de genul lor (sexul lor). Pe scurt: femeia coase si face de mancare, barbatul ara pamantul si vaneaza animalele. Desigur ele pot avea forme diverse de la o societate la alta, aceste discriminari. Pentru mai multa informatie, iti sugerez literatura psiho-sociologica feminista. Ele (feministele) nu te-ar placea pe tine. Ti-ar fi frica de ele. Sunt mari si fioroase. Revenind, dublul standard in articolul tau este urmatorul: femeia se ocupa de educatia copilului (Cand? Acum 500 de ani?) iar barbatii nu pot fi “žmaterni“. Spune-i asta unui barbat care isi creste singur copii in urma divortului sau in urma decesului. Nu exista nicio dovada ca doi barbati nu ar reusi sa inteleaga “žproblemele“ copilului lor, cu atat mai putin problemele unei fete. Acest lucru tine de calitatile de parinte. Atunci cand doua persoane se decid (atentie, se decid, e de comun acord, e planuit, e dorit intotdeauna, nu ca in cazul parintilor heterosexuali) sa creasca un copil isi asuma anumite riscuri, punandu-si intrebarea “žAm eu calitati de parinte?“. Evident, raspunsul la intrebare influenteaza decizia de a fi sau nu parinte. Dar totusi, nu pot sa ma abtin, mama ta a fost receptiva la problemele tale de baietel? Ea nu a reusit sa te inteleaga?

  Aşadar, sunt aceste ,,cupluri“ (cele formate din doi bãrbaţi sau douã femei) mediul propice creşterii şi educãrii unui copil?! Da, sunt, am vazut mai sus. Sã intrãm şi în religie. Sa intram, asadar!

  Vorbim de România, ţarã ortodoxã, creştinã deci. Întrebare: ,,De ce n-a fãcut Dumnezeu un Adam şi un“¦John? sau doi Adami?“ ori ,,De ce n-a fãcut Dumnezeu o Eva şi o Mariam? sau doua Eve?“. POATE fiindcã tot ce este pe lume este cu un scop, are o utilizare, POATE cã aşa este bine: un bãrbat şi o femeie. POATE cã un cuplu are DATORIA SFÂNTà de a da naştere la copii, de a procrea specia, prin metodele preabine ştiute, nu?

  Tu ma iei peste picior? Vrei sa vorbim de religie si vorbesti doar la nivel de Romania? Crestinismul e mondial si face aceleasi greseli peste tot, nu doar in tara noastra. Ca sa vorbesc pe limba ta, si sa-ti raspund la intrebarea deosebit de pertinenta si deosebit de argumentativa la dezbaterea ta, “žDe ce nu a creat Dumnezeu doi barbati sau doua femei?“, iti voi spune: pentru inmultire si pentru diversitate. Atunci cand vreau sa-mi cumpar hamsteri, imi voi cumpara o pereche. Vreau mai multi hamsteri. Si da, m-ar deranja daca hamsterul mascul nu ar vrea sa imi faca mai multi hamsteri cu hamsterul femela. Deci eu, ca stapan al hamsterilor, as fi furios pe hamsterul meu homosexual. Da, ai inteles, esti un hamster. Sper din tot sufletul ca ne vom intoarce la religie si moralitate, pentru ca simt ca n-am terminat.

  Eu nu am nimic cu nimeni, atata timp cât se pãstreazã o dozã de decenţã şi atâta timp cât ceea ce se-ntâmplã nu intrigã pe nimeni. Dar sã vezi doi bãrbaţi, unul cu mâinile pe fundul celuilalt, sãrutându-se pasional, cu ochii închişi, în mijlocul strãzii, e de-a dreptul dezgustãtor (valabil şi pentru douã femei).

  Ba da, nu fi ipocrit, ai ceva cu cineva. Esti impotriva manifestarilor publice de afectiune intre persoanele homosexuale. Daca doua persoane heterosexuale au dreptul sa faca asta public (sarut pasional cu atingeri corporale), desi asta nu inseamna decenta din partea lor, atunci cu siguranta persoanele homosexuale au dreptul la aceleasi manifestari. De asemenea au dreptul sa nu le pese de faptul ca acel comportament te intriga si te dezgusta pe tine, asa cum nici persoanelor heterosexuale nu le-ar pasa. Daca asta ti se pare dezgustator, sunt curios cum ti se pare atunci cand un om al strazii vomita pe tine in statia de tramvai.

  Eu am 17 ani, înţeleg“¦ DAR sunt şi copii“¦ O astfel de imagine afecteazã foarte mult un copil. Copii înþeleg dragostea şi iubesc de mici. Când ,,mami şi tati lor“ se pupã ei chicotesc, râd, îşi fac cu ochiul şi-i lasã pe pãrinţi singuri sau îi îmbrãţişeazã: totul e bine când ,,mami şi tati se-nţeleg“. Acum nu se ceartã, ci din contrã, se sãrutã. Dar ce înţeleg ei din situaţia de mai sus, cu dragoastea dintre persoanele de acelaşi sex? Nu cumva rãmân copii marcaţi, afectaţi, de cele vãzute? Va influenţa asta viaţa lor viitoare?

  Daca ai mai crescut putin de cand ai scris articolul si cu toate astea nu ti-ai schimbat opinia e cel putin ciudat. Nu conteaza. Imaginea respectiva il afecteaza pe copil in mod “žnegativ“ (pentru ca nu ai de unde sa stii ca e in mod negativ) doar in momentul in care acel copil, cu imaginea homosexualilor sarutandu-se proaspata in minte, intreaba un adult, iar acesta ii explica ca acea scena era dezgustatoare si daunatoare pentru el. Dar, mai punctual, cu atat mai putin vor ramane “žmarcati“ copii ce-si vad parintii de acelasi sex maninfestandu-si afectiunea. Copilul nu stie daca e ceva daunator si dezgustator sau nu. El asteapta sa-si formeze o parere. Aici intervine incredibil de daunatoarea forta a adultului ce discrimineaza. Cum am spus adineauri, tu nu esti copilul care vede si care simte. Copilul nu are inca formate atitudinile si cognitiile. Tu ca adult i le formezi. Iar daca i le formezi gresit, ai de-a face cu un copil ca si tine. Gresit, adica.

  Copiii spun de mici cã ,,vreau sã fiu cântãreaţã, vedet㓦“; le place sã fie în centrul atenţiei, sã fie iubiţi, sã aibe fani, sã fie aclamaţi“¦ sã fie în faţa unui public (de cele mai multe ori familia e acel public), sã se uite toţi ceilalţi la ei, sã atragã privirile. Micuţii observã ca gay-ii reuşesc asta foarte uşor“¦ Le poate rãmâne în minte imaginea“¦ Calea uşoarã spre atenţie“¦ Prin demonstraþii, parade, haine fistichii (bãrbaţi cu sutiene şi fustã mini; femei îmbrãcate militãreşte), zgomot şi fanfarã, gay-ii se manifestã.

  Eu nu am inteles la ce te referi tu aici. Sa tii minte sa imi explici te rog. Te referi cumva la faptul ca un copil (care vrea sa fie in centrul atentiei, pentru ca asa vor toti copii) va observa ca homosexualii de la o parada gay sunt in centrul atentiei, si ca sa fie si el in centrul atentiei, va imita comportamentul? Adica se va travesti si va face o parada gay in casa pentru parintii lui? Sau va deveni gay? Sunt macar pe aproape? Daca da, atunci e trist. Ceea ce incerci tu sa invoci se numeste “žinvatare sociala“ si se face prin imitatia modelelor pe baza recompensei sau pedepsei lor. Mai clar, eu vad ca daca tati o pocneste pe mami, iar vecinul de la 2 ii spune: “žCe bine i-ai facut, bravo!Mai fa-i“. Atunci eu o voi pocni pe mami, sau poate peste ani de zile, pe partenerul meu de viata (sotia/sotul meu, pe limbajul tau). Se pune problema violentei din filme care influenteaza comportamentul celor care il vizioneaza. Avem filme interzise minorilor. Sper ca ai inteles ideea. Insa, invatarea sociala este atat de raspandita incat nu o poti opri, chiar si interzicand anumite programe TV. Aoleu, e aproape pauza, sa ne grabim, sa terminam, ca sa nu continuam data viitoare: Nu. Un copil nu va face o parada gay (desi nu ar fi un lucru rau) in fata parintilor sai, doar pentru a fi in centrul atentiei. Le va canta Celine Dion. Si in niciun caz nu va deveni homosexual pentru a atrage atentia (desi nici asta nu ar fi un lucru rau) doar pentru ca a fost martor la o parada gay.

  Aceşti discriminaţi ai societãţii prezintã lumii nu doar pe ei, ci şi aspecte din viaţa de dormitor. Dacã ai un copil şi nu vrei sã vadã toate acestea (şi dacã eşti un pãrinte în deplinãtatea facultãţilor mintale, aşa faci) nu îl laşi sã vadã toate acestea, sã intre în contact cu aceastã lume, pânã când el nu va fi destul de copt la minte încât sã înţeleagã cã sunt şi altfel“¦ de oameni.
  Aşadar, oamenii ,,normali“, cu copii ,,normali“, trebuie sã ascundã privirii celor mici asemenea imagini.
  Totdeauna am considerat cã sunt unele lucruri ce nu trebuie sã pãrãseascã dormitorul. Sunt felurite case de toleranţã ce oferã diverse servicii şi nici una nu-şi satisface clienţii în stradã. E inacceptabil sã le cobori în stradã.

  Foarte simplu: fals. O parada gay (nu din Romania, inca) are la fel de multa senzualitate ca si un carnaval de la Rio de Janeiro. Deci, da, exista lucruri care parasesc dormitorul, si in lumea heterosexuala. Dar insisti pe ideea cu copii care vad. Ti-am mai explicat o data. Ei nu stiu ca e un lucru “žrau“ pana nu vine adultul sa-i explice ca e un lucru “žrau“. Si stim amandoi ca nu e. “žDestul de copt la minte“ inseamna sa fie destul de indoctrinat cu idei discriminative si homofobe pentru a “žintelege“. Niciodata nu va fi destul de copt la minte. Si nu exagera, ca nu s-a implicat nimeni intr-un act sexual la o parada, astfel incat sa invoci “žcasele de toleranta“. Serios? “žCase de toleranta“? Unde ai auzit tu la 17 anisori termenul asta? Nu esti prea tanar? Si avem “žcase de toleranta“ in Romania (desi nu are legatura cu subiectul)?

  Se ştie cã traumele din copilãrie determinã schimbãri în modul de viaţã a celor ce au avut de suferit. Un pedofil poate ,,naşte“ mai mulţi ca el“¦ O parte din victimele sale devin agresori mai târziu, o parte işi schimbã orientarea sexualã. Nu toţi se nasc gay.

  Despre ce traume e vorba? Despre trauma de a fi vazut doua persoane homosexuale angajate intr-un sarut? Ah, nu. Despre traumele sexuale, despre abuz sexual, despre pedofilie. Ce legatura are asta cu subiectul? Vorbesti despre pedofilie sau despre homosexualitate? Ca nu e acelasi lucru si nu exista nicio corelatie intre cele doua. Daca crezi ca exista, te inseli. Sexul cu un copil nu implica si homosexualitate. Homosexualii sunt maturi din punct de vedere psihosexual. Nu le plac copii, le plac doar persoanele de acelasi sex, maturizate sexual. Nu incurca borcanele. Cine ti-a spus ca victimele agresiunii sexuale isi schimba orientarea homosexuala? Unde ai citit asta? Si daca s-ar intampla asta, cum poti transforma asta intr-un lucru rau? Un homosexual “ždevenit“ asa in urma unui abuz, are mai putin e drepturi decat un homosexual nascut ca atare? Unde suntem aici? In Harry Potter? Ah, inteleg, ai vrea sa-l vindeci. Sa-i stergi trecutul, sa-i stergi abuzul si sa-l refaci heterosexual. Succes. (Aici eram ironic, homosexualitatea nu este o boala si nu se “žvindeca“. Si da, persoanele homosexuale se nasc asa. Te astept in dezbateri pe subiectul asta.)
  Ma asteptam la mai multe trimiteri biblice. Slabut. Nicio Sodoma si Gomorrah, niciun Levitic, niciun Romani, nicio nunta din Caana Galileei. Si nici moralitatea n-ai dezbatut-o. Nu voi face asta eu pentru tine, ca m-as plictisi singur. O vei face in comentarii, daca vei avea curaj sa pastrezi comentariul meu.
  In schimb ai acolo o imagine foarte sugestiva. O furculita stramba intre niste furculite drepte, cu mesajul “žDoar pentru ca esti unic, nu inseamna ca esti si folositor“. Inainte de a incerca sa-mi spui ca folosesti acea imagine pentru a le explica persoanelor de orientare homosexuala ca ei sunt nefolositori societatii pentru ca ei nu fac copii, prin asta implicand ca singurul tau scop ca fiinta umana este sa procreezi, iti voi pune eu alta intrebare: inveti ceva din mesajul asta? Daca o lume intreaga se schimba, va invata sa fie toleranta cu ceva atat de natural, raspandit si nedaunator, tu vei ramane acea furculita stramba, dar unica si speciala, care va invoca Biblia si psihologia anilor “™40 pentru a-ti impune un punct de vedere atat de invechit ca si expresia “žcasa de toleranta“. Insa, nu cred ca furculitele drepte te vor placea. Nici feministele nu te-ar placea. Nici homosexualii.

  Te declar desfiintat.

  • Reply 6.October.2011

   ina

   Ah, ce mi-a placut! Cu tente arogante pe ici, pe colo, dar de ce sa mint, mi-a facut placere. Cu siguranta cel mai lung comment citit vreodata!

   Te declar misto!

  • Reply 3.May.2012

   Alina

   Stii, cand am ajuns pe pagina asta (inca nu-mi dau seama cum sau de ce), am fost surprinsa ca poate exista atata ignoranta, rautate si intoleranta intr-un singur loc. N-am vrut sa citesc comentariile, pentru ca pe masura ce citeam, eram din ce in mai scarbita, dar se pare ca a meritat. Multumesc, mi-a facut multa placere sa citesc opinia unui om care poate sa-si sustina punctul de vedere prin argumente viabile, nu prin cuvinte aruncate la intamplare.

 • Reply 27.February.2009

  www.suntgay.ro

  Pentru o mai bună înţelegere a noţiunilor, recomandăm site-ul http://www.suntgay.ro

  Subcategoria “žOrientarea sexuală“ răspunde, pe scurt, la întrebarile “žCe este homosexualitatea?“, “žEste homosexualitatea o boală psihică sau o problemă emoţională?“, “žPoate fi schimbată orientarea sexuală prin tratament psihiatric?“, “žDe ce este important ca societatea să fie mai bine informată despre homosexualitate?“.

 • Reply 1.March.2009

  alexandrubica

  ai foarte mare dreeptate cineva gay nu poate sa fie intreg la minte

  am
  pe cineva in clasa care este facut gay de 1+2+3+…+99

  pe

 • Reply 1.March.2009

  ruxi

  Nu vreau sa fiu rea sau nepoliticoasa… dar e bine sa fii incuiat in cutie, nu? E mai usor sa arati cu degetul decat s aincerci sa accepti, sa intelegi. Eu, sunt normala, insa ii sustin gay-ii sau lezbienele. Ii sustin pt ca sunt tot oameni, si eu au aceleasi drepturi ca si noi. Si ei sunt cei care sufera, din cauza celor care nu pot sa accepte.

  Ce dak un copil ar fi crescut intr-o familie de gay sau lezbiene? Nu ar fi mai bine decat intr-un orfelinat? Dak parintii lor, chiar dak sunt de acelasi sex, i-ar putea oferi dragoste si un camin sigur unde sa poata fi protejati, un loc de care sa apartina, nu ar fi asta important?

  Nu ar fi problema lor, a familiei, ci a celor din jur, care nu pot accepta asta. Poate acel copil, ar invata in felul asta sa fie mai tolerant, sa vada lumea cu alti ochi, fata de noi, cei inchisi in cutie. Astfel, nu ar mai exista atatea prejudecati intre oameni.

  Cat despre o familie de doi tati care ar avea o fetita… nu s-a mai auzit de familie divortata, in care tatal are grija de fetita? Si oare, nu ar putea barbatii sa se ocupe de copii? Ideea ca femeia trebuie sa aiba grija de copii…. nu se prea mai aplica astazi in societatea moderna. Sarcinile familiei pot fi impartite.

  Adam si Eva… este doar o teorie a bisericii ca si teoria lui Darwin. Nimeni nu stie. Asa ca nu ne putem baza prea mult pe scuza asta. Biserica este cea care a facut regulile, cum ca nu avem voie sa iubim pe cineva de acelasi sex. Tot biserica este si cea care considera ca femeia este un nimik, femeia este sursa tuturor pacatelor. Dar se stie din vechime, inainte de a se forma biserica, existau si preotese care slijeau lui Dumnezeu. Odata cu trecerea timpului, drepturile femeii au fost incalcate putin cate putin.

  Apoi, dragostea, cateodata, nu are o regula. Dak vedeti doi omaeni normali pe strada ca re se saruta e OK. Dar dak vedeti doua lezbiene… de ce asa mare nebunie? De ce situatia nu este tratata la fel?

  Cu atitudinea asta, oamenii tarii noastra nu vor evolua niciodata.

 • Reply 5.April.2009

  d2b

  stimate – Eu fac misto cand spun ca sunt gay si am citit partial partial blogul dvs si cred ca esti mai gay decat mine.

 • Reply 8.April.2009

  ilu

  sunt perfect de acord cu -i ping-

  daca in anul 2009 iti permiti sa mai scrii astfel de articole inseamna ca ai probleme mari. cum poti sa afirmi ca daca un cuplu (da, cuplu) gay se saruta pe strada si un copil ii vede asta are “influenta negativa” asupra copilului?
  a) copilul sub 8-9 ani nu o sa inteleaga. poate e o femeie mai urata cu un barbat. nu cred ca un copil de varsta asta se intereseaza de asa ceva. Si nu stiu cate amintiri mai ai tu de pe la 4,5,6,7,8 ani. probabil mai sti doar ca te jucai lion king pe pc si te ofticai la nivelul 2.

  b) daca are peste 10 ani e normal sa afle care e faza cu lumea [desi sunt sanse fffff mici sa intrebe -ce e aia?-], ca exista si femeie+barbat si barbat+barbat si femeie+femeie. [si sa nu crezi ca la 10 ani e prea devreme din mom. ce generatia hi5 isi incepe viata sexuala la 12 ani]

  mentalitatile astea ca ale voastre trag tara in jos. Suntem in sec 21, mileniul 3, anul 2009 si voi traiti cu ce vedeti la tv. Stergeti mizeria asta de articol si ganditi-va de 36382649 mii de ori inainte sa mai postati ceva asemanator.

 • Reply 6.May.2009

  Gay

  Draga adolescent, eu nu am vazut gay cand eram mica, dar dintodeauna am fost atrasa de fete. Eu am stiu ca parintii mei ma iubesc si se iubesc pt ca au stiut sa isi arate dragostea. Si daca as fi avut doua mame sau doi tati as fi putut foarte usor sa ii inteleg. Pentru ca copii nu au prejudecati, asa cum ai tu.
  CAt despre suflete pereche, ce te face sa crezi ca persoanele gay nu le gasesc? Si noi iubim, la fel ca ceilalti. Iar o familie nu e creeata pt procreere, pt ca in caz contrat la fel de bine ar trebui interzisa casatoria intre persoane de sex opus, dar care nu pot avea copii.
  Sfatul meu e sa te linistesti draga Adolescent de 17 ani si sa te bucuri de tineretea ta.

  PS Nu uita ca in interiorul celor mai inraiti homofobi zace un gay, in the closed :)

 • Reply 7.May.2009

  gabi

  bravo Gay le-ai spus-o ..sunt de acord cu tine
  voi restul nu va mai dati cu parerea (nu mai criticati in necunostinta de cauza) cine decide ce e normal si ce nu e?

 • Reply 9.June.2009

  Aele

  Va rog sa ma scuzati daca ma bag, dar abea acum am descoperit acest articol si sincer ma amuza lipsa unora de toleranta si in fapt, ipocrizia. Spun de la inceput ca nu sunt gay, insa sunt deschisa la minte si nu am nimic cu persoanele ce imbratiseaza cultul aceluiasi sex. Ce m-a intrigat e ca multi invocati religia, pe Dumnezeu etc. si in acelasi timp ii judecati pe cei de langa voi. Hmmm, biblia nu cumva iti interzice tie ca om sa iti judeci aproapele? Ba da, de unde rezulta ca nu esti in masura sa ii consideri “bolnavi”- apropo de boala, la inceputul sec. XX homosexualitatea a fost scoasa de pe lista maladiilor, constatandu-se ca nu e o boala si ca nu are nicio legatura cu vreo afectiune psihica.
  Asa, acum ca am stabilit ca nu aveti in fata niste bolnavi, ar trebui sa ma mentionez ca religia nu este acelasi lucru cu credinta. Sa nu uitam ca religia actuala sau in mare parte fiecare ramura a unei religii este creata de om, fara a avea prea multe legaturi sfinte. Daca veniti cu texte gen “religia e credinta” sau “religia interzice” imi este teama ca va cam lipseste cunostinta de sine. Dumnezeu este pretutindeni si el iarta, nu condamna asa ca asta ar trebui sa faceti si voi daca va considerati “buni crestini”

 • Reply 27.June.2009

  Marinescu Tiberiu

  sunt de acord cu tine.O familie trebuie sa fie compusa dintr-un barbat si o femie.Sa ii vezi sarutandu-se,blahhhhh

 • Reply 30.June.2009

  stamate

  este interesant ce se discuta aici ,sincer mi-au placut contradictiile dintre voi. Doresc sa va adresez cateva cuvinte. Daca toti (prin absurd am fi GAY sau lezbi. )ce s-ar intapla in 60-80 ani???? Ar mai exista viata pe pamant? daca imi raspund cei care vor ca cei de orientare deviata sa odopte copii ,atunci sunt de acord ca ei sa adopte copii. Am fost prieten cu MIHALEA si cu mai multi GAY ,,intradevar erau oameni culti ,educati ,respectuosi,,cu mult bun simt. Dar in perioada aceea nu se manifestau fatis (nici nu aveau voie) fiindca erau imediat arestati. Acuma cei de orientare GAY sau LEZBI,sunt scarbosi ,nespalati, obraznici ,agresivi si majoritatea cu orientari criminale.Nu mai invoc si faptele religioase,au fost expuse de mai multi dintre voi.Concluzionand doresc sa va atentionez ca acest fenomen ,ca si fenomenul “drogati”,daca nu va fi oprit ,SOCIETATEA (daca mai exista si functioneaza)este in mare pericol. Nu este treaba lor de ce orientare sunt ,este treaba TUTURUR membrilor societatii UMANE . Va doresc numai bine si mare atentie la viitorul copiilor nostri (daca mai putem vorbi de un viitor,nu luminos)

 • Reply 6.July.2009

  Anonim

  Nu sunt de acord cu articolu! Eu de exemplu sunt gay, dar cine e prost sa se sarute in strada, daca am nevoie ma duc cu prietenu in casa si ne sarutam cat vrem , dar pe strada nu ne tinem de mana sau sa ne saruta, las-o dracu de ia treaba, Si daca ar fi sa ma fut cu el , mo-i fute in strada sau undeva sa ma vada lumea? Pe ascuns!

 • Reply 6.July.2009

  Anonim

  Si bine va zis GAY, bv lui, Te salut GAY cu respect.

 • Reply 6.July.2009

  Anonim

  ilu imi place cum le-ai zis. Asa mah.

 • Reply 8.August.2009

  judit

  Eu sincer cred ca la 17 ani nu ai cum sa fi in stare sa scri articolul asta.nu ai trait incat sa intelegi ce scri . In orice caz mi se pare foarte interesant cum prin scrierea acestui post autorul este cel care-si adauga ceva la experienta de viata si toate astea din citirea comentarilor de pe un blog ! minunat ! mi-a placut in special punctul de vedere si modul de expunere al comentatorului care s-a semnat cu “Dna Diriginta” (tare mult mi-ar placea sa avem ocazia sa povestim cumva) si te felicit ca ai pastrat postul.

 • Reply 10.August.2009

  teo

  a fi gay nu e o alegere.ganditi-va ca unora nu le place varza,sau unuii nu suporta spanacul.e exact acelasi lucru.e ceva firesc ptr ei si ar trebui sa fie si ptr voi

 • Reply 10.August.2009

  j

  insa cei carora nu le place spanacul sau varza nu pot si nici nu tin sa interzica cultivarea ei :) … in rest perfect de acord cu teo.

 • Reply 13.August.2009

  Edward

  Buna ziua tuturor.In primul rand nu cred ca exista straight 100%. Cine afirma asta e prea fals sau nu gandeste (strict parerea mea fara a vrea sa ofensez pe nimeni). Un gand cel putin si tot il are sau l-a avut la un moment dat in tinerete.Tot a tras cu ochiu la un moment dat …In fine, a fi sau nu straight e problema fiecaruia si nu trebuie judecat, dar a crea un “cuplu” e putin cam mult. Cuplu inseamna barbat+femeie, asa ca ar trebui gasit un alt cuvant.Acesta e deja consacrat….NU categoric NU sunt de acord cu adoptiile.Daca adopta un baiat…e logic unde se ajunge…sau ce va ajunge acel baiat.Daca sse adopta o fetita exista un risc sa ajunga si ea la randul ei…pe invers si explicatia o vad relativ simpla: daca de la o anumita varsta incepe sa o dezguste, chiar si in subconstient asta tot se va intampla, si sa nu mai suporte barbatii? Sa ii considere neatractivi, ca deh….a avut doar barbati in casa, ii stie si cu bune si cu rele si nu vrea sa auda de ei? Exista acest risc si intr-un cuplu normal e drept…dar de ce sa crezi posibilitatea de a deforma societatea cand ar trebui indreptata? Nu am nimic impotriva ca doi barbati sa isi faca ded cap la un moment dat. Doi colegi de liceu au fost atat de buni prieteni incat la terminarea liceului au cazut in pacat, dupa o petrecere.Mi-au povestit ca a fost ok, dar numai atat.Acum sunt casatoriti, au copii si sunt happy.Toti isi pot face de cap la un moment dat, dar ideea e sa stim unde sa ne oprim. A fi gay e impotriva firii si normalitatii acceptate unanim de toti.De ce ei au nevoie sa se exteriorizeze, sa faca parade sa urle si asa mai departe? Hai si noi sa facem parada ca suntem straight…de ce nu?

 • Reply 13.August.2009

  Sabina

  @ Edward si toti cei care invoca motivul
  “Daca adopta un baiat“¦e logic unde se ajunge“¦sau ce va ajunge acel baiat”

  Acum serios, n-ati vazut persoane homosexuale care, totusi, provin din familii foarte stricte si conservatoare?
  E important de unde vii, e important felul in care ai fost crescut, dar, pana la urma, tine tot de alegerea personala, nimeni nu spune ca e ABSOLUT OBLIGATORIU ca un copil crescut intr-un cuplu gay sa devina gay, la randul lui.
  DA, este o sansa mai mare, dar nu e obligatoriu.
  Daca nu va plac persoanele gay, ignorati-le, nimeni nu cere sa va uitati.
  E treaba fiecaruia ce orientare sexuala are.
  Dar pana la a face parada in care sa iti sustii drepturile e un pas cam prea mare (in sensul ca persoanele gay ar trebui, mai degraba, sa fie discrete in ceea ce priveste viata lor intima, cum, de altfel, ar trebui sa fie toti).

 • Reply 3.September.2009

  Claudiu

  AUZI NU SPUI TU CA OAMENII CARE CRED IN RAI SAU IN IAD SUNT NAIVI…DAKA AI FI VAZUT CE AM VAZUT EU SIGUR CREDEAI.DAR MA ROG GAY=OM CARE SUFERA DE O ATRACTIE NEOBISNUITA FATA DE UN BARBAT SAU BAIAT,AVAND CA URMARE O RELATIE BIZARA (DECI SE POATE LUA CA PE O BOALA A CREIERULUI UMAN)APP AM 13 ANI:P

 • Reply 3.September.2009

  Claudiu

  APP. LASATI COPIII CA SE DESKURCA EI,SUNTEM INTR-UN SECOL IN CARE SE PERMIT MULTE,SI COPII DE LA 9 ANI INVATA INJURATURI CHESTII DEASTEA DEKI NO PROBLEMO=)):P

 • Reply 20.September.2009

  Alexa

  i ping cred ca esti cel mai butut in cap om din lume

 • Reply 15.November.2009

  xD dreamer

  o intrebare :) in imaginea din articol furculita aceea reprezinta un gay?! /:) adica un gay nu este normal?! -”
  gay.hetero.bi :) toti au scopuri comune.
  si celelalte furculite reprezinta oamenii hetero, sunt normali. pentru tine o persoana gay repezinta un paria al societatii. sunt de acord cu tine, nu ar avea dreptu` sa adopte un copil. ;d in rest cu saruturile in public. :-“”
  nu stiu de ce “NU”?! e doar un sarut, asa cum o fac si cei hetero.
  1. nu iau partea gay`iilor. nu sunt de`acord cu gay fest.
  doar ca nu ar trebui tratati asa de..8-|
  anyway. am spus ce am spus :) in rest imi place blogu`. ;>

 • Reply 4.February.2010

  DeDe

  Care e problema cu gay-ii?In ceneral aveti o problema cu noi!!!Ba ca nu va place ca ne sarutam in public,ba ca nu sunteti de acord cu gay fest,ba ca nush ce!Si noi suntem oameni ca vaoi si tebuie sa fim tratati ca atare!!!Si sa stiti acele cupluti gay care se saruta in public au mnai mult curaj decat ori cine altcineva!!!Pentru ca am curajul sa recunoasca ca ei sun diferiti!Si in plus fiecare barbat are latura lui feminina depinde cat de mult este expusa…Voi priviti ca a fii gay este o problema!Dar voi priviti ata din afara cercului!”Nu judeca o carte dupa coperta”!!!Incercati sa va puneti in locul nostru!Cat de jenat e cand vezi niste oameni ca voi!Tot ne criticati!Eu personal ii admir pe acei oameni care au curajul sa spuna ca “da eu sunt gay si nu mie frica sa recunosc”!

 • Reply 3.June.2010

  anya

  parerea mea este ca articolul este foarte bun…Dumnezeu a lasat pe pamant 2 oameni adik femeia si barbatu…ar trbui sa se gaseasca o metoda prin care sa nu mai existe astfel de cupluri cat despre adoptia unui copil asta e si mai rau in cazul lor…in ce conditii va creste acel copil…cu siguranta va fi aratat cu degetul pe strada…si nu va fi acceptat de ceilalti…eu zik ca astfel de oameni nu ar trebuy sa existe pe fata pamantuluy….

  • Reply 3.June.2010

   Cristi

   În ce condiţii? În condiţii mult mai bune decât, de exemplu, dacă ar fi lăsaţi în orfelinate sau cu o familie heterosexuală abuzivă. Chiar nu consideraţi niciodată aceste posibilităţi?

   Plus, sunt sigur că ştii care alţi oameni credeau că anumiţi oameni n-ar trebui să existe. Şi ştii ce s-a întâmplat cu ei.

   Yeah, I’m basically calling you a Nazi.

 • Reply 29.June.2010

  Yoooooo

  Trebuia sa scrii articolul cu litere normale :) sunt de acord cu tine, nu este normal un copil sa aibe parinti de acelasi sex (asta l-ar putea influenta sa devina Gay), iar despre gay…………..iubirea nu tine de sex, ii accept, dar nu suport idea sa stiu ca unii copii vor fi luati peste picior pentru ca au parinti de acelasi sex.

  • Reply 2.July.2010

   Cristi

   Jesus Christ, sexuality does not work that way. Nu poţi să influenţezi un copil să devină homosexual. Orientarea sexuală nu e o alegere!

 • Reply 28.July.2010

  Vlad

  In primul rand are cine sa adopte ca nu sunt numai gay in lume . In al 2-lea rand ar trebui sa se gandeasca la viitorul copilului . Oare nu o sa fie batjocorit ca avand 2 tati?

  • Reply 28.July.2010

   Cristi

   Şi să fie batjocorit e mai bine decât să rămână de unul singur, sau cu o familie abuzivă?…

   Ăsta nu-i unul din cazurile în care vrei să reduci lista de posibilităţi…

 • Reply 28.August.2010

  Ellenna

  Sunt o multime de gay care se gandesc inainte de a adopta un copil . Se gandesc cum o sa fie privit de ceilalti si.. renuntza la ideea asta :P
  :)
  Un copil crescut intr.o familie de gay poate fi un copil normal ! :) V.ati gandit ca acel copil e batjocorit sau catalogat drept ‘ ciudat’ de oamenii ca voi[ma refer la cei care spun ca un cuplu de gay nu trebuie sa adopte un copil] ?!
  :P
  Daca ati incerca sa scapati de ideile acestea fixe ati observa k nu e nimic ciudat daca esti crescut de 2 persoane de acelas sex . :-?? Esti la fel de normal ca toti ceilalti .

  De exemplu :-? Daca ai afla ca cel mai bun prieten e indragostit de o persoana de acelas sex ce ai face? te.ai certa? i.ai intoarce spatele ? :-j
  Logic ar fi sa il accepti asa cum e el , cu bune si rele .. calitati si defecte ..
  Ar trebui sa te bucur pentru el k iubeste si e iubit :P

  Dar.. asta e doar parerea mea :d
  Fiecare gandeste cum vrea . Chiar daca majoritatea gresiti :)

 • Reply 29.August.2010

  Cristi

  Articolul ăsta e stupid şi homofobic. Hey, guys, eu zic să-l ştergem de pe site.

 • Reply 13.December.2010

  Cristi

  Seriously, articolul ăsta e stânjenitor ș-ar trebui șters.

 • Reply 19.January.2011

  Anonim

  Prin anii ’90, cind homosexualli – barbati si femei – nu aveau inca tupeul de azi, un fost medic de penitenciar, care cunoscuse indeaproape fenomenul, afirma ca homosexualitatea, atunci cind nu se datoreaza constringerii, este un narav scabros, de cele mai multe ori un semn al prea binelui.

  • Reply 20.January.2011

   Cristi

   Prin anii 2000, când oamenii au avut deja 30+ de ani să evolueze dincolo de prejudiciile lor (well, cel puțin în America…), majoritatea afirmă că stupizenii din astea sunt un nărav distructiv și incredibil de tâmpit, de cele mai multe ori un semn al lipsei de inteligență.

   Didn’t you get the memo you fucker?

   • Reply 20.January.2011

    Anonim

    Esti doar un pusti obraznic si prost crescut, unul dintre prea multi altii.

    • 17.April.2011

     Cristi

     Mai bine golan decât homofob.

 • Reply 19.January.2011

  Liviu

  Argumentele care se aduc în articol pentru a susţine punctul de vedere al autorului lui mi se par într-o oarecare măsură ilogice şi nepotrivite pentru acest site. Îndrugarea de păreri personale în exces şi într-un asemenea mod pe un blog colectiv în care fiecare articol s-ar vrea a fi reflexia părerilor tuturor autorilor blogului nu face cinste nici autorului articolului şi cu atât blogului în sine, care îl găzduieşte.
  1. Mă întreb ce se înţelege la începutul acestui articol prin „fenomenul gay”. Homosexualitatea era comună în Grecia Antică şi fără a fi privită ca un fenomen, astăzi este percepută mai mult ca o cultură a vremii. Există astăzi un „fenomen gay”? Şi dacă există, ce reprezintă el cu exactitate şi cum se manifestă?
  2. Paragraful privind explicarea contextului în care un copil poate avea ca părinţi două persoane de acelaşi sex nu face decât să evidenţieze nivelul superficial cu care este privită problema. În loc să încercăm să punem nişte etichete acelor persoane care îi pot oferi copilului afecţiunea pe care alţii din familii „normale” n-o primesc, ar trebui să lăsăm la o parte prejudecăţile şi să acceptăm că rolurile de părinţi pot fi împărţite foarte bine şi între două persoane de acelaşi sex, fără ca una să poarte eticheta de „mama”, iar cealaltă de „tată”.
  3. Într-o familie “normală” (adică cea mai frecvent întâlnită în lume) mama se ocupă, în general, de formarea spirituală a copilului, de educarea lui, îl face să aibă “cei 7 ani de acasă” – Să înţeleg de aici că acei copii care cresc totuşi din diferite motive fără mama lor naturală, nu mai au şansa unei educaţii premergătoare, a celor „7 ani de acasă”? Nu se priveşte totuşi cam radical totul?
  4. CHIAR vor înţelege doi bărbaţi nevoile şi suferinţele unei fetiţe adoptate, vor putea să-i fie sprijin, să o înţeleagă?. ” – Oare acei doi bărbaţi nu s-or gândi şi ei bine înainte, nu şi-or da seama dacă sunt capabili sau nu să aibă grijă de un alt suflet? Eu zic că aceia care s-ar încumeta la o adopţie ar fi dispuşi să facă totul pentru binele copilului pe care îl iau sub grija lor.
  5. Eu zic totuşi să lăsăm religia şi Biserica la o parte… nu poţi în lumea de azi să spui că gândeşti limpede şi să mai aduci în discuţie religia. Religia ar trebui să rămână a omului, oglindirea a ceea ce este el, nu a societăţii.
  6. Atingerile sau săruturile a două persoane de acelaşi sex li se mai par astăzi dezgustătoare doar acelor persoane care mai cred că sunt buricul pământului. Un punct de vedere clar şi corect ar fi acela că dacă cineva are voie să se atingă sau să se sărute pe stradă, atunci de ce să nu o facă oricine? Cât despre copiii care sunt martori la asemenea scene de afecţiune, nu văd de ce ar rămâne „marcaţi”… afecţiunea şi dragostea împărtăşită nu-i mai rea decât în cazurile pe care le-ai clasifica drept „normale”. Va influenţa asta viaţa lor viitoare? – Da! Vor şti să accepte astfel de viitor, vor fi liberi în gândire, vor scăpa de prejudecăţile pe care mulţi oameni se pare că le au atunci când cresc.
  7. Paragraful privind atenţia pe care o observă copiii la adresa homosexualilor mi se pare total ilogic. E ca şi cum aş spune că toţi ar vrea să se facă preşedintele ţării doar pentru că la televizor el este în centrul atenţiei în fiecare zi.
  8. Dacă părinţii le-ar spune copiilor lor că există şi băieţi care iubesc alţi băieţi, şi fete care iubesc alte fete, şi le-ar explica că faptul ăsta nu-i o catastrofă naturală, sunt convins că n-am mai ajunge să citim astfel de articole. „dacă eşti un părinte în deplinătatea facultăţilor mintale” îi spui copilului că dacă ceva este diferit de tine, nu este neapărat un lucru rău.
  9. Aşadar, oamenii “normali”, cu copii “normali”, trebuie să ascundă privirii celor mici asemenea imagini. Permite-mi să râd… Cine spune asta?
  Am încercat să mă limitez cât mai mult la ideile din articol şi să nu jignesc pe nimeni scriind acest comentariu. Cred în continuare că locul articolului nu-i aici, ci poate pe un blog personal unde autorul îşi poate da cu părerea despre orice.

 • Reply 2.March.2011

  Bogdan

  Dupa ce am citit articolul asta, dar mai ales comentariile, am inteles ce inseamna cu adevarat sa fii ipocrit. Un copil care e la orfelinat si nu are nici mama si nici tata se va bucura sa aiba o familie, indiferent daca e formata din mama+tata, tata+tata sau mama+mama. Pentru el oricum viata nu mai e normala demult… dar lasa ca vi-s voi filosofi… halal!

 • Reply 8.April.2011

  Delkado

  Bună seara,O mare parte din romăni nu accepta fenomenul GAY..si pentru a nu intra în detalii pot spune astfel TREBUIE SĂ NE ACCEPTĂM AȘA CUM SUNTEM.Gay,lesbi si etc.

 • Reply 7.May.2011

  Anonim

  @Cristi:

  Homosexualitatea, prin manifestarile publice din ce in ce mai agresive, este ea insasi o golanie.

  • Reply 14.May.2011

   Cristi

   Și heterosexualitatea publică nu e la fel de ofensivă?

   • Reply 15.May.2011

    Anonim

    Exista cumva parade hetero?

    • 15.May.2011

     Cristi

     Există cumva o istorie de oprimare a heterosexualității?

 • Reply 15.May.2011

  Cristi

  Cel puțin putem să ștergem atribuția de “echipa”? Seriously, nu vreau să fiu asociat cu tâmpenia asta.

 • Reply 15.May.2011

  Anonim

  @Cristi:

  Istoria in cauza nu are cum exista pentru ca, existind, specia umana ar fi in pericol de a dispare.

  Paradele gay nu sint expresia rezistentei la oprimare ci esenta insolentei acestui curent.

  • Reply 16.May.2011

   Cristi

   Dacă dăm prea multe drepturi homosexualilor, o să dispară specia umană! Ce logică. What the fuck, man.

   Pe mine mă ofensează enorm Republicanii din SUA. Să încalc dreptul lor la liberă exprimare doar fiindcă nu aprob ce fac?

   Insolență? Hahahahaha… yeah. Right. Când a fost ultima oară când cineva a folosit cuvântul ăla fără ironie?

 • Reply 20.May.2011

  Anonim

  @Cristi:

  Cum ramine cu dreptul la bun simt, inca majoritar?

  Amesteci lucrurile asa cum amesteci limbile precum odinioara coana Chirita in provincie…

  • Reply 21.May.2011

   Cristi

   Definește bunul simț.

   • Reply 3.June.2011

    Anonim

    Bunul simt nu se defineste ci se simte, fiind o notiune primara.

    • 13.April.2012

     Cristi

     Exact ce-ar zice un idiot homofob.

   • Reply 2.June.2012

    Anonim

    Multumesc de comentariu (13 aprilie 2012).

    De atit esti in stare?

    Te lauzi cu eseuri de mare intelectual dar nu treci de nivelul celor din Ferentari.

 • Reply 21.May.2011

  A

  Ce drept ai tu sa-i judeci pe altii ? Nu stii prin cate trec homosexualii, din cauza celor ca tine. Fii tolerant si lasa-L pe Dumnezeu sa judece.
  Stiu ca nu pot sa schimb perspectivele nimanui.. dar INCEARCA sa gandesti cu o minte DESCHISA. Din partea mea, au tot sprijinul posibil, in toate aspectele.

  • Reply 3.June.2011

   Anonim

   Multumesc de sfat.

   Nu sint insa deschis la lozinci, oricare ar fi ele.

 • Reply 22.July.2011

  andu

  e de-a dreptul amuzant! zeci de comentarii pentru un articol scris de o fata de 17 ani oe care o luati in serios..ce trist! “echipa” tu esti “echipa”? via de blogul vostru! fatuca, bea niste apa, citeste o carte, uita-te in jur si apoi rescrie articolul ;)

 • Reply 5.September.2011

  Laura

  Pana acum nu am vazut un cuplu gay “live” ca sa-mi pot exprima parerea de cum m-as simti (indignata sau nepasatoare).Nu am nimic impotriva oamenilor gay, dar asta nu inseamna ca vreau sa-i vad aratandu-si “afectiunea” in public. Pana la urma ei nu pot schimba ceea ce simt si nu e vina lor ca s-au nascut cu aceasta anormalie, caci altfel nu am cum sa-i spun.Sunt de acord cu tine in unele aspecte cum ar fi faptul ca un cuplu gay nu pot avea copii pentru ca ori cat de bun si intelegator ar fi un tata, un copil se intelege mult mai bine cu mama lui. De asemenea ar fi un exemplu prost despre cum o relatie functioneaza. Multi oameni (inclusiv eu) au aflat primele lucruri despre dragoste, relatie si casnicie de la parinti si de la exemplu pe care il dadea ei. Un copil crescut intr-un astfel de mediu ce sa inteleaga? E normal ca un barbat sa fie implicat intr-o reletie cu un alta barbat? Pai daca “tati si tati” o fac inseamna ca e in regula, nu?
  Nu am nimic impotriva persoanelor gay, chiar ii respect pe unii dintre ei pentru faptul ca au curajul sa recunoasca public ca sunt diferiti si sunt pregatiti sa suporte consecintele la care societatea ii va supune o data ce va afla adevarul. Din partea mea puteti face ce vreti atata timp cat nu o faceti in public si nu da-ti un astfel de exemplu copiilor.

 • Reply 8.September.2011

  ionut

  Ce are toata lumea cu gay ? tot nu pot sa inteleg , sunt si ei oameni ca toti ceilalti nu e vina loc ca s-au nascut asa , ia punetiva in locul lor sa vedeti cum ar fi ?

  • Reply 8.October.2011

   Alexandru Gotthard

   Am prieteni gay. Sunt pro-gay.

 • Reply 5.November.2011

  jony

  Băi deci ce m-am distrat la comentariile unora care zic să-i acceptăm şi pe ei că sunt oameni şi le dau dreptate şi eu personal nu am nimic cu persoanele gay atâta timp cât sunt la 2 metri sub pământ nu mă deranjează dar să nu dau de ei pe stradă că iese urât! Adică de ce să-mi scot copilul în parc sau la cumpărături şi să vadă asemenea creaturi cum pe ţin de mână şi te mai miri ce fac! DECI DIN PARTEA MEA POT SĂ SE DUCĂ DRACU ŞI ARE DREPTATE AUTOAREA ARTICOLULUI NU MAI ARUNCAŢI VOI HOMOSEXUALI CU PIETRE ÎN EA!

  • Reply 19.May.2017

   John

   M-am distrat si eu la comentariul tău :)). Mi-ar fi rușine sa am un tată ca tine. Le doresc multă înțelepciune copiilor tai, ca sa nu ajungă ca tine.

Lasă un răspuns

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.