Nu e târziu pentru a-ţi găsi un nou hobby

Nu e târziu pentru a-ţi găsi un nou hobby

Poate că ești mereu în priză, pendulând între ieșirile cu prietenii, job, timpul petrecut cu familia și îți rămâne prea puțin timp să te relaxezi. Sau poate că esti student și te-ai înscris la o mulțime de programe și activități de voluntariat, încât ești sigur că iar o să citești pentru examene cu două zile înainte de sesiune. Dar chiar dacă viața ta este mereu activă sau din contră, ești o persoană relaxată, sigur sunt momente în care intri într-o stare de monotonie…

Și atunci ai vrea să schimbi ceva! Să faci ceva nou, să schimbi puțin atmosfera. Parcă a trecut ceva timp de când ai învățat ceva nou, nu? Și ți-ar plăcea, te gândești uneori cum ar fi să știi să cânți la un instrument, să faci mai mult sport, să tragi cu arcul sau să sari cu parapanta.

Poate ai vrea să ai mai mult timp, să apuci să termini cărțile de care te-ai apucat și să asculți mai multă muzică, pentru că artistul tău preferat a scos un album nou-nouț. Și serialele, filmele… Ce bine ar fi să începi un nou serial, să te atașezi încet-încet de personaje și să aștepti episod cu episod. Dar tu nu ai timp, faci mereu câte ceva… Sau pur și simplu nu îți vine să te apuci de lucrul respectiv, deși spui mereu că o să o faci.

Învață cum să îți gestionezi timpul și totul o să vină de la sine!

Chiar dacă programul tău este foarte încărcat, trebuie să știi să îți rezervi ceva timp și pentru tine, în care să te relaxezi, să faci ceva ce îți place. Sau sa înveți ceva nou, să te perfecționezi!

Poți să faci acest lucru prin stabilirea priorităților: spre exemplu, îți poți programa trei activități importante pe care trebuie să le duci la capăt într-o zi și câteva „misiuni laterale”. Făcând acest lucru, te vei apuca, pe rând, de fiecare „obiectiv” și abia după ce termini, poți trece la următorul. Bineînțeles, poți lua pauze care te vor ajuta să îți recapeți concentrarea. Astfel, fiind mai organizat, îți va rămâne timp și pentru tine, pentru că vei economisi multe ore în care n-ai fi făcut decât să treci de la un lucru la altul, plângându-te că ai multe de făcut și adunând destul stres.

Timpul pe care îl petreci singur este mai important decât ai putea crede – te ajută să te cunoști, să te destinzi și să te perfecționezi. Chiar dacă ar putea părea târziu să îți descoperi o nouă pasiune, nu este deloc așa! Oricând poți încerca să înveți ceva nou, vei găsi o nouă metodă de relaxare. Trebuie doar să ai curaj, să crezi în tine și cine știe… poate chiar ești bun la ceea ce faci și se va transforma dintr-o pasiune într-o ocupație!

Pe lângă asta, ai la îndemână toate mijloacele de care ai nevoie… Chiar dacă nu îți ajung banii, în ziua de astăzi internetul îți oferă o mulțime de informații și de oportunități de care este bine să profiți. În loc să pierzi o mulțime de timp pe Facebook, citind despre alți oameni, poți căuta diferite tutoriale. O să găsești orice, de la fotografie și desen la tot felul de exerciții fizice, de la machiaj la tutoriale pentru utilizarea unor programe pe calculator.

Ai toate resursele necesare pentru a-ţi găsi un nou hobby în vacanţa de vară! Aşadar, ce să fie?

Distribuie:

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.