Nu apreciem comportamentul mitocănesc #adevarulracoritor

Una dintre problemele cu care mă confrunt şi astăzi este legată de faptul că sunt fluierată de fel de fel de tipi de stradă. Pentru o fată nu este tocmai plăcut să treacă prin astfel de momente. Că cineva îşi întoarce privirea discret pentru a o observa mai bine este una, dar dacă se trece de la asta la gesturi, onomatopee şi atitudini deplasate, aruncatul cu privirea devine un sport neplăcut pentru EA.

Nu apreciem comportamentul mitocănesc #adevarulracoritor

Nu spun că este ceva care ar trebui interzis, dar toată această treabă ar trebui limitată la comportamente discrete. Bineînţeles că o fată/femeie se simte flatată să fie remarcată şi să ştie că a atras atenţia celor din jur, dar nu înseamnă că îşi doreşte să treacă de acest prag imaginar.

Dacă o femeie este atrăgătoare, va dori ca cei din jur să observe asta la ea, dar nu va vrea să atragă comportamente bădărăneşti. De ce? Pentru că acestea o vor scoate din zona de confort şi o vor determina să se comporte altfel decât îi stă în obişnuinţă.

Nu apreciem comportamentul mitocănesc #adevarulracoritor

Nu spun că nu există şi o categorie a celor care îşi doresc şi care îşi stabilesc un scop în viaţă din a aduna cât mai multe priviri şi fluierături, dar pentru o lady nu va fi niciodată o plăcere să genereze comportamentul mitocănesc.

Sunt convinsă că un gentleman va găsi o metodă potrivită de a aborda o tipă drăguţă. Începerea unei conversaţii, adresarea unui compliment sincer şi negrobian politicos pot fi două variante de flirt. Depăşirea acestor limite pot duce la reacţii dificil de gestionat.

Nu apreciem comportamentul mitocănesc #adevarulracoritor

Sunt tare curioasă cum abordezi tu o tipă care îţi place. Dacă apelezi la clasicul fluierat, aruncat de replici învăţate şi repetate în faţa oglinzii, întors de cap până acesta ajunge ca cel al unei bufniţe, sau dacă mergi pe varianta soft în care adresezi complimente sensibile şi începi conversaţii de bun-gust.

Ce pot să spun în încheiere este să ai grijă la acest sport urban. Aruncatul cu privirea dăunează grav sănătăţii şi odată înrădăcinat în sistemul de valori, cu greu mai poate fi scos din uz.

[Sursă foto]
Distribuie:

Corina Niţescu

Perioada în care trăim nu ne mai ajută să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Tocmai de aceea evenimentele, cărţile şi filmele pe care le recomand sunt câteva dintre micile bucurii care mă ajută pe mine, şi sper să te ajute şi pe tine să vezi lumea cu alţi ochi.

3 Comentarii

 • Reply 5.September.2014

  Tim

  Hm… Mda, ce vrei tu e imposibil, e ca inventarea din nou a apei calde sau o reinventare a comportamentului uman…
  Cum adica sa nu fluiere, pai asta e un reflex Pavlovian… cat despre agatatul ala al tipei aleia dragute, :)) , se face dupa ce esti cat de cat in tema cu aceasta si esti interesat de o relatie. Problema la majoritatea femeilor e ca isi doresc un gentelman cand ele sunt taiate cu barda, adica au lipsuri grave in privinta moralitatii…fapt dovedit. Dupa unele studii cam 33% la suta ar fi fidele partenerului dupa casatorie, restul Dumezeu cu mila :D … Asta e doar un exemplu…

 • Reply 8.September.2014

  doru

  sunt de acord cu tine. comportamentul badaran al barbatilor vizavi de sexul frumos (sau poate ar fi mai bine sa spun sexos ? ) nu e deloc de apreciat. Cat despre curiozitatea ta , eu unul n-am abordat niciodata o tipa care-mi place cu adevarat, pentru ca sunt un mare timid.

 • Reply 14.September.2014

  Mircea Popescu

  Noa lasa pisi, nu-ti mai inventa dificultati si inconveniente de unde nu-i nevoie. El te fluiera, tu asculti in casti dubstep sau ce rahat asculti tu, per total amindoi poluati fonic fix la fel de mult.

  Nu-ti convine sa te fluiere spune-i lui, nu-mi spune mie, ca asa pidosnic pe blog suna mai degraba a suparare ca ii fi crezut ca te-o fluierat pe tine, te-ai intors toata inflorita si cind colo el isi fluiera ciinele sau ceva.

Lasă un răspuns

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.