Northmen: Saga Vikingilor (2014)

O poveste în adevăratul sens al cuvântului. Un film care va trezi în tine spiritul de luptător.

Northmen Saga Vikingilor 2014

Sinopsis

Un grup de războinici vikingi a ajuns pe o insulă inamică după o furtună teribilă pe mare care le-a luat barca şi câţiva luptători. Ajunşi acolo, au fost întâmpinaţi mai puţin călduros de inamici. Aceştia au ştiut că nu vor supravieţui decât dacă vor ajunge în Danelag, un tărâm unde vor găsi camarazi. Pentru a putea fi primiţi acolo, aceştia au răpit o tânără fiică de rege şi au cerut răscumpărare pentru a putea cumpăra un loc unde să locuiască.

Despre Northmen: Saga Vikingilor

În acest film îl puteţi vedea pe Jason din True Blood (Ryan Kwanten), în rolul lui Conall, un călugăr creştin. Consider că rolul de călugăr înţelept, retras, dar ager, i se potriveşte ca o mănuşă. Acesta a reuşit să redea simplitatea pământească, dar bogăţia spirituală a unui creştin din acea vreme. Deşi poate părea un rol patetic, un rol în care omul doar Îl slujeşte pe Mântuitor, Ryan a adăugat accente personale acestui personaj. A reuşit chiar dacă purta o cruce de 20 de cm la gât şi cita versete din Biblie, să fie totuşi destul de deschis la minte în privinţa păgânilor

Northmen Saga Vikingilor 2014 5

Un alt personaj foarte bine interpretat de Ed Skrein, este cel al căpitanului clanului inamic, Hjorr. Deşi nu a avut apariţii decât încâteva filme, prevăd un viitor strălucit pentru Ed Skrein. Personajul Hjorr este nemilos, antipatic, viclean, mereu furios. Din punctul meu de vedere, Skrein a avut cea mai bună prestaţie dintre toţi actorii filmului. Spun asta pentru că eu am simţit că s-a transpus în pielea personajului atât de bine, încât transmitea emoţii până şi prin gesturi. 

Northmen Saga Vikingilor 2014 7

Un actor secundar supriză, aş putea spune, este Johan Hegg, solistul trupei Amon Amarth. Trupa abordează des teme din mitologia nordică şi vikingi, însă preferă să nu fie băgată în categoria trupelor de viking metal. 

Northmen Saga Vikingilor 2014 4

Majoritatea actorilor din distribuţia filmului sunt la începutul carierei lor. Mie îmi place atunci când văd un asemenea film de aventură, cu posibile continuări, să fie actori tineri, la începutul carierei, pentru că dau sentimentul unui nou început, unei noi poveşti şi, sincer, Northmen: Saga Vikingilor este o poveste în adevăratul sens al cuvântului. (Imaginaţi-vi-l pe Daniel Radcliffe în rolul unui viking…)

Northmen Saga Vikingilor 2014 8

Un lucru pe care l-am remarcat şi care mi-a mai plăcut a fost faptul că au încercat să respecte foarte mult ritualurile funerare vikinge şi superstiţiile lor păgâne. Aici sunt prezentate superstiţiile precum omul atunci când moare trebuie să aibă asupra lui obiectele preferate, sau obiecte cu rune care să îi facă drumul mai lin către Valhalla (n.r.: Valhalla este locul unde se duceau războinicii după moarte şi era considerat Palatul lui Odin, zeul suprem în mitologia nordică).

Northmen Saga Vikingilor 2014 6

Un lucru care ar putea fi îmbunătăţit pentru următoarele filme ar fi scenariul care, în unele momente, pare tras de păr. Dar ce ar fi poveştile fără clişee? 

Per total, îi acord filmului nota 8,50 cu indulgenţă, pentru că de mică mi-a plăcut cultura nordică. Recomand filmul oricui pasionat ca mine, de vikingi, pentru fanii trupei Amon Amarth, fanele lui Ryan Kwanten şi poveştile centrate mai mult pe luptă, decât pe poveştile obişnuite de dragoste care se înfiripă în orice scenariu. 

Filmul va fi distribuit de Ro Image 2000  în cinematografe, începând cu data de 14.11.2014.

Distribuie:

Alice Mircescu

Pasiunea scrisului am avut-o de mică. Mi-a plăcut să experimentez cât mai multe domenii şi să pot scrie orice tip de text. Prin scris mă eliberez, vocea mea se face auzită şi prin articolele mele pot ajuta pe cineva aflat într-un impas al vieţii.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.