NexT Comedy Night – un program ce trebuie urmărit

NexT Comedy Night a fost unul dintre cele mai aşteptate programele ale Festivalului din acest an. Şi spun asta deoarece pentru prima dată organizatorii au selecţionat 12 scurtmetraje care să delecteze publicul cu mai multe tipuri de comic cinematografic.

Am mers joi la Cinema Corso cu mare entuziasm pentru a petrece câteva ore cu zâmbetul până la urechi şi am aşteptat să apară acele scurtmetraje cu care să rezonez. Chiar primele filme au reuşit să îmi atragă atenţia şi să mă facă să mă identific cu personajele bine conturate.

Unul dintre scurtmetrajele care s-au aflat în topul meu al NexT Comedy Night a fost “The Pill of Happiness“. Un film bun care a pus în discuţie tema răzbunării. “Ce faci atunci când cineva te nedreptăţeşte?”, iniiţial îţi doreşti să te răzbuni. Dar care este preţul pe care eşti dispus să îl plăteşti apoi?

Un alt proiect cinematografic bun, care m-a impresionat, a fost “Studies on hysteria“. Scurtmetrajul a reuşit să arate adevărul gol-goluţ despre oameni, despre modul lor de a-şi judeca aproapele şi despre ipocrizia celor care se află, în general, la conducere.

De asemenea, reflectă foarte bine modul în care privesc oamenii ideea de schimbare şi adaptare la nou. Este un film bine realizat care se joacă foarte bine cu subînţelesuri şi care sigur aduce zâmbetul pe buzele spectatorilor.

Pentru că şi relaţia de cuplu poate fi adesea luată în râs, cei din Canada au exprimat perfect în “Relax, it’s over” o bună metodă de a-ţi lua adio de la actualul fost soţ. Înregistrând iniţial o casetă de relaxare pentru cuplurile aflate în impas, cei doi protagonişti ajung să îşi prezinte într-un mod inedit propriile obstacole aflate în calea relaţiei perfecte.

Şi pentru că tot am vorbit de topuri, este cazul să amintesc şi de un scurtmetraj care m-a scos din sărite. “Cogito ergo shoot!” intră, cu siguranţă, la categoria acelor filme pe care nu aş fi vrut să le văd niciodată. Şi asta nu pentru că ar fi un film prost realziat, ci dimpotrivă. Este genul de film care ajunge să îşi îndeplinească cu brio rolul pe care l-a avut.

Cu un substrat la bază, acela că oricât te-ai strădui, nu poţi schimba nimic, filmul nu a reuşit decât să mă enerveze, mesajul său fiind ascuns în spatele urii avute pentru personajele implicate în desfăşurarea acţiunii.

Per total, NexT Comedy Night este genul de proiecţie din cadrul NexT Film Festival care trebuie neapărat urmărită. Un program special care sigur nu va fi uitat şi care va strânge minute în şir de apaluze din partea spectatorilor.

Dacă nu ai reuşit să ajungi joi la prima proiecţie, dar îţi doreşti să urmăreşti cele mai amuzante scurtmetraje din cadrul Festivalului Internaţional de Film NexT, am o veste bună. Astăzi, începând cu ora 20:00, NexT Comedy Night revine la Cinema Corso cu reluarea proiecţiei.

Sunt tare curioasă care sunt scurtmetrajele care s-au clasat în topul tău al NexT Comedy Night.

Distribuie:

Corina Niţescu

Perioada în care trăim nu ne mai ajută să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Tocmai de aceea evenimentele, cărţile şi filmele pe care le recomand sunt câteva dintre micile bucurii care mă ajută pe mine, şi sper să te ajute şi pe tine să vezi lumea cu alţi ochi.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.