New Drama – Concurs de dramaturgie pentru adolescenţi

Între ianuarie şi iulie 2017, poţi participa şi tu la cea de-a treia ediţie a Concursului de Dramaturgie New Drama. Competiţia este organizată de Teatrul EXCELSIOR şi se adresează adolescenţilor cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani.

Eşti încurajat, astfel, să îţi dezvolţi imaginaţia prin însuşirea şi dezvoltarea tehnicilor de scriere dramatică. Dacă eşti pasionat de teatru, poţi scrie o piesă într-un act și să o trimiţi pe adresa teatrului EXCELSIOR, împreună cu o scrisoare de motivație, prin care să explici de ce îţi doresc să participi la acest concurs.

Textele înscrise vor fi jurizate de profesioniști din domeniul teatrului (dramaturgi și regizori), iar în urma selecției, șase dintre piese vor ajunge în faza finală a proiectului. Textul câștigător va fi transformat într-un spectacol care va intra apoi în repertoriul Teatrului EXCELSIOR.

Etapele de desfăşurare a Concursului New Drama:

a. Un atelier de scriere dramatică pentru cei șase finaliști, susținut la Teatrul EXCELSIOR de un dramaturg reputat.
b. Spectacole-lectură pe baza celor șase texte finaliste, cu regizori și actori profesioniști, în urma cărora juriul va desemna piesa câștigătoare.
c. Textul câștigător devine spectacol, montat la Teatrul EXCELSIOR în stagiunea 2017-2018.

Calendarul Concursului New Drama:

  • Ianuarie 2017 – lansarea proiectului
  • 1 martie 2017 – deadline pentru înscrierea textelor
  • 15 martie 2017 – anunțarea titlurilor finaliste
  • 8-9 aprilie 2017 – atelierul de scriere dramatică
  • 27-28 mai 2017 – spectacole lectură la Teatrul EXCELSIOR
  • Iulie 2017 – premiera spectacolui montat pe baza piesei câștigătoare.
Distribuie:

Corina Niţescu

Perioada în care trăim nu ne mai ajută să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Tocmai de aceea evenimentele, cărţile şi filmele pe care le recomand sunt câteva dintre micile bucurii care mă ajută pe mine, şi sper să te ajute şi pe tine să vezi lumea cu alţi ochi.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.