Minionii (2015)

Minions nama tadda fino ta dee!*

Nu se poate să nu fi văzut deja invazia minionilor din oraş. Peste tot pe unde întorci capul vezi creaturile galbene care te ajută să îţi descreţeşti fruntea şi să spui pe un ton amuzant “banana”.

Minionii (2015)

Minionii nu au invadat doar magazinele din oraş, ci şi cinematografele. Încă de pe 10 iulie îi putem vedea pe marele ecran, în varianta dublată sau subtitrată, bucurându-ne de 90 de minute de comedie minionesciană.

După ce în Despicable Me şi Despicable Me 2 minionii au atras o mulţime de fani, producătorii au decis să le ofere o peliculă doar a lor. S-a făcut multă zarvă în jurul acestui nou film, drept urmare aşteptările au fost unele destul de mari.

Sinopsis Minionii

În filmul Minionii se prezintă istoria din spatele creaturilor galbene, de când au apărut ele şi până când au ajuns să lucreze pentru răufăcători. Fiind în continuă căutare de personaje negative, minionii au intrat în cele mai ciudate situaţii şi au reuşit să iasă cu greu din ele. Fără de asta, probabil că nu ar fi putut să evolueze de la nişte organisme monocelulare la nişte creaturi care au invadat oraşele.

Minionii (2015)

Minionii îşi pierd motivaţia destul de repede în lipsa unui maestru pe care să îl slujească. Devin deprimaţi, fără un scop anume, urmând să dispară cât de curând de pe faţă Pământului dacă nu trec de această stare. Ei nu sunt în mod special motivaţi de ideea de răutate, cât de faptul că ar putea fi supuşii cuiva. Tocmai de aceea ajung să o slujească pe Scarlet Overkill şi pe soţul ei, Herg, care plănuiesc să controleze întreaga lume.

Despre Minionii

Minionii se diferenţiază atât prin înfăţişare, cât şi prin personalitate, iar unii dintre ei poartă şi nume. Stuart, Kevin şi Bob sunt cele trei personaje în jurul cărora se învârte povestea acestui film. Se află mereu în căutarea celui mai bun “Big Boss” şi nu se opresc decât în momentul în care consideră că l-au găsit. Asta îi face pe ei, şi pe întreaga lor rasă, fericiţi. Cei trei încep să iasă în evidenţă faţă de grup încă de la începutul filmului: Kevin este liderul, Stuart este muzicianul, iar Bob este puştiul care merge peste tot cu ursuleţul său de pluş.

Minionii (2015)

Provocând situaţii pe cât de previzibile, pe atât de amuzante, Minionii aduc hohote de râs în sălile de cinema. Asta şi datorită limbajului – o combinaţie între spaniolă, engleză, franceză, italiană şi câteva cuvinte ruseşti şi coreene. Este fascinant să urmăreşti un film, într-o limbă străină, care îţi este în mare parte necunoscută şi la care nu ai subtitrare. Dar tocmai pe acest lucru s-au bazat regizorii atunci când au creat aceste personaje, limbajul lor fiind un punct cheie al comediei.

Cei care au făcut vocile şi pentru această serie sunt chiar cei doi regizori ai animaţiei Despicable Me 2: Pierre Coffin şi Chris Renaud. Aceştia sunt şi cei care au condus procesul de design al creaturilor galbene. Pierre Coffin a rămas co-regizor al acestei producţii, alături de un alt regizor cunoscut pentru animaţiile la care a lucrat, Kyle Balda.

Din păcate, firul narativ este unul destul de previzibil, iar aşteptările foarte mari au avut un rol negativ asupra experienţei mele de vizionare. Cu toate acestea, Minionii rămâne o comedie bună a acestui an, care surprinde prin comic de situaţie şi comic de limbaj.

Pentru un mic preview despre Minionii, urmăreşte clipul de mai jos.

Vara asta trebuie să iei o porţie de râsete şi minioni, aşa că îţi recomand să mergi în următoarea perioadă la cinema. Mulţumim celor de la Ro Image 2000 care au adus filmul în România, începând cu 10 iulie 2015.

* În traducere liberă: “Minionii sunt peste tot prin oraş!”

Părerea autorului

Distribuie:

Corina Niţescu

Perioada în care trăim nu ne mai ajută să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Tocmai de aceea evenimentele, cărţile şi filmele pe care le recomand sunt câteva dintre micile bucurii care mă ajută pe mine, şi sper să te ajute şi pe tine să vezi lumea cu alţi ochi.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.


Nota noastră