Mami / Mommy (2014)

O dramă emoţionantă, care îţi va da fiori, Mami / Mommy te va ajauta să treci printr-o serie de sentimente care te vor ajuta să priveşti viaţa cu alţi ochi.

Mami Mommy 2014

Sinopsis

“Die” Diane (Anne Dorval) este o femeie frumoasă, atrăgătoare, care la prima vedere îţi lasă impresia că este pur şi simplu conştientă de calităţile ei, fiind o fire destul de dură. De fapt, ea este văduvă de câţiva ani şi are un fiu adolescent care suferă de ADHD.

De când tatăl lui a murit, boala lui Steve (Antoine-Olivier Pilon) s-a agravat, ceea ce a dus la un comportament distructiv şi la transferarea lui într-o şcoală de corecţie. Deoarece reprezenta un pericol pentru persoanele din jur, acesta este trimis acasă pentru a locui cu mama lui. Diane se va chinui să îi ofere acestuia tot ce are nevoie, indiferent de preţul plătit. 

Mami Mommy 2014

Despre Mami / Mommy

Poate fi datorită legăturii mele puternice cu mama mea, însă pot spune că filmul m-a mişcat profund. M-a impresionat să văd prin ce trece o mamă şi câte sacrificii face pentru copilul ei. M-a mişcat să văd că dragostea de mamă chiar nu are limite, indiferent de cât de greu este să faci un sacrificiu. Au fost anumite scene la care m-am abţinut cu hreu să nu izbucnesc în plâns – ba de fericire, ba de tristeţe.

Mami / Mommy este un film care îţi va face inima şi mintea să simtă anumite sentimente – acest lucru fiind posibil nu doar datorită scenariului, ci şi datorită muzicii (care mi s-a părut o selecţie mai mult decât reuşită).

Mami Mommy 2014

Pot spune că relaţia dintre mamă şi fiu, prezentată în film, este uşor freudiană: mama, văzută ca un model, ca o iubită, ca o alinare, ca un drog. Fiul este dependent de atenţia mamei, de dragostea ei, de atingerile ei, fapt care duce la gelozia pentru alte persoane de sex masculin care o doresc. Relaţia dintre Diane şi Steve este una foarte specială, plină de sentimente puternice, autentice şi plină de greşeli specifice pe care le face oricine în momentul în care iubeşte.

Mami Mommy 2014

Un punct forte pe care l-am descoperit în film este schimbul între cadru vertical şi cadru orizontal. Alegerea momentului de transfer pot spune că este nu doar interesantă, ci te ajută să gândeşti puţin diferit. În fiecare zi avem aceeaşi gândire închisă, strâmtă, iar momentele revelatoare, momentele importante, ne fac să vedem totul în ansamblu şi să ne dorim să avem o aşa gândire mereu. 

Filmul Mami este perfect construit. Fiecare element se combină ca o piesă de puzzle lipsă, fiecare cadru spune ceva, vestimentaţia, mişcările, cuvintele folosite, totul se îmbină şi rezultă un film extraordinar, care merită văzut. Este un film special, care te lasă cu gura căscată şi cu ochii în lacrimi.

Mami Mommy 2014

Muzica aleasă este foarte atent selecţionată şi folosită fix în momentele cheie. Conturează perfect momentele cheie, conducând la o explozie de sentimente. Piese ale Lanei Del Rey, ale lui Celine Dion, Andrea Bocelli, Oasis şi mulţi alţii vor acompania filmul pe toată durata lui. 

Mami Mommy 2014

Chiar dacă nu sunt fana dramelor, Mami mi-a plăcut extrem de mult, aşa că îţi recomand să-l vezi, chiar dacă nu este genul tău preferat de film. Nu cred că există o persoană care a fost atentă la toată acţiune, care să spună că nu i-a plăcut, ba mai mult, că nu a fost mişcat. 

Filmul Mami / Mommy a fost adus în cinematografele din întreaga ţară începând cu 23 ianuaire, datorită celor de la INDEPENDENŢA Film.

Părerea autorului

Distribuie:

Alice Mircescu

Pasiunea scrisului am avut-o de mică. Mi-a plăcut să experimentez cât mai multe domenii şi să pot scrie orice tip de text. Prin scris mă eliberez, vocea mea se face auzită şi prin articolele mele pot ajuta pe cineva aflat într-un impas al vieţii.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.


Nota noastră