Mama este cea mai importantă profesoară

Mama este cea mai importantă profesoară

Conform unui studiu făcut de cercetătorii britanici, doar 20% din populația lumii are obiceiul ciudat de a se înțelege foarte bine cu părinții – iar eu sunt unul dintre ei.

Glumesc, nu există niciun studiu de acest gen despre care să știu, dar am observat că spre deosebire de multe cunoștințe și prieteni, sunt unul dintre puținii oameni ce are o relație foarte bună cu părinții – în speță cu mama.

Undeva prin adolescență relația mamă – copil se strică. Cam p-acolo apar secretele. Prima bere, prima țigaretă, prima beție, prima relație serioasă … Lucruri care poate n-ar trebui să fie secrete, dar majoritatea dintre noi pur și simplu simt nevoia de a le ascunde de părinți.

Eu, însă, chiar fac parte dintre acei oameni care deși au avut mici secrete în adolescență, am rămas un bun prieten cu mama.

Îmi amintesc și acum cum în clasa a 10-a am avut prima mea relație super-super serioasă. Eram îndrăgostit până peste cap. În fine – un tip de a 10-a nu prea poate știi ce-i aia dragoste, nu? Poate. Dar îmi părea că sunt super-îndrăgostit.

Ne înțelegeam super-bine și, ca în clipul de mai jos, într-una dintre zile prietena mea, mai experimentată fiind, a “mers mai departe” decât fusesem eu vreodată.

Adică, iaca, eu eram virgin iar ea nu. Și asta mă făcea să mă simt nasol. Nu eram așa cool pentru ea… Dar măcar aveam de la cine să învăț.

Exact ca în video, n-am știut să deschid sutienul. Ba mai mult, m-am chinuit să scot prezervativul din ambalaj vreo 2 minute. De pus am știut să-l pun, slavă domnului, căci citisem de mult despre chestii d-astea.

N-am povestit niciodată mamei mele despre cât de nasoală și scurtă a fost prima experiență. Probabil că a dedus.

Însă, deși n-am vrut în mod necesar să-i zic că am făcut “level up”, la vreo 48 de ore de la întâmplare m-a făcut să-i zic. M-a făcut din vorbe și… i-am zis.

Cu ani în urmă, când eram în generală, mama a avut o discuție serioasă cu mine: mi-a povestit ce este sexul. Cred că-s printre puținii oameni care au avut un părinte care să facă așa ceva. Și apreciez asta enorm la mama mea. Mi-a povestit ce este, cum se face, în ce fel se poate face, în câte feluri, de ce se face, când se face – tot!

Ei bine, dacă în generală i-am lăsat impresia (falsă și intenționată) că-s dezinteresat, acum adevărul era că aveam nevoie să vorbesc cu cineva priceput despre nou născuta mea viață sexuală.

Câteva luni mai târziu, relația mergând foarte-foarte bine pentru doi puști de a 10-a, ne-am dat seama că Moș Crăciun, cel ce vine lunar la fete, tot nu venea. Și ne-am speriat rău. Știam că dacă nu vine, e grav! Și nu venea și nu venea și nu venea. De vreo 3-4 zile tot nu venea. Vai, ce ne-am speriat!

Am luat hotărârea să-i zic mamei. Știam foarte clar că ne-am protejat și că am fost super-precauți. Deci dacă era să fie ce părea să fie, știam că n-a fost prostia noastră, ci o întâmplare!

Mama a reacționat super-bine. Nu s-a panicat. A zis, bătrânește, să mai așteptăm puțin.

Două ore după discuție Moșul venise, cu întârziere. Legea lui Murphy? Probabil. Am regretat apoi și m-am simțit ca un idiot că i-am zis mamei că există o șansă să se fi întâmplat ceea ce nimeni nu-și dorea… când era vorba doar de o mică întârziere.

Azi, câțiva ani mai târziu, încă sunt super-deschis cu mama și probabil nu voi schimba asta niciodată.

Apropos de “adevărul răcoritor” din videoul de mai sus, recomand oricui să fie sincer și deschis cu mama lui. Este, pe bune, răcoritor. :)

Merci, mama!

Distribuie:

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.