M-am lămurit! Bucureștenii nu știu ce înseamnă “a lua micul dejun”

M-am lămurit! Bucureștenii nu știu ce înseamnă a lua micul dejunDe câteva săptămâni nu apuc să mănânc acasă și tot sper să găsesc câte ceva în oraș, să îmi stăpânesc foamea. Cu toate astea, niciodată nu am gasit un loc unde să găsesc o mâncare potrivită pentru micul dejun.

Nu sunt un mare fan al meniurilor de la Mc, dar în disprare de cauză, mi-am încercat norocul și acolo. Rău am făcut. Când am primit omleta pe care am cerut-o, am regretat amarnic că până la 10 sau 11 nu se poate comanda un hamburger. Am gustat totuși și deși era comestibilă, am renunțat și mi-am luat un covirg de la “coloane”.

Slavă Domului că există covrigăriile! Acum, după ce lumea s-a cam săturat de Fornetti, covrigul este o binecuvântare pentru bucureștean. Înflorite ca ciupercile după ploaie, covrigariile par să nu facă față. Și dacă stau puțin să mă gânesc, asta ar putea fi în avantajul multora, căci există șansa ca tipul din autobuz, care stă nas în nas cu tine, să nu râgâie de la shaorma cu «detoate» pe care a servit-o la micul dejun, pentru că, de data asta, a mâncat un covrig.

Da, bucureșteanul, este, pe alocuri, format din shaorma și asta nu ar trebui să ne mire, din moment ce doar shaormeriile sunt deschise la 7-8 dimineața. Deși avem o multitudine de cafenele și terase, programul lor începe la 10-11, asta după ce majoritatea oamenilor și-au început deja programul de lucru.

Și uite așa, bucureșteanul nostru va opta pentru o cafea în pahar de plastic și un covrig sau niște Fornetti, pe care le îngurgitează în metrou.

Probabil că dacă terasele ne-ar oferi un mic dejun decent, tot nu ar fi bine în orașul în care picamerele nu dorm niciodată și praful domnește. În plus, am risca să râmenem flămânzi pentru că nu ne-ar lăsa inima să nu dăm croisantul nostru puradeilor care cerșesc, sau băbuțelor înlăcrimate care privesc fix la noi.

Distribuie:

3 Comentarii

 • Reply 18.November.2011

  Bucurestean

  Exista terase cu mic dejun … una din ele e Irish Pub de la Unirii…

 • Reply 2.December.2011

  neuronul bipolar

  deci… articolul acesta este o mare prostie. îmi cer scuze însa și eu mai vin prin București și chiar sunt atâtea locuri unde se poate lua micul dejun.. foarte faine dealtfel. în plus dacă autorul articolului nu cunoaște Bucureștiul mai bine sa se abțină sa facă afirmații nefondate.

 • Reply 6.April.2012

  zmeuverde

  pai ar fi bine sa dai tu exemplu..ce ti-ai dori sa mananci la micul dejun?
  Probabil ca, daca ar fi cerere ar fi si oferta,nu?

  Asa daca doar blamam, nu facem decat sa mai postam un articol.
  Dar e mai greu sa construiesti, cel mai usor este sa dai din gura..ca nu ai ce baga in gura! Pardon de expresie.

Lasă un răspuns

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.