Luna mai în cinematografe

Luna mai pentru cinefili reprezintă startul blockbusterelor verii. O perioadă în care francizele de succes își prezintă noul sequel sau prequel. O perioadă în care producătorii se roagă ca investițiile lor de sute de milioane de dolari să se transforme în miliarde. Cu alte cuvinte, luna mai este începutul a celei mai așteptate perioade a fiecărui an pentru toți cei ce iubesc filmul american!

Luna mai în cinematografe

Și cum poate începe mai bine această lună decât cu unul dintre cele mai așteptate filme ale anului 2012: The AVENGERS?! Din 4 mai vom putea vedea filmul ce reunește pe cei mai importanți eroi ale benzilor desenate Marvel, dintre care îi menționăm pe: Iron Man, Captain America, The Hulk, Thor și pe Black Widow.

O amenințare la adresa întregii omeniri îi determină pe cei mai importanți super-eroi ai planetei să-și unească forțele pentru a reuși să ne salveze. Distribuția este foarte impresionantă (Robert Downey Jr., Samuel L. Jackson, Chris Evans, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson), iar australienii (care deja au avut șansa de a viziona acest film) ne transmit că este mai bun decât un film obişnuit cu super-eroi!

Dacă nu te tentează acest blockbuster, atunci îţi propun pentru prima săptămână o comedie romantică cu Emily Blunt și unul dintre actorii principali al serialului How i met your mother, Jason Segel: The Five-Year Engagement. Cei doi formează un cuplu în această producție în care își propun să se căsătorească cât mai curând posibil, dar, datorită lipsei de timp pentru planificarea nunții și carierei profesionale, data nunții se tot amână cu cate un an sau doi. Pentru a vedea dacă după 5 ani de logodnă sentimentele pentru fiecare dintre parteneri sunt la fel de puternice și dacă în sfârșit sunt pregătiți să facă pasul cel mare mergi să vezi acest film începând cu 4 mai!

A doua săptămână din luna mai nu are parte de filme foarte atrăgătoare… Dacă ești fan Jason Statham atunci poți vedea Safe, un film în care Jason este un agent special din forțele de elită (ca în marea parte a filmelor sale) ce trebuie să salveze o fetiță de 12 ani din mâinile unei triade din China.

Un al doilea film ce va fi lansat pe 11 mai este S-a furat mireasa, ultima producție MediaPro, în care Nina, o fostă Miss Bârlad se hotărăște să fure mireasa unei nunți la care participă mulți interlopi, urmând ca la răscumpărare să ceară o sumă de bani ce îi va asigura un trai decent până la sfârșitul vieții. Personal nu recomand acest film, deoarece echipa este aceeași de la ultimul film MediaPro, The Godmother, și care a fost un film mai mult decât oribil… Manele, bani, mașini scumpe, corupție și înjurături – cele cinci elemente promovate în mod continuu de MediaPro în producțiile sale!

A treia săptămână, mai precis pe 18 mai, avem de ales între alte două comedii. Prima dintre ele este The Dictator, un fel de continuare a filmelor Borat și Bruno, în care Sacha Cohen îl va ridiculiza pe Saddam Hussein. Acesta ajunge în New York în calitate de președinte al unei țări arabe, bucurându-se de imunitate diplomatică. Datorită unei schimbări de look identitatea sa se pierde, astfel se naşte riscul de a se porni un război între Statele Unite ale Americii și țara Dictatorului.

Celălalt film este mult mai promițător din punctul meu de vedere, unul din argumente fiind acela că rolul principal i-a fost dat lui Johnny Depp. Dark Shadows este a opta colaborare pe marele ecran între regizorul şi producătorul Tim Burton și Johnny Depp, consolidându-şi astfel poziția de cea mai lungă colaborare dintre un regizor și un actor în cinematografia modernă. Un alt exemplu de genul acesta ar fi colaborările lui Martin Scorsese cu Leonardo DiCaprio și Rober De Niro.

Rolul atribuit de această dată este al unui om de afaceri cu succes la femei, ce este transformat în vampir de către o vrăjitoare îndrăgostit de el (Eva Green). Transformarea în vampir nu este de ajuns, astfel Depp este închis într-un coșciug timp de 2 secole.

Odată eliberat, Depp își cunoaște stră-strănepoții care conduc acum afacerea familiei și care urmează să dea faliment. Mai mult, fosta lui iubită, vrăjitoarea, își face din nou apariția și odată cu ea și sentimentele sale pentru vampir. De-a lungul filmului, vampirul încearcă să se acomodeze noilor tendințe, să repună pe picioare afacerea construită de el, să dea câteva lecții de viață urmașilor lui și să-și regleze conturile cu fosta sa iubită.

Ultimul film ce va fi lansat în luna mai este tot un blockbuster, la fel de mare ca și primul, Men in Black 3. Will Smith revine pe marile ecrane după o pauză de patru ani, timp pe care l-a petrecut cu familia, ocupându-se de cariera copiilor săi. Agentul J. (Will Smith) este nevoit de această dată să se întoarcă în timp cu 40 de ani în urmă pentru a-și salva partenerul, pe agentul K. (Tommy Lee Jones) care se pare că a murit. De-a lungul acestei călătorii J. descoperă multe informaţii despre agenție, Univers și partenerul său, lucruri ce i-au fost ascunse până în acest moment.

Ca o mică concluzie, cele mai importante filme ale lunii mai, The Avengers, Men in Black 3 și Dark Shadows, ne pregătesc pentru cascada de filme de tip blockbuster ce ne va încânta în aceasta vară.

Printre filmele ce vor urma trebuie menționate: The Dark Knight Rises, Ice Age 4, Madagascar 3, Prometheus și The Amazing Spider-man.

Distribuie:

Mihai Cosmin

Am început să scriu din curiozitate, iar această curiozitate s-a transformat rapid într-o obişnuinţă. Acum obişnuinţa a devenit o pasiune și mi-am propus să mă bucur cât mai mult timp de ea.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.