Luna.doc: documentare despre recilcare creativă

Începând de astăzi va fi inaugurată cea de-a treia ediție a proiectului luna.doc la Colegiul Național “Frații Buzești” din Craiova. Între 14 noiembrie și 14 decembrie 2016 vor avea loc proiecții de film documentar în Târgu Jiu, Curtea de Argeș, Câmpulung, Pitești, Slatina, Caracal, București și alte orașe din țară.

Luna.doc înseamnă o lună de proiecţii de filme documentare în licee, care încurajează cunoaşterea de către elevi a evenimentelor de actualitate şi stimulează dezbaterea critică pe teme legate de drepturile omului. În fiecare an, luna.doc abordează o tematică de actualitate, iar anul acesta tema este reciclarea creativă sub motto-ul ”Cycle. Recycle. Upcycle.” .

Filmele care vor fi proiectate anul acesta în cadrul proiectului sunt selectate special pentru liceeni: Bristol Bike Project (Marea Britanie 2009), La nord de soare, (Norvegia 2012), Lumea văzută de Ion B.(Romania 2009) și Out of Fashion (Estonia 2015).

unnamed

Filmul proiectat la evenimentul de deschidere din Craiova este „Out of Fashion”, un documentar despre industria modei și costurile sale ascunse. Proiecția va fi urmată de discuții despre ce poate face fiecare pentru reducerea impactului negativ al industriei și de un atelier de reciclare a materialelor textile condus de Sonia Constantinescu și Anca Miron de la Retro Future.

Retro Future este un studio creativ axat pe scenografie, design de costum de teatru și film, design vestimentar, ilustrație, și styling. Anca și Sonia sunt inițiatoarele și motorul acestui grup care se află în topul celor mai cool trend-setteri români, conform revistei Forbes. Au câștigat concursuri internaționale de design, sunt carismatice și au un sistem de valori retro pentru viitor.

Distribuie:

Corina Niţescu

Perioada în care trăim nu ne mai ajută să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Tocmai de aceea evenimentele, cărţile şi filmele pe care le recomand sunt câteva dintre micile bucurii care mă ajută pe mine, şi sper să te ajute şi pe tine să vezi lumea cu alţi ochi.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.