Loverboy adus în cinematografe pentru liceeni şi profesori

Cinema-Edu readuce liceenii la film. Cu 30 de licee din capitală înscrise în program, şi alte 20 din restul ţării, acest program îşi propune să prezinte alte trei producţii elevilor şi profesorilor care vor avea acces gratuit la vizionări de film cu caracter educativ.

Loverboy Cinema-edu

Pentru început a fost ales Loverboy, film realizat de Cătălin Mitulescu, nominalizat în 2011 la Un Certain Regard. Proiecţiile se vor face cu ajutorul celor de la Strada Film, începând cu 24 septembrie, de luni până vineri. Grupurile de liceeni vor număra aproximativ 100 de persoane, printre aceştia regăsindu-se şi profesorii însoţitori.

Loverboy este un film inspirat din realitate. În prim-plan sunt aduse tinerele care îşi doresc o aventură şi o evadare din mediul familial unde li se pare că autoritatea părinţilor e sufocantă, ajungând în brațele unor “loverboy” seducători dar periculoși. Pelicula atinge teme precum traficul de ființe umane, presiunea familială, delicvența juvenilă, subiecte care rezonează cu mediul social românesc și care trebuie cunoscute și înțelese de tineri.

Profesorii și elevii care doresc să participe la proiect sunt rugați să ne scrie pe adresa asociatia.macondo[at]gmail[dot]com privind detaliile acestor proiecții.

Distribuie:

Corina Niţescu

Perioada în care trăim nu ne mai ajută să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Tocmai de aceea evenimentele, cărţile şi filmele pe care le recomand sunt câteva dintre micile bucurii care mă ajută pe mine, şi sper să te ajute şi pe tine să vezi lumea cu alţi ochi.

1 Comentariu

  • Reply 1.October.2012

    Oana

    Fara nici o suparare dar eu nu as promova un astfel de film… am inteles ca scopul filmului este de a ajuta pentru lupta impotriva prostitutiei, insa ca si film nu mi se pare deloc satisfacator…

Lasă un răspuns

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.