Literatura Rulează

Literatura Rulează

Iată că a venit momentul să punem pe picioare un nou proiect, unul care să îmbine două lucruri foarte importante pentru noi: literatura şi filmul. Ne-am propus ca următoarea serie de evenimente organizate de noi să îmbine plăcerea lecturii cu cea a vizionării filmelor.

Aşadar, ne bucurăm să vă anunţăm că pentru AmDoar18Ani.ro Literatura Rulează!

Literatura Rulează #3

Şi pentru că încă nu sunteţi complet lămuriţi despre ceea ce vrem noi să vă prezentăm, este bine să vă spun că ne-am propus ca în continuarea Provocării de vară să lansăm un proiect ce promovează lectura, dar care nu neglijează arta cinematografică.

Nu e aşa că de fiecare dată când ai vizionat filme adaptate după romane celebre s-a iscat discuţia “Filmul sau Cartea?”. Acum, pentru că vrem să demonstrăm că atât lectura, cât şi vizionarea filmelor sunt importante în viaţa noastră, vom pune sub semnul întrebării dacă Literatura Rulează.

Vom citi cărţi, vom viziona filme şi vom vorbi despre diferenţele şi asemănările dintre cărţi şi ecranizările lor. Nu vom încerca să te convingem să alegi între cele două, ci vom înţelege împreună ceea ce a vrut să transmită şi Stephen King prin vorbele sale: “Books and movies are like apples and oranges. They both are fruit, but taste completely different”.

Ce ai de făcut?

Va trebui ca până la data înscrierii să poţi citi romanul recomandat de noi. Vei avea la dispoziţie aproximativ două săptămâni pentru a citi, după care, atunci când vom publica formularu de participare la eveniment, va trebui să ne demonstrezi că te numeri printre cei care au lecturat cartea. Vei face acest lucru răspunzându-ne la o simplă întrebare.

Intrarea este liberă, locurile sunt limitate şi în număr de 20, iar în momentul în care ne-am umplut sala, ne rezervăm dreptul de a opri înscrierea.

Prima întâlnire…
… avut loc pe data de 20 octombrie, iar mai multe detalii despre eveniment poţi găsi aici şi aici.

Detalii despre a doua întâlnire, care va avea loc pe data de 17 noiembrie în Literat Caffe, vei găsi aici şi aici.

A treia întâlnire ne va aduce faţă în faţă pe pasionaţii de filme horror pe data de 15 decembrie, dar pentru mai multe detalii, poţi citi acest text. Pentru înscrieri, intră aici.

Surprizele şi atmosfera prietenoasă, precum şi cadrul familial pregătit de prietenii de la Literat Caffe, sunt doar câteva din ingredientele cheie care vor ajuta la crearea unei seri de neuitat.

Pentru a afla mai multe detalii despre Literatura Rulează, nu ezita să ne trimiţi un email la contact[@]amdoar18ani[.]ro.

Tu ai vrea să vezi de ce Literatura Rulează?

Distribuie:

Corina Niţescu

Perioada în care trăim nu ne mai ajută să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Tocmai de aceea evenimentele, cărţile şi filmele pe care le recomand sunt câteva dintre micile bucurii care mă ajută pe mine, şi sper să te ajute şi pe tine să vezi lumea cu alţi ochi.

24 Comentarii

 • Reply 10.October.2012

  Cristina

  poţi participa la următoarele întâlniri, dacă pe prima o ratezi?

  • Reply 10.October.2012

   Mihai Cosmin

   Desigur, condiția este să citești cartea stabilită pentru întâlnirea respectivă. :)

 • Reply 16.October.2012

  Mara

  In alte orase gen Iasi nu organizati astfel de intalniri?

  • Reply 16.October.2012

   Corina Niţescu

   Bună Mara.

   Din păcate echipa noastră este formată din bucureşteni, aşa că evenimentele noastre mai mici vor fi organizate exclusiv în capitală.

   Dar, pentru că avem mai mulţi doritori din afara Bucureştiului care ar veni la astfel de evenimente, vom avea în vedere organizarea unora în oraşele mari.

   Sper să vină cât mai curând această etapă a evoluţiei site-ului.

   • Reply 16.October.2012

    Mara

    Ce frumos! Astept cu drag. :)

Lasă un răspuns

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.