Literatura Rulează #1 – o adevărată încântare

Ieri a avut loc prima întâlnire din cadrul provocării propuse de echipa AmDoar18Ani.ro. Pentru mine a fost primul eveniment la care am participat și am fost cu adevărat încântat.

Literatura Rulează #1 - o adevărată încântare

Sunt, de obicei, destul de reținut când vine vorba de astfel de întâlniri pentru că știu din proprie experiență că atmosfera este încordată, dialogurile sunt școlărești, lumea este crispată pentru că nu înțelege rostul comunicării și lucrurile nu au nicio finalitate. De data asta, însă, ceaiul de cireșe cu marțipan, biscuitele, țigara de foi, grija cu care Corina şi Cosmin au pregătit totul – filmul, cartea, scăunelele comfortabile – cafeneaua și gazda au reușit să compună o atmosferă prietenoasă care te invită la dialog, care te îndeamnă să îți spui părerea fără teamă.

Literatura Rulează #1 - o adevărată încântare

Gazda nu a fost orice gazdă, a avut grijă de noi, a fost aproape și foarte călduroasă și chiar a intervenit cu plăcere în discuția noastră de la sfârșit. Şi asta pentru că a simțit ce am simțit și eu, și anume că o întâlnire de sâmbătă seara, oragnizată de tineri, pentru tineri, în care se vorbește despre filme și cărți la ceai și biscuiți, nu poate fi decât o încântare. Partea cea mai bună este că omenii au venit cu drag, ca să-și vorbească despre fenomenul artistic, și nu ca să își petreacă sfârșitul de săptămână într-o snobeală putredă, și nici aia autentică.

Literatura Rulează #1 - o adevărată încântare

La final trebuie să înțelegem scopul acestor întâlniri pentru că dacă vii ca să vezi un film sau să te vezi cu țigara de foi în gură mai bine te duci la IMAX sau la Amphora Beach Bar, noua atracție a snobilimii din Vama Veche.

În acest proiect nu are importanță prea mare filmul în sine, bun sau prost. Filmul, cartea, muzica sunt doar bucățele de material artistic pe care noi încercăm să le privim cu ochi tineri și altfel decât școlărești și să reușim să ne explicăm de ce ne plac sau de ce nu ne plac dintr-un punct de vedere mai puțin subiectiv.

Literatura Rulează #1 - o adevărată încântare

Seara de ieri a fost învingătoare și sper să ne vedem următoarea sâmbătă într-un număr și mai mare.

Literatura Rulează #1 - o adevărată încântare

Vă mai așteptăm!

Articol creat de Matei Stoenescu în urma participării la prima ediţie a evenimentului Literatura Rulează. Mai multe fotografii aici.

Distribuie:

6 Comentarii

 • Reply 23.October.2012

  madalina

  Salut ! doream sa stiu si eu cand va avea loc urmatoarea intalnire si ce carte ar trebui sa pregatesc ??? mersi frumos !

  • Reply 23.October.2012

   Ariel Constantinof

   Bună Mădălina,

   Vom anunţa curând. :)

   Dacă ne-ai dat like pe Facebook, cu siguranţă vei afla în curând şi în timp util despre ce carte e vorba.

  • Reply 25.October.2012

   Corina Niţescu

   Bună.

   Azi am anunţat noutăţile despre ediţia a doua a evenimentului Literatura Rulează.

   Mai multe detalii poţi găsi aici.

Lasă un răspuns

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.