Liniştea de după. Drumeţie pe Ceahlău #priNeamt

Luna trecută am mers #priNeamt. La iniţiativa lui Toma şi a lui Alex, vreo 60 de bloggeri, atât din România, cât şi din afara graniţelor, au pornit într-o călătorie de descoperire a locurilor frumoase din judeţul Neamţ. Printre frumuseţile naturii şi alte obiective turistice, băieţii ne-au pregătit o surpriză: urma să facem o drumeţie pe Ceahlău.

Am primit vestea cu mare entuziasm, mai ales pentru că se spunea că acest traseu ar fi fost conceput pentru o drumeţie de cinci ore. Erau ore bune în care trebuia să urcăm prin pădure pentru a ajunge pe un platou aflat la altitudinea de aproximativ 1800 de metri.

prineamt5

Am pornit la drum într-o dimineaţă frumoasă, lăsând în urmă terasa Hotelului Bistrița din Durău. Chiar de la începutul traseului am pornit smartwatch-ul pentru a vedea ritmul cu care voi urca, timpul petrecut pe drum şi tot felul de statistici.

Traseul pe care am urcat a fost unul destul de greu, dar care a reprezentat o provocare pentru mine. Deşi voiam să stau cu tot grupul de bloggeri care a decis să ajungă la Vârful Toaca şi să ascult poveştile spuse de îndrumătorul care ne-a însoţit de la Durău până la Cabana Dochia, am decis să merg în propriul ritm şi am luat-o cu mult înainte.

De multe ori am simţit că vreau să renunţ la urcare, dar mă motiva faptul că eram în faţa grupului şi mai avea “doar foarte puţin de escaladat”. Am făcut pauze de apă, am mâncat ciocolată şi, la un moment dat, parcă eram hipnotizată. Nu mai ştiam cât am mers, cât mai am de mers. Nu-mi mai simţeam picioarele şi tot ce voiam era să ajung odată sus.

După vreo două ore de mers şi după ce trecusem de cea mai uşoară parte, de cascadă şi de porţiunea foarte abruptă, am început să văd oraşul de sus.

Priveliştea era atât de frumoasă, iar acest lucru mi-a încărcat bateriile pentru a putea merge mai departe. Au mai fost aproape două ore de mers până la cabană, timp în care am admirat priveliştea, m-am bucurat de aerul curat de vârf de munte şi am studiat vegetaţia care se schimba odată cu creşterea în altitudine.

În trei ore şi jumătate am ajuns la Cabana Dochia. Mă simţeam atât de mândră de reuşita mea. M-am aşezat pe iarbă, am consultat statisticile de pe ceas şi am făcut o poză “de învingători” cu ceilalţi colegi de drumeţie.

prineamt1 prineamt2
După-amiaza am profitat de soarele blând şi am continuat ascensiunea spre Vârful Toaca, acolo unde se află şi staţiile meteorologice. Ne-am oprit pentru a vedea apusul. În jur domnea liniştea. Acea linişte de după urcare. O atmosferă binemeritată de care oricine ar trebui să se bucure.

Mi-am păstrat câteva minute pentru mine, m-am îndepărtat de grup şi am contemplat în mijlocul naturii. M-am întins pe spate şi am privit minute în şir cerul, norii, ceaţa. Au fost momente de care m-am bucurat, pe care mi le doream de mult şi care m-au ajutat să revin în sânul naturii. Mi-am reamintit cu ocazia asta cât de mult te poţi bucura de linişte, cât de benefică este pentru un om şi cât de mult te poate ajuta ca să te deconectezi de cotidian şi să-ţi încarci bateriile.

Apusul pe care l-am văzut acolo, sus, mi-a rămas în suflet. Deşi nu a fost unul obişnuit, fiind mulţi nori şi ceaţă, pot spune că a fost cea mai frumoasă privelişte pe care am văzut-o. Durerile pe care le-am avut în timpul drumeţiei şi după nu au mai contat în acel timp. Totul a fost redus la o frumuseţe de neînchipuit.

O singură noapte am petrecut pe masivul Ceahlău. A doua zi am coborât spre Durău, acolo unde gazdele noastre de la Hotel Bistrița din Durău ne aşteptau cu o masă gustoasă. Am coborât pe alt traseu, care deşi a fost mai uşor, mi-a provocat dureri şi mai mari muşchilor de la picioare.

Pe cel de-al doilea traseu l-am parcurs în aproximativ două ore, cu gândul neîncetat că îmi doresc să ajung mai repede, să mă descalţ şi să mă arunc în patul cu aşternuturi şi perne moi.

prineamt3 prineamt4

***

5-11 septembrie 2014. Tot ce-a fost de văzut #priNeamt – ediția a III-a a celui mai important eveniment dedicat promovării în mediul online a unui județ din România. Află mai multe detalii pe http://goo.gl/Lw8mzy

Organizator: Eventur Bucharest. Powered by Petrom Romania. Parteneri principali: Autoritatea Națională pentru TurismConsiliul Județean NeamțPrimăria Piatra NeamțHotel Bistrița din DurăuBlue Air și Autoboca Rent-a-car.

Distribuie:

Corina Niţescu

Perioada în care trăim nu ne mai ajută să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Tocmai de aceea evenimentele, cărţile şi filmele pe care le recomand sunt câteva dintre micile bucurii care mă ajută pe mine, şi sper să te ajute şi pe tine să vezi lumea cu alţi ochi.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.