Life of Pi (2012)

“Life of Pi” este un film extraordinar, un film de top.

Life of Pi (2012)

Ai avut vreodată senzaţia că eşti fericit după ce ai văzut un film? Ore bune după ce am ieşit din sala de cinema am simţit o plăcere inexplicabilă, un entuziasm fără precedent.

Filmul a prezentat viaţa unui indian ce se dezvoltă pe parcursul a câţiva ani. Arată momente din evoluţia lui Pi, creează conexiuni între acest personaj şi alte câteva, dar mai ales impresionează şi sensibilizează datorită poveştii bine gândite.

Am fost foarte mișcată de modul în care gândea Pi, de credința lui, de modul în care a evoluat. Faptul că a încercat să se apropie de Dumnezeu și să descopere toate formele lui. El se intitula ca fiind un hinus-catolic-musulman. Iar replicile din film care m-au pus pe gânduri au fost următoarele:

Pi: Credința este o casă cu mai multe camere.
Alt personaj: Dar niciun loc pentru îndoială?
Pi: O multitudine de îndoieli, la fiecare etaj. Îndoiala este utilă, deoarece păstrează credința un lucru viu. La urma urmei, nu poți ști puterea credinței până când aceasta nu este testată.

Life of Pi (2012)

Dacă eşti în căutarea unui film emoţionat, dar care să nu îţi dea doar lacrimile la final, ci multe momente de meditare asupra propriului mod de viaţă şi a modului în care acţionezi în situaţii de criză, atunci ştii că trebuie să-l vezi.

“Life of Pi” este genul de lungmetraj care pune foarte mare accent pe credință, pe autoevaluare, dar și pe autocunoaștere, toate acestea combinate pentru a ajuta la supraviețuire.

Pelicula este susţinută de momentele de suspans, iar simbolurile sunt vizibile la tot pasul. Este foarte important să fii deschis şi să ai imaginaţie pentru a putea face faţă multitudinii scenelor cu subînţeles.

Life of Pi (2012)

Ce m-a mai impresionat pe parcursul celor câteva ore petrecute la cinema, a fost partea vizuală a filmului. Fiecare scenă din “Life of Pi” a avut imagini pe care ai fi putut să le înrâmezi şi să le numeşti opere de artă.

Life of Pi (2012)

De asemenea, pe lângă impactul vizual, asupra momentelor palpitante a avut un cuvânt de spus şi tehnologia 3D. Fără ea cred că lumea nu ar mai fi sărit de pe scaunele din sala de cinema.

Recomand sincer să vezi filmul la IMAX, ori undeva în Cinema City, căci eu am avut o experienţă neplăcută cu Hollywood Multiplex. Şi, de asemenea, încearcă să nu mergi atunci când sunt oferte de bilete 2 în 1, căci există şansa de a veni multă lume care nu este într-adevăr interesată de film şi să strice complet atmosfera plăcută în care ar trebui să se desfăşoare vizionarea lui “Life of Pi”.

În rest, nu uita! Dacă te-a emoționat povestea despre Viața lui Pi, poți avea, de asemenea, o experiență plăcută citind cartea cu același nume, căci filmul are la bază povestea lui Yann Martel. Așa că, fiindu-mi drag proiectul Literatura Rulează, ți-aș recomanda atât să vezi filmul, cât și să lecturezi cartea.

Life of Pi (2012)

Ce mai aștepți? Fugi și fă-ți o rezervare la cinema pentru a vedea “Life of Pi”!

Distribuie:

Corina Niţescu

Perioada în care trăim nu ne mai ajută să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Tocmai de aceea evenimentele, cărţile şi filmele pe care le recomand sunt câteva dintre micile bucurii care mă ajută pe mine, şi sper să te ajute şi pe tine să vezi lumea cu alţi ochi.

6 Comentarii

 • Reply 3.January.2013

  Eddy

  super review!

 • Reply 9.January.2013

  Tatu Adrian

  L-am vazut si ai dreptate. Trebuia vazut la IMAX si intr o zi cand nu sunt oferte de genul 2 la pret de 1 :D . O clasa de copii mi au stricat experienta :P

 • Reply 22.January.2013

  Adrian

  Frumos review, film exceptional!

Lasă un răspuns

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.