Les Miserables – Mizerabilii (2012)

Un film bun, care uimeşte prin emoţie şi sensibilitate, Mizerabilii 2012 a adus lacrimi în ochii celor prezenţi în sală.

Les Miserables - Mizerabilii (2012)

Am aşteptat mult timp să văd această nouă producţie, am stat cu gândul la ea şi am sperat să nu dezamăgească. Ştiam că urma să văd aproape trei ore de film în care se pune mare accent pe muzică şî pe cântat, dar nu am fost foarte dezamăgită de noua adaptare.

Am rămas impresionată de fiecare gest al actorilor, de fiecare răsuflare şi fiecare tril al lor. Mi-a plăcut să îi revăd pe unii dintre ei pe marele ecran, a fost o plăcere să îi aud cântând şi să îi văd interpretând atât de bine nişte roluri complexe.

Fiecare personaj în parte a transmis în sală ceea ce avea de transmis. M-am cutremurat în timpul anumitor scene, am schiţat un zâmbet pe faţă atunci când acţiunea se îndrepta spre culmile mai fericite şi am rămas cu ochii în lacrimi la finalul celor peste două ore de vizionare.

Les Miserables - Mizerabilii (2012)

Deşi ştiam de la început că voi merge la un musical, pe care l-am aşteptat cu nerăbdare, am fost puţin dezamăgită de faptul că au fost doar două-trei replici vorbite pe parcursul întregii producţii. Nu spun că nu ştiu să apreciez muzica, ba din contră, dar aş fi luat mai în serios întreg filmul dacă ar fi rămas doar melodiile cu adevărat impresionante, iar în rest s-ar fi jucat mod firesc, natural, căci uneori parcă totul era tras de păr şi se făcea un concurs “Cine poate cânta mai mult”. Şi ştiu că asta ţine de gusturi, dar, eu una, am văzut musicaluri realizate mai bine, din punctul ăsta de vedere.

Şi că tot vorbeam de muzică, am rămas în minte cu două melodii cântate cu suflet de personajele acestei opere. Sigur nu poţi ieşi din sala de cinema fără să fredonezi “Look down, look down, don’t look them in the eyes…”, sau “Do you hear the people sing, singing a song of angry man…”.

Les Miserables - Mizerabilii (2012)

Les Miserables - Mizerabilii (2012)Spre ruşinea mea, a fost pentru prima dată când am luat contact cu povestea personajelor celebre şi asta a adus un plus momentelor cheie care, pentru mine, au fost neaşteptate. Dar acest lucru nu a fost deranjant, căci am înţeles bine firul narativ şi cred că a fost mai bine că am fost surprinsă de desfăşurarea acţiunii.

Iar acum, sigur voi merge şi în căutarea cărţilor pentru a face o mini sesiune Literatura Rulează cu cei care au citit cele trei volume şi care vor vedea şi noua producţie.

Per total, este un film pe care îl recomand mai ales celor care nu au citit cartea, căci eu am regratat că nu ştiam până acum mai multe despre această poveste emoţionantă. Dar, nici cei care ştiu acţiunea romanului nu trebuie să dea cu piciorul acestei producţii pline de sensibilitate.

Filmul Mizerabilii 2012, distribuit de Ro Image, va avea premiera pe 25 ianuarie şi va putea fi vizionat şi în cinematografele Cinema City din întreaga ţară.

Distribuie:

Corina Niţescu

Perioada în care trăim nu ne mai ajută să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Tocmai de aceea evenimentele, cărţile şi filmele pe care le recomand sunt câteva dintre micile bucurii care mă ajută pe mine, şi sper să te ajute şi pe tine să vezi lumea cu alţi ochi.

2 Comentarii

  • Reply 27.January.2013

    corina

    Ai dreptate, ţine de gusturi, dar a fost forţat prea mult la muzică.

Lasă un răspuns

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.