Lansarea superRomanului Nu-ştiu-câte-zile de Stoian G. Bogdan

Lansarea superRomanului Nu stiu cate zile de Stoian G. BogdanÎn a treia zi a târgului Gaudeamus la Editură TREI a vut loc lansare mare.

Tânărul scriitor Stoian G. Bogdan, după volumul de poeme “Chipurile” distins cu premiul Uniunii Scriitorilor din România şi alte premii, şi-a lansat primul roman, superRomanul “Nu-ştiu-câte-zile“.

La lansare au participat Dan Silviu Boerescu şi Floriiiiiiiin Călineeeescuuuu care de altfel a avut numai cuvinte de laudă pentru acest thriller despre care a zis că s-ar putea să-l vedem şi pe ecrane.

Toţi au ajuns la concluzia că este un roman original, dur, plin de sânge şi alte fluide, care reflectă viaţă din zilele noastre, dar scris cu pasiune de “unul din puţinii scriitori cu coaie”, parafrazându-l pe Dan Silviu Boerescu care la rândul său s-a insipart din romanul lui SGB, cum îi place să i se spună. Iată câteva declaraţii pe care le-am obţinut cu scriitoarea Georgiana Sârbu după sesiunea de autografe:

Spune-ne despre roman câte ceva, reflectă viaţă ta?

SGB: Am scris acest roman din 2009 pînă în 2010 din cauza unei drame pe care am suferit-o cu o domnişoară din oraşul Comăneşti, pe care am şi făcut-o personaj în acest super roman, dar sunt lucruri personale şi din păcate nu vă pot vorbi despre ele. Deci, da! Reflectă mult din viaţa mea, cum spuneam şi la lansare, am vrut să fie un roman neconvenţional un roman în care personajul să fie naratorul şi naratorul să fie, dar numai printre rânduri autorul, adică eu…

Deci autofictiune?

SGB: E autoficţiune de la un punct, e viaţa mea până la un punct şi autoficţiune de la un punct.”

A vorbit foarte frumos Florin Călinescu despre roman…

SGB: Da şi eu cred, de altfel probabil o să facă şi un film din câte am discutat cu el.

Ce urmează după romanul ăsta?

SGB: După romannul ăsta urmează probabil o carte, o combinaţie între poezie şi proză, un hibrid chiar, pe care l-am intitulat “Torent” şi l-am terminat zilele trecute. Cred că e marea capodoperă a ultimilor 30 de ani, A adica am adunat tot, în cartea asta “Torent” pe care o voi scoate într-un an, doi.

Un roman altfel, pe care dacă îl începi nu-l laşi dăcât după ultima pagină, ce mai aştepţi…

Distribuie:

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.