Lansarea benzii desenate The Walking Dead în România

Am o veste foarte bună pentru toţi fanii serialului “The Walking Dead”, inspirat din banda desenată omonimă. Este vorba despre distribuţia acesteia şi în România!

 Lansarea benzii desenate The Walking Dead în România

Din 21 noiembrie 2014 vă puteţi întregi colecţia “The Walking Dead” şi cu banda desenată tradusă, adaptată şi editată de către asociaţia Event Art Tour din Piatra Neamţ, ce deţine licenţa deplină pentru print în România. Formatul acesteia va păstra modelul benzii desenate originale în alb-negru cu design-ul specific.

Privind în urmă cu 11 ani, când banda desenată “The Walking Dead” a fost lansată în Statele Unite ale Americii, poveştile despre zombie şi apocalipsă erau atât de frecvente, încât provocarea de a se face cunoscută  a fost cu atât mai mare. Totuşi, scenariul ilustrat a reuşit să surprindă drama din jocul de supravieţuire al oamenilor foarte bine, astfel că, în prezent, banda desenată se află la numărul 130, serialul TV a ajuns la sezonul  5 şi au fost lansate două jocuri video.

Dacă în România serialul a prins foarte bine, banda desenată este foarte puţin cunoscută şi este accesibilă doar în varianta importată. Cei de la Event Art Tour (EAT) au observat acest lucru şi au decis să bucure atât fanii TWD, cât şi fanii artei secvenţiale, prin traducerea benzii în limba română, conservând atmosfera şi emoţiile din original.

 Lansarea benzii desenate The Walking Dead în România

Pentru cei mai puţin familiari cu subiectul, povestea îl centrează pe Rick Grimes, poliţist într-un mic oraş de provincie, care intră în comă după ce este împuşcat în timpul serviciului. Când se trezeşte într-un pat de spital, săptămâni mai târziu, Rick află că lumea s-a schimbat şi că zombii au repopulat peisajul. Rick traversează peisajul dezolant în căutarea altor supravieţuitori, dar în primul rând a celor dragi, şi e martor fără voie la decăderea umanităţii, la schimbarea valorilor şi standardelor cunoscute, la anularea legilor vechi şi naşterea unora noi, din dorinţa de a supravieţui, din nevoia de a lupta cu cei morţi şi de a se teme de cei vii.

Din 21 noiembrie 2014, banda desenată va apărea bilunar în România şi va fi distribuită în centre de presă, librarii şi magazine online, cu speranţa celor de la Event Art Tour ca piaţa de bandă desenată să fie impulsionată la nivel naţional.

Distribuie:

Nicoleta Vasile

De câţiva ani am învăţat că, uneori, este bine să îţi înfrângi temerile şi să faci ceea ce nu ai fi crezut că ai putea. Am ajuns să scriu despre cărţi şi filme, să îmi exprim gândurile, să fac ceva din pasiune şi, printre altele, să construiesc amintiri alături de noi prieteni.

1 Comentariu

  • Reply 16.November.2014

    Mihaela Agape

    Numarul 1 al revistei The Walking Dead inca mai e disponibil in regim de pre-sale la Ice Comic Con – Palatul Copiilor, Bucuresti, unde se mai pot gasi si stickere si tricouri marca TWD-Romania. Azi (duminica, 16 noiembrie) este ultima zi :) Iar pentru mai multe informatii legate de distribuitori, va rugam sa vizitati http://www.thewalkingdead.ro/distribuitori/, cu mentiunea ca lista va fi in curs de expansiune pana cand revista va deveni efectiv accesibila oricui.
    Multumim si noapte buna!
    Mihaela Agape

Lasă un răspuns

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.