Lansare videoclip Subcarpaţi la Animusic Night

Dintre toate programele pregătite de Anim’est în acest an, aştept cu cea mai mare nerăbdrare Animusic Night. Pe 13 octombrie, la Club Fabrica, cele mai bune videoclipuri animate lansate recent fac deliciul unei nopți speciale. Din programul serii nu lipsesc concertele, proiecțiile în premieră și atmosfera animată cu care festivalul și-a obișnuit publicul, la fiecare ediție.

animusic-night_vizual

32 de videoclipuri sunt înscrise în competiția de anul acesta, selecția bifând cele mai fanteziste animații cu pisici, în ton cu tematica ediției cu numărul 11, dar și cele mai noi lansări ale unor artiști consacrați ca Beck, David Gilmour, Marilyn Manson, Fever Ray sau Todd Terje.

Acestora li se alătură și videoclipul pentru piesa Sailor, a duoului Platonic Scale & Alla (feat. Mr. Sax), realizat de Paul Mureșan – câștigătorul premiului Anim’est, în 2014, pentru cel mai bun scurtmetraj românesc (Pui de somn).

Cei care vor premia cel mai bun videoclip, anul acesta, sunt Alexandru Ciubotariu, cunoscut sub pseudonimul de Pisica Pătrată, autorul primului album de street-art din România, Andrei Robin Proca, frontman vocal, chitarist și compozitor al formației Robin and the Backstabbers, și Ciprian Muntele, vocea matinalului de la Radio TANĂNANA, unul dintre cele mai ascultate radiouri de muzică alternativă de la noi.

Animusic Night este și noaptea în care va fi proiectat în premieră videoclipul pentru piesa Dintr-o lume în altă lume a formației Subcarpați, realizat în cadrul celei de-a şaptea ediții a atelierului Animation Worksheep.

Animation Worksheep este platforma educațională a Anim’est, al cărei coordonator este Vlad Ilicevici, directorul executiv al festivalului. Proiectul este menit să sprijine principala misiune a asociației ESTE’N’EST, organizatoarea Anim’est, de a dezvolta industria filmului de animație autohton.

În cadrul acestui atelier intensiv de animație, tinerii animatori au avut la dispoziție toate tool-urile necesare pentru a crea propriile animații, sub îndrumarea unor specialiști ai industriei. Ultima ediție a strâns laolaltă, pentru trei săptămâni, 13 tineri animatori coordonați de trainerii Dan Panaitescu, Luiz Stockler și Anna Florea, și îndrumați de animatorul român Matei Branea și de regizorul și scenaristul Andrei Tănase.

Rezultatul, un videoclip animat 2D pentru piesa de pe ultimul album al trupei Subcarpați, Satele Unite ale Balcanilor, va fi proiectat în cadrul Animusic Night alături de alte produse realizate de participanții la edițiile precedente ale Animation Worksheep, între care și două videoclipuri pentru piesele trupelor Environments și Robin and the Backstabbers.

După proiecții, noaptea va continua cu un concert Orkid, un trio cu influențe post-rock, shoegaze și post-punk compus din Vlad Ilicevici – chitară și voce, Radu Pop – percuție și Andrei Tănase – chitară bass. Va fi concertul de lansare a primului album al trupei, Standing Still in the Dark, și va include toate cele nouă piese de pe album, fiecare cântată alături de un muzician invitat. În deschiderea celor de la Orkid va cânta trupa de rock alternativ ELEVEN, formată din Dani Avram (voice & chitară), Dorin Stan (chitară), Mugur Iliescu (chitară – bas) și Radu Moldovan (tobe & backing vocals).

Prețul unui bilet la Animusic Night este de 15 lei și poate fi achiziționat pe Eventbook.ro.

Distribuie:

Echipa

AmDoar18Ani.ro este un blog colectiv ce îşi propune să informeze tinerii liceeni. Îi vom ţine la curent cu evenimente care mai de care mai interesante, ce îi vor ajuta să îşi petreacă într-un mod folositor timpul liber.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.