La ce să ne așteptăm de la EECC 2015?

În urmă cu doi ani, la Palatul Copiilor, avea loc prima ediție East European Comic Con. Evenimentul a reușit să atragă nu mai puțin de 9.000 de oameni pasionați de benzi desenate, jocuri video, cosplay, boardgames, filme și seriale TV.

Acesta a reprezentat începutul, un început mai mult decât promițător pentru o convenție unde a fi “geek” înseamnă a fi și “cool” în același timp. În acel an ne-am distrat cu actorii John Rhys-Davies și Finn Jones, echipa Creative Monkeyz și câțiva cosplayeri internațional precum Johan Rasmus (Shookie).

La ce să ne așteptăm de la East European Comic Con 2015?

Cea de-a doua ediție a fost primită cu şi mai mult entuziasm de publicul român și străin, participând aproximativ 22.000 de persoane. A fost aleasă o nouă locație, una mult mai potrivită pentru un eveniment care vrea să aducă atmosfera de la San Diego în Europa de Est. Oaspeții speciali s-au înmulțit și ei, Jason Momoa, Mark Sheppard, Natalia Tena, Ian Churchill, Yaya Han, Sector 7 și 10 lucruri răspunzând pozitiv invitațiilor.

Dar nimic dintre toate acestea nu pot fi comparate cu surprizele pregătite în acest an de organizatori. Trei scene principale dedicate concursurilor de gaming, cosplay, quiz, panel-urilor cu actori și celebrități din mediul online, o alee a artiștilor unde poți admira sau achiziționa diverse produse tematice, dar și multe costume inspirate din diferite universuri vor face din EECC 2015 unul dintre cele mai importante evenimente ale acestei primăveri.

La ce să ne așteptăm de la East European Comic Con 2015?

Invitați din lumea filmelor și serialelor TV

Una dintre atracțiile principale la orice convenție Comic Con o reprezintă lista cu actorii care acceptă să se întâlnească cu fanii pentru a face fotografii, pentru a purta câteva discuții și pentru a acorda autografe. În acest an diversitatea este cuvântul cel mai potrivit pentru a descrie această secțiune.

Cel mai important invitat la EECC 2015 pare a fi Manu Bennett, un actor aflat în plină ascensiune din punct de vedere profesional. Majoritatea îl vom recunoaște din serialul Spartacus, acolo unde l-a intepretat pe neînvinsul gal din arenele de gladiatori, Crixus. Dintre alte proiecte importante în care a fost implicat Manu Bennett mai amintesc de serialul Arrow, unde-l joacă pe Deathstroke, și trilogia The Hobbit, în care dă viață înspăimântătorului Azog.

La ce să ne așteptăm de la East European Comic Con 2015?

Un alt actor care își va face apariția în perioada 8-10 mai la Romexpo este Robert Knepper. Numele său pe lista invitaților EECC 2015 cred că a surprins pe toată lumea, iar fanii sigur se vor înghesui să facă poze și să ia autografe de la acesta. Cel mai mare proiect cinematografic în care a fost implicat rămâne Prison Break, unul dintre cele mai bune seriale realizate vreodată din punctul meu de vedere. După ce a încetat să mai fie în pielea criminalului psihopat T-Bag, Robert Knepper a ales să joace și în alte seriale populare precum Heroes, Stargate Universe, Criminal Minds, Arrow și Flash.

La ce să ne așteptăm de la East European Comic Con 2015?

Game of Thrones trimite și în acest an un reprezentant la București, și anume pe HODOR! Kristian Nairn este numele actorului care-l interpretează pe uriașul simpatic, loial familiei Stark. Vestea vine cum nu se poate mai bine, deoarece pe Hodor nu-l vom putea urmări în sezonul V din Urzeala Tronurilor, început de curând pe HBO.

La ce să ne așteptăm de la East European Comic Con 2015?

John Noble este un alt nume mare de la Hollywood care ajunge la East European Comic Con. Actorul de origine australiană a impresionat în serialele TV Fringe, Sleepy Hollow, 24 și The Good Wife. A mai avut un rol minor în trilogia Lord of the Rings, iar din iunie îl putem urmări în jocul video Batman: Arkham Knight, unde îi împrumută vocea lui Scarecrow.

La ce să ne așteptăm de la East European Comic Con 2015?

Fanii Supernatural nu au fost uitați nici ei, Osric Chau (Kevin Tran) anunțându-și prezența la eveniment. Pe același principiu, “cere și ți se va da”, au decurs lucrurile și cu cei care urmăresc serialul Doctor Who. Fanii au cerut insistent prezența unui actor care să le împărtășească întâmplări haioase de pe platourile de filmare, iar Dan Starkey (Strax) le va îndeplini dorința.

La ce să ne așteptăm de la East European Comic Con 2015?

În acest an, HBO România a demonstrat încă o dată ce înseamnă să realizezi o producție TV de calitate, care să satisfacă așteptările publicului român. Serialul Umbre a stârnit isterie spunând povestea lui Relu, un familist convins, dar care duce o viață dublă (ziua este taximetrist pe străzile din București, iar noaptea recuperator pentru o familie de mafioți).

Limbajul dur, scenele violente, complexitatea personajelor și scenariul solid au stat la baza succesului serialului Umbre. Fanii cer un nou sezon din partea producătorilor, iar HBO România evită să le ofere un răspuns. În schimb, distribuția serialului vine la EECC 2015, iar în timpul panel-ului mă aștept să anunțe și sezonul doi din UMBRE!

La ce să ne așteptăm de la East European Comic Con 2015?

Vă aduceți aminte de “Viața cu Louie”? Inspirat din copilăria comediantului american, Louie Anderson, desenul animat a fost unul dintre preferatele noastre. Acest lucru se întâmpla pe vremea când exista Fox Kids și originalul Cartoon Network, iar desenele animate chiar erau desene animate, nu seriale cu copii râzgâiați.

Revenind, o altă surpriză foarte plăcută din partea organizatorilor este prezența lui George Lungoci și Alin Panc la convenție. Numele celor doi poate nu vă spune prea multe, dar veți fi bucuroși să aflați că vocile lor erau auzite atunci când îi urmăream pe Andy Anderson și Louie Anderson în Viața cu Louie.

La ce să ne așteptăm de la East European Comic Con 2015?

Categoria invitaților din domeniul cinematografie se încheie cum nu se poate mai bine, cu distribuția unui film SF care se va lansa anul următor. Un alt aspect foarte atractiv la Comic Con-ul de la San Diego sunt trailerele sau teaserele lansate în premieră, în timpul unui panel cu actorii filmului respectiv.

La East European Comic Con 2015 veți putea experimenta acest lucru, deoarece trailer-ul filmului DxM va fi lansat în premieră în timpul convenției. Mai mult, actorii Tom Payne, Melia Kreiling, Antonia Campbell, Dominique Tipper, Ryan Doyle, Tyrlough Convery și regizorul Andrew Goth vor avea propriul panel.

La ce să ne așteptăm de la East European Comic Con 2015?

Jocurile video la EECC 2015

Legat de partea de gaming, League of Legends nu a lipsit de la nicio ediție EECC până acum și nu va face o excepție nici în acest an. Jocul este atât de popular încât a creat comunități în majoritatea statelor lumii, iar cea din România nu este una de neglijat. Din acest motiv, Riot Amorsa se va prezenta la convenție și sigur nu va veni cu mâna goală.

Tot legat de jocurile video, un anunț important a avut loc în weekend-ul care tocmai a trecut: Activision Blizzard participă la East European Comic Con 2015! Marele publisher și developer va avea un stand dedicat, unde cei interesați le pot juca cele mai noi titluri și vor putea participa la concursuri și tombole cu premii interesante.

La ce să ne așteptăm de la East European Comic Con 2015?

Cosplayeri și Concursul de Cosplay

Dintre cosplayerii internaționali care vor fi prezenți la Romexpo, în perioada 8-10 mai, am aflat de Shappi și Tine Marie Riis. Shappi este o tipă din Polonia care a început să se deghizeze în urmă cu şase ani. A participat la numeroase concursuri de cosplay și chiar a reușit să câștige câteva dintre acestea (European Cosplay Gathering 2013 și Cosplay World Masters 2014).

Tine Marie Riis vine din Norvegia și este pasionată de jocuri video precum League of Legends, Legend of Zelda și World of Warcraft. Face cosplay din 2009, iar costumele create sunt inspirate din jocurile menționate mai sus. Vine în România pentru a împărtăși din experiența ei și pentru a face schimb de impresii cu alți cosplayeri.

Legat de concursul de Cosplay desfășurat la East European Comic Con 2015, acesta va reprezenta una dintre etapele de calificare pentru concursul internațional Cosplay World Masters. Competiția este deschisă cetățenilor română, sârbi, bulgari și maghiari, iar câștigătorii vor ajunge în finala din Portugalia de pe 10-11 octombrie 2015.

La ce să ne așteptăm de la East European Comic Con 2015?

Celebrități din mediul online și Aleea Artiștilor

Nu vor lipsa de la eveniment nici celebritățile din mediul online. Aici mă refer la acele persoane pe care le urmăriți periodic pe site-urile personale, paginile de Facebook sau canalele de youtube și care vă fac să râdeți. Dintre acestea, vor urca pe una dintre scenele amenajate la Romexpo: Creative Monkeyz, BRomania, Sector 7, Romercial, Rezumatul Zilei, Bobospider, Dani Pe Net, 10 Lucruri, Zmenta și VSauce Michael!

Pe Aleea Artiștilor veți putea aprecia munca unor oameni foarte talentați și chiar să cumpărați o frumoasă amintire de la aceștia. Sebastian Luca, Simona Simpson, Alex Tamba, Paul Alexandrescu, Giorge Roman, Zbeng & Zbantui, Adrian Serghie, Valentin Sava, Flavia Georgescu, Amena, Yoneyu, Alin Ivan, Pillowzoid Studios, Laurențiu Neagu, Cristian Prandea , RobertOBERT, Adorael, Yuuza, LARTIST, Max Dima și James Bong își vor expune creațiile.

La ce să ne așteptăm de la East European Comic Con 2015?

Alte surprize

HBO România își consolidează poziția de susținător principal al edițiilor EECC, fiind prezent și de această dată mai mult decât cu numele pe afiș. Anul trecut au venit la Comic Con cu Tronul de Fier din Urzeala Tronurilor, iar fanii au stat la coadă pentru a putea face o poză așezându-se pe acesta. Tronul va fi prezent și în acest an în spațiul amenajat special de HBO.

Aceeași companie de televiziune vine cu un concept inedit pentru România, intitulat Battle of the Blackwater Bay. Pe scurt, acesta este dedicat tot fanilor Game of Thrones, care sunt invitați să intre în pielea lui Bronn și să protejeze Derbarcaderul Regelui prin aprinderea focului sălbatic. Trucul necesită forță și acuratețe din partea participanților.

Tot la Comic Con își va face apariția și TARDIS, mașinăria de călătorit în timp folosită în serialul britanic Doctor Who. Probabil nu veți putea călători în spațiu și timp odată ce pășiți în ea, dar veți putea rămâne cu o amintire frumoasă, imprimată digital.

La ce să ne așteptăm de la East European Comic Con 2015?

Bilete și abonamente la East European Comic Con 2015

Biletele și abonamentele au fost puse în vânzare încă din luna ianuarie, dar pot fi achiziționate în continuare din magazinele Orange Shop, Diverta, Cărturești, Domo, Germanos, Librăriile Humanitas, Vodafone, Eventim și Myticket.ro.

Prețul biletelor valabile pentru o singură zi variază între 25 și 35 lei, iar abonamentul pentru toate cele trei zile este de 79 de lei. Prin achiziționarea biletului veţi avea acces la tot ce are de oferit convenția, inclusiv panel-urile cu actori. Dar dacă vreţi o poză sau un autograf de la aceștia, va trebui să achizițioaţii un bilet special.

La ce să ne așteptăm de la East European Comic Con 2015?

În încheiere voi spune la ce mă aștept de la East European Comic Con 2015. Multă distracție, zâmbete pe fețele participanților, râsete la panelurile cu actori, bun simț, o organizare impecabilă și o ediție care îmi va rămâne întotdeauna întipărită în memorie!

Ne vedem în perioada 8-10 mai, la Romexpo. Programul complet îl puteți consulta pe site-ul oficial.

Distribuie:

Mihai Cosmin

Am început să scriu din curiozitate, iar această curiozitate s-a transformat rapid într-o obişnuinţă. Acum obişnuinţa a devenit o pasiune și mi-am propus să mă bucur cât mai mult timp de ea.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.