Kindle Fire HD – tabletă sau eBook Reader?

În ultima perioadă mi-am petrecut timpul jucându-mă şi testând la maxim capacităţile tehnologice ale unei tablete Kindle Fire HD de la evoMAG.ro.

Kindle Fire HD - tabletă sau eBook Reader?

Am fost plăcut impresionată de calitatea grafică a imaginilor pe care le-am văzut pe micul dispozitiv. Atât documentele în format .MOBI, cât şi cele în format .PDF au fost uşor de citit datorită acestui factor.

Tot în categoria punctelor forte aş adăuga şi faptul că acest Kindle dispune de tehnologia TouchScreen. Făcând o mică comparaţie cu generaţia a doua a produselor Kindle, pot spune că le prefer pe cele Fire HD, căci sunt mult mai uşor de utilizat, mai ales în ceea ce priveşte citirea unor documente în alte formate decât .MOBI. Şi spun asta pentru că ani de zile am citit cu greu cărţi .PDF de pe un Kindle de generaţie a doua şi abia dacă reuşeam să măresc imaginile pentru a putea fi citibile. Tocmai de aceea, pentru mine, să am TouchScreen la un Kindle a venit ca o minune de la Dumenezeu.

Kindle Fire HD - tabletă sau eBook Reader?

Am apreciat şi faptul că având deja un cont Amazon pentru vechiul meu dispozitiv, am putut sincroniza datele şi am avut posibilitatea să accesez şi celelalte cărţi cumpărate oficial de pe site. Tocmai de aceea am putut să recitesc nişte cărţi, de această dată în varianta color, bucurându-mă de actuala tehnologiei Kindle HD.

Şi pentru că tot vorbeam de culori, aş menţiona la plusuri faptul că acest dispozitiv face trecerea de la alb-negru la color. Lucru bun, de altfel, dar nu 100% pozitiv, căci pot spune că uneori îmi lipseşte tehnologia E-Ink cu care mă obişnuisem, aceasta fiind înlocuită de un ecran LCD HD a cărui luminozitate este uneori inconfortabilă. Nimic ireparabil, totuşi, căci se poate regla din setări, dar nu se compară cu vechile eBook Readere de la Amazon.

Kindle Fire HD - tabletă sau eBook Reader?

De altfel, un alt avantaj vine din partea Kindle Fire Carousel, interfaţa cu care te primeşte Kindle Fire atunci când este pornit. Este vorba de o “bandă rulantă” care afişează ultimele titluri sau aplicaţii folosite. Cu ajutorul ei poţi accesa mai uşor cărţile, revistele sau aplicaţiile preferate.

La minusuri aş spune că nu am ajuns să mă bucur de multitudinea de aplicaţii, căci contul meu de Amazon nu îmi permitea să cumpăr din magazinele internaţionale, fiind înregistrat din România. Nu cred că este o problemă de nerezolvat, dar faptul că a trebuit să mă zbat ca să pot descărca nişte aplicaţii de bază care pe alte  tablete erau accesibile numaidecât, m-a determinat să îi dau o mini-bilă neagră aparatului.

Kindle Fire HD - tabletă sau eBook Reader?

Şi, acum se pune problema Kindle Fire HD este o tabletă sau un eBook Reader?”. După experienţa neplăcută cu aplicaţiile, puteam susţine sus şi tare că l-aş folosi doar ca eBook Reader, căci se descurcă mult mai bine la acest capitol decât dispozitivele anterioare şi am fost foarte mulţumită în acest sens. Dar am stat şi am analizat problema şi ecranul HD, diagonala de 7″, ecranul tactil, camera foto-video incorporată pe partea frontală a aparatului precum şi accesul bun la reţele de internet (Wi-Fi), m-au ajutat să îl încadrez totuşi la categoria tabletelor.

Kindle Fire HD - tabletă sau eBook Reader?

Preţul avantajos ar fi un alt factor pentru care ar merita achiziţionată tableta de numai 400 de grame, care poate stoca date de până la 16 GB şi care are o autonomie a bateriei de aproximativ 10 ore.

Partea mai serioasă a prezentării unui Kindle Fire HD poate fi vizionată mai jos.

 

Eu una am fost încântată să intru în contact cu un Kindle Fire HD, tu ai vrea să ai unul?

Produse evoMAG.ro

Distribuie:

Corina Niţescu

Perioada în care trăim nu ne mai ajută să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Tocmai de aceea evenimentele, cărţile şi filmele pe care le recomand sunt câteva dintre micile bucurii care mă ajută pe mine, şi sper să te ajute şi pe tine să vezi lumea cu alţi ochi.

2 Comentarii

 • Reply 11.February.2013

  stephen

  Cum ar putea vreodată o tabletă cu ecran LCD să fie mai eficient ca ebook reader decât un Kindle sau Nook cu tehnologie e-ink? Poate tu crezi asta dar ochii tăi sigur nu sunt de acord.

  Kindle Paperwhite cel puţin dă clasă unui HD la ora asta (pe nişa lui) şi sunt convins că şi celelalte modele mai vechi fac acelaşi lucru. Sigur, ele nu sunt optimizate pentru pdf-uri dar tocmai de-asta există o grămadă de convertoare gratuite care să treacă pdf-ul în mobi.

  • Reply 11.February.2013

   Corina Niţescu

   Tocmai de aceea menţionam că nu se compară e-ink-ul cu LCD, şi că mi-e dor de vechea tehnologie.

   Dacă citeai cu atenţie, observai că l-am trecut ca fiind un lucru nu tocmai pozitiv.

Lasă un răspuns

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.