“Justine” – Marchizul de Sade

Justine - Marchizul de SadeJustine e o poveste cutremurătoare a providenţei şi virtuţii care nu te poate lăsa indiferent.

Protagonista, a cărei nume dă şi titlul cărtii, devenită orfană la 12 ani, e nevoită să se avânte pe-o cale necunoscută, crezând că în lupta ei pentru supravieţuire credinţa şi virtutea îi vor fi de ajuns.

Dând peste uşi închise chiar de la primele ei încercări de a cere ajutor, Justine trece printr-o serie de întâmplări în urma cărora, din dorinţa ei de a săvâraşi fapte bune ajunge doar în situaţii nefavorabile.

Dacă dezonodământul fiecărei noi întâmplări poate fi dedus la un moment dat, n-aş spune acelaşi lucru şi despre finalul cărţii, în care Sade, printre altele, încheie cu:

“Adevărata fericire nu se află decât în virtute, şi dacă Dumnezeu îngăduie ca ea să fie persecutată pe pământ, este doar pentru a-i pregăti o răsplată mai minunată în cer.”

Justine este cel mai virtuos personaj pe care l-am întâlnit. Oricât de crâncene ar fi nedreptăţile care cad asupra ei, ea nu renunţă la credinţă şi continuă să facă bine cu fiecare ocazie.

Distribuie:

Echipa

AmDoar18Ani.ro este un blog colectiv ce îşi propune să informeze tinerii liceeni. Îi vom ţine la curent cu evenimente care mai de care mai interesante, ce îi vor ajuta să îşi petreacă într-un mod folositor timpul liber.

3 Comentarii

  • Reply 22.April.2012

    alex

    Aceasta carte mi se pare un pretext enorm de-a lui Sade pentru a evidentia clar meschinariile, viciile,sadismul,violenta,agresivitatea si obsesiile sale sexuale. Intr-adevar cartea este o provocare pentru psihic si suflet ,dar insa o recomand celor cu un spirit puternic. Incearca “Cele 120 de zile ale Sodomei” ,aduna cele mai teribile si infricosatoare senzatii erotice care par mai adesea non-umane intr-o singura carte. :)

Lasă un răspuns

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.