Jurassic World (2015)

Jurassic Park face parte dintr-o categorie selectă de francize de film care, alături de Terminator, Star Wars și Mad Max, au redefinit termenul de blockbuster spre sfârșitul secolului trecut. În 2015 toate acestea revin pe marele ecran cu sequel-uri ce apelează la nostalgia fanilor, dar cu scenarii solide ce pot garanta succesul în box office și, totodată, viitorul seriilor de filme.

Jurassic World (2015)

În 1993, la invitația regizorului Steven Spielberg, am vizitat Jurrasic Park, un loc unde câteva specii de dinozauri au fost readuse la viață cu ajutorul științei. Lanțul trofic al dinozaurilor, dispărut cu zeci de milioane de ani în urmă din cauza unui meteorit ce a lovit planeta Pământ, fusese recreat ca un obiectiv turistic. Dar natura își urmează întotdeauna propriul curs, motiv pentru care faimosul T-Rex începe să atace celelalte specii, inclusiv pe turiștii prezenți pe insula Nublar pentru a admira dinozaurii.

În acest an, la 22 de ani de la evenimentele din Jurassic Park, pe insula Nublar este deschis un nou parc tematic cu dinozauri, numit Jurassic World. Complexul de lux respectă viziunea lui dr. John Hammond: un loc unde toată lumea poate trăi pe viu emoția de a vedea dinozauri adevărați. Numărul vizitatorilor crește de la an la an, dar pentru ca interesul publicului să fie menținut, noi atracții trebuie create.

jurassic world (2015)

În calitate de spectator cu popcornul în brațe și ochelarii 3D puși la ochi, vei simți magia parcului Jurassic World din perspectiva unui copil. Vorbim de Gray, un băiat de 11 ani, pasionat de dinozauri şi plin de energie care, alături de fratele său mai mare, ajunge să exploreze parcul cu dinozauri.

Lumea creată reuşeşte să-ți taie respirația. Oamenii sunt obișnuiți să coexiste cu dinozaurii și să se aventureze în „habitatul lor natural”. Copiii stau la coadă pentru a călări mini triceraptori la grădina zoo, iar adulții se îngrămădesc pentru a aplauda un mozazaur ce face salturi gigantice într-un bazin. Familiile se pot plimba printre brontozauri și triceraptori cu ajutorul unor mijloace speciale de transport.

jurassic world (2015)

Există și specii periculoase, care ar putea pune în pericol viața turiștilor în cazul în care aceștia s-ar apropia prea mult. În această situație se află raptorii, pterodactilii, celebrul T-Rex, dar și cea mai nouă atracție a parcului: Indominus Rex. Respectând principiul „bigger is better”, Indominus Rex ajunge să fie creat de oamenii de știință după încrucişarea mai multor specii.

În Jurassic World totul se transformă într-o luptă de supravieţuire, indiferent dacă privim din perspectiva oamenilor sau cea a dinozaurilor. Elementele ştiinţifice sunt îmbinate cu umorul şi scenele de groază, oferind echilibru şi stabilitate timp de 120 de minute.

Jurassic World (2015)

Totul pare a fi un tribut adus muncii depuse de Steven Spielberg în calitate de regizor a primelor două filme din serie. Avem parte de o coloană sonoră care instigă la aventură, de mici glume ce detensionează atmosfera şi de două planuri diametral opuse ale aceleaşi lumi (unul în care putem admira frumuseţea dinozaurilor în natură şi celălalt în care suntem avertizaţi că nu trebuie să dăm peste cap ordinea naturală a lucrurilor).

Ca o mică concluzie, Jurassic World îţi oferă tot ceea ce ai nevoie de la un film de vară şi anume de relaxare. Datorită acestui lucru vi-l recomand să-l vedeţi la cinema începând cu 12 iunie, în formatul 3D şi IMAX 3D.

Jurassic World este distribuit în România de RoImage 2000, cărora la mulţumim pentru invitaţie.

Părerea autorului

Distribuie:

Mihai Cosmin

Am început să scriu din curiozitate, iar această curiozitate s-a transformat rapid într-o obişnuinţă. Acum obişnuinţa a devenit o pasiune și mi-am propus să mă bucur cât mai mult timp de ea.

Spune-ne părerea ta

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.


Nota noastră