Istoria Săptămânii 8 – 14 Iunie

8 Iunie

În 1838, s-a deschis prima bibliotecă publică din Bucureşti la Colegiul Sf. Sava. Savisti din Bucureşti, fiţi mândri !

phpÎn 1995, Rasmus Lerdorf a lansat limbajul de programare PHP.Iniţial a însemnat Personal Home Page, dar în urma dezvoltării lui înseamnă Hypertext Preprocessor. Este un limbaj folosit pe scară largă pentru dezvoltarea paginilor şi aplicaţiilor web.

Este sărbătorită Ziua Mondială a Oceanelor.

9 Iunie

În 1934, Donald Duck apare pentru prima dată într-o scurtă animaţie numită “The Wise Little Hen”(Găinuşa cea isteaţă). Este al doilea, după Mikey Mouse, în ceea ce priveşte popularitatea. În 2009, Donald împlineşte 75 de ani.

[yt-simplu]A5dowCyaP7I[/yt-simplu]

10 Iunie

alcohol4În 1935 a fost infintat în New York primul grup al Alcoolicilor Anonimi de către doi alcoolici în stadiul de recuperare. În prezent, în S.U.A. sunt peste 80.000 de astfel de grupuri.
Mi-e frică să mă gândesc câţi alcoolici sunt, dacă sunt atâtea grupuri.

În România, este sărbătorită Ziua Paraşutiştilor.

11 Iunie

etÎn 1982 este lansat filmul E.T. The Extra-Terrestrial. Cu toţii ştim măcar faza în care zboară cu bicicletă şi imaginea bicicletei în lumina lunii. Dacă nu l-aţi văzut faceţi rost imediat de el. Chiar dacă e din 1982, e un must-see.

În 1992, a început primul târg internaţional de carte organizat la Bucureşti. S-a numit “Bookarest” şi a avut loc între 11 şi 14 iunie. La târg au participat expozanţi din 21 de ţări, din care 126 din România. A avut peste 30.000 de vizitatori şi a fost perceptat ca un eveniment cultural ci nu ca unul comercial.

12 Iunie

În 1962, George Lucas suferă un accident cu masina sa de curse, la viteză maximă. Până atunci, el dorea să devină un pilot de curse bun şi avea aceste şanse. În urma accidentului, aproape fatal, el se reprofilează pe regizarea filmelor. Şi foarte bine a făcut căci a creat unele din cele mai frumoase filme. :)

13 Iunie

În 2009, pe 13 Iunie oficial suntem în vacanţă. Fiecare cu of-ul lui.Eu ma bucur că se termină şcoala.

14 Iunie

donald-trumpÎn 1946, se naşte Donald Trump. El este un faimos investitor şi om de afaceri american.A ajuns până acolo unde şi-a creat propria emisiune în care supunea anumite persoane la teste pentru a ajunge diectori asupra unor afaceri ale sale. Cu toate acestea, în prezent este în faliment.

Se sărbătoreşte Ziua Mondială a Donatorului de Sânge.

Distribuie:

13 Comentarii

 • Reply 9.June.2009

  flori

  si eu deabea astept 13 iunie! VACANTA! VACANTA!:D:D

 • Reply 9.June.2009

  Ariel

  nu stiu cum e la tine flori dar eu deja stau acasa. nu stiu daca mi se pun absente sau nu dar saptamana trecuta am jucat carti toate orele. mediile le am inchise… de ce sa merg la scoala?

 • Reply 9.June.2009

  Patty

  Super de tine, Ariel. Eu inca n-am nicio nota la info (nu ca as fi singura in aceasta situatie…), deci trebuie sa ma duc ca sa ma asculte.
  Ah, si la fizica mai tre’ sa fac cateva variante.
  Insa, in rest, numai facem nimic, stam la taclale :-j.
  Maine nu cred ca mai merg nici eu, daca scap azi cu info si fizica.
  Vreau VACANTAAAAAAAA!!!

 • Reply 9.June.2009

  Cristi

  Ai uitat ceva important pe 13 iunie. I’ll handle it :)

  Eu mai am puţin până la vacanţă YAY! dar wait a minute, am examenul de CAE pe 17 iunie DAMN.

 • Reply 9.June.2009

  Robert Lazăr

  La mine se preda, iarnote semai dau doar celor in stare de corigenta.

  Cristi: Aoleu :)) ce am mai uitat :P Probabil intra intr-un domeniu mai serios :P

 • Reply 9.June.2009

  flori

  @ ariel – eu nu am nici o nota la antreprenoriala:)) si ghici ce, nici numai am ora cu profa:))) faza penala e ca nimeni din cls nu are nota la antre:)) si tot tre sa merg la lic pt ca in fiecare zi am o materie unde imi lipseste o nota sau m-au chemat profii sai ajut cu mediile….si noi am jucat azi aproape la toate orele,carti(in afara de mate)

 • Reply 9.June.2009

  Patty

  Am scapat cu info si cu fizica \:d/. Maine ma duc numai la dirigentie (ca sa trec mediile) si la mate (ca sa aflu cat am luat in teza :-s si sa vad cat imi iese media). Then: vacantaaa! :))

 • Reply 9.June.2009

  Robert Lazăr

  Altii maine iau vacanta in mod oficial. Maine, din cate am auzit e rpemierea in Viteazu :P

 • Reply 9.June.2009

  Patty

  La noi habar n-am cand e :)). Lol.
  Cre’ ca e vineri…Whatever :-?? (oricum nu iau nimic :-j :)) )…

 • Reply 12.June.2009

  Cristi

  Rob: Yeah, e serios. Pe 13 iunie-15 iunie a fost mineriada din 1990.

 • Reply 12.June.2009

  Gratzy

  Imi era dor de astfel de articole :)).

  Evident ca savistii sunt mandri de orice, aia le au pe toate. :)) Chiar am fost azi la ei la premiera [la cei de a 9-a] ca tot ma duceam la protestul “Logica e buna” xD.

  Pe 9 iunie stiam ca e my ol’ friend..Donald, dar ai uitat de Johnny Depp care a implinit 46 de ani ^^.

 • Reply 12.June.2009

  Robert Lazăr

  Cristi: Ah, am o problema cu asta. M-am facut si de ras in fata camerei de filmat la un flashmob pt ca nu am stiut cand a fsot mienriada :P

  Gratzy: Sandoiu e tare. Chiar si cu piciorul in ghips, el si-a vazut de protest ;)) . Cat de Johnny Deep, eh nu prea sunt fan. Dar tocmai pentru asta exista casuta de comentarii, pentru completarile aduse de cititori ;))

 • Reply 13.June.2009

  Gratzy

  Da, omul acela este genial. Am zis ca intr’a 12-a o sa chiulesc de la scoala sa ma duc la orele lui de filosofie. Ca sa nu imi pierd viata :)). Dar pana atunci mai sunt 3 ani.
  Oricum, m-a uimit vointa lui, cu piciorul in ghips si el era acolo protestand.
  “Voi munciti, nu ganditi” :))

Lasă un răspuns

Atenţie! Noi suntem prieteni cu limba română şi nu mai acceptăm comentarii care nu respectă regulile de bun simţ ale gramaticii limbii noastre oficiale.
Îţi mulţumim pentru înţelegere.